Veelzijdig bewegen

Veelzijdig bewegen

v.v. Kloetinge start extra trainingsprogramma veelzijdig bewegen voor pupillen

Gericht op de motorische ontwikkeling van kinderen
Uiteraard voor jongens én meiden

i.s.m. CIOS Zuidwest Nederland: ontwikkelen in voetbal en veelzijdig bewegen


De huidige generatie jeugd beweegt steeds slechter, is aanzienlijk minder fit dan de generaties hiervoor en raakt vaker geblesseerd. Daarnaast kent een vroegtijdige eenzijdige belasting of specialisatie in bijvoorbeeld voetbal een aantal nadelen: een grotere kans op blessures en overbelasting en zelfs stoppen met sporten.

Om de jeugd meer en veelzijdig te laten bewegen biedt v.v. Kloetinge extra trainingen aan waarbij de visie van het Athletic Skills Model (ASM) wordt toegepast. Een visie die voor jonge sporters een veelzijdige ontwikkeling prefereert boven een eenzijdig ontwikkeling. ASM gaat namelijk uit van 10 grondvormen van bewegen. Elke sport bevat een aantal van deze grondvormen, maar mist er ook een paar. Binnen het programma wat we gaan aanbieden willen we alle 10 de grondvormen integreren zodat we de deelnemers naast voetbal ook veelzijdig bewegen aanbieden wat leidt tot meer creativiteit, blessurepreventie, meer plezier, brede motorische ontwikkeling en uiteindelijk betere sportprestaties.

v.v. Kloetinge biedt leden én niet-leden tussen 8 en 12 jaar de kans om op donderdagmiddag extra te trainen. Tijdens deze trainingen wordt naast het voetballen ook veel aandacht aan de 10 grondvormen van bewegen gegeven.

Voor wie
Kinderen geboren in 2010 t/m 2014

Dag
Donderdagmiddag

Tijd
van 15.30 tot 16.45 uur

Data

4 november
11 november
18 november
9 december
16 december
23 december
13 januari
20 januari
3 februari

 

Kosteloos!!
In tegenstelling tot wat eerder is gecommuniceerd, zijn er geen kosten gemoeid met deze extra trainingen!

Vrije inloop
Je hoeft je voor deze trainingen niet (meer) op te geven!

Meer informatie
Voor meer informatie kun je mailen naar jeugdzaken@vvkloetinge.nlMaatschappelijke betrokkenheid

Naast het feit dat pupillen een kans wordt geboden meer een veelzijdiger te bewegen, toont v.v. Kloetinge hiermee ook zijn maatschappelijke betrokkenheid aan, door groepen CIOS-studenten de kans te geven zich in de praktijk, in plaats van in de schoolbanken, te ontwikkelen tot sport- en beweegprofessionals.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!