Samen uit, samen thuis

27 januari 2020 20:15

Jaap en Daan zijn haast niet uit elkaar te halen en worden eigenlijk altijd in één adem genoemd. Na 613 wedstrijden en 77 goals is de tweeling samen één begrip voor onze vereniging geworden. Broers die na bijna twee decennia in het groen-wit besloten hebben dat ze aan hun laatste seizoen bij v.v. Kloetinge bezig zijn.

Waar ze in hun eerste seizoen de veerpont nog moesten pakken om in Hoek te komen neemt de tweeling achttien jaar later met een succesvolle carrière afscheid van het Zeeuwse en Nederlandse amateurvoetbal. Na een kampioenschap in 2005 en twee bekerfinales in respectievelijk 2009 en 2012, kunnen de broers terugblikken op een prachtige loopbaan.

Door de jaren heen wisten de Essers, zowel als groentjes als vedettes, zich nimmer uit de basis te laten spelen. Van voetballen tegen profclubs als FC Twente en Telstar in de beker, het verwelkomen van het Australische elftal in 2006 tot het twee keer promoveren naar de hoofdklasse. Het boek van “de Essers” staat vol hoogtepunten.

Ondanks dat menig tegenstander ‘’de Essers’’ herinneren als irritante tweeling binnen het veld zijn het de warme karakters buiten het veld die voor iedereen binnen de vereniging het meest herkenbaar zijn. Een handje schudden, even op de foto met een jeugdlid, altijd de tijd nemen om een praatje te maken of een training geven op een doordeweeks dag aan de jeugd. Kloetinge is na zoveel jaren verbonden met Jaap en Daan Esser.

Echter de kers op de taart van hun carrière laat nog even op zich wachten tot het einde van het huidige seizoen, wanneer beide heren het kampioenschap mogen vieren op een volgepakt Wesselopark. Waarna de tweeling hopelijk worden herinnerd aan een uitspraak van Daan uit 2015: "Ze krijgen ons hier niet weg’’ om zo te kijken in welke rol zij verbonden kunnen blijven aan v.v. Kloetinge.

Maar voor nu:

Samen uit, samen thuis. Jaap en Daan alvast bedankt!

Statistieken: Rudy Boogert