Voorbeschouwing WK 2022: Nederland - Verenigde Staten

Gisteren om 16:01  Nadat het Nederlands elftal zonder te sprankelen toch enigszins gemakkelijk de groepsfase van het WK heeft overleefd gaat het nu echt begonnen voor de ploeg van Louis van Gaal. In de achtste finales neemt Oranje het op tegen de Verenigde Staten, een ploeg die Nederland nog niet eerder op een groot toernooi getroffen heeft. De kritiek op de keuzes van de bondscoach is ondanks de groepswinst niet van de lucht, maar de keuzeheer weet als geen ander dat het op een WK alleen om doorkomen gaat en dat goed spel minder belangrijk is. Dat hebben de uitschakelingen van België en Duitsland wel aangetoond.  meer »

Interview Piet de Visser, tachtig jaar in het vak: "Ik was het enige jongetje met een leren bal"

Gisteren om 14:00  Hij zit precies tachtig jaar in het vak. Een unicum. Op zijn achtste trok Piet de Visser al door de straten van Vlissingen om de beste jeugdspelers te ronselen voor een straatvoetbaltoernooi. Anno 2022 reist hij nog steeds de wereld rond op zoek naar pareltjes. In de tussentijd leidde hij tien clubs als trainer en bezorgde hij PSV en Chelsea vele sterren, maar liep hij ook tegen talrijke fysieke problemen aan. "Het voetbal houdt me op de been." meer »

Noor Pellegrino eerste koploper ESM Gouden Schoen-klassement, Haaland volgt

Gisteren om 12:00  Amahl Pellegrino is de eerste koploper in het klassement van de ESM Gouden Schoen. De 32-jarige aanvaller van FK Bodö/Glimt prolongeert daarmee zijn wintertitel, want ook vorig jaar stond de Noor op de eerste plaats van het Europese topscorersklassement bij de eerste publicatie begin december. meer »

ELF Voetbal nummer 12: eerbetoon aan Louis van Gaal, Ajax-talenten Youri en Youri, pa en ma Gravenberch, Piet de Visser en meer!

Gisteren om 10:00  Het WK in Qatar is zijn laatste kunststukje. Dan zwaait Louis van Gaal definitief af als trainer en gaat hij genieten van zijn pensioen. In ELF Voetbal nummer 12 een bijzonder en uitgebreid eerbetoon aan de Hollandse Meester. Daarnaast onder meer interviews met Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer, meesterscout Piet de Visser, SLM-overlevende Radjin de Haan en de ouders van Ryan Gravenberch. meer »

Reken maar op weinig goals voor Nederland: dit zijn de recente uitslagen van de Verenigde Staten

1 december 2022 10:14  Team USA is komende zaterdag de tegenstander van Oranje in de achtste finale van het WK 2022. Tijd om de recente uitslagen van de Verenigde Staten eens onder de loep te nemen. Op dit WK zagen we nog weinig doelpunten, in de wedstrijden voor het WK was ook een opvallende trend te zien: veel goals tegen de kleintjes, maar slechte resultaten tegen de grotere landen. meer »

Basiself van Nederland meer waard dan complete selectie Verenigde Staten