Teleurstelling na eerste competitiewedstrijd Kloetinge JO19-1

Kloetinge JO19-1

Divisie 3 B

19 september 2020 14:30

R.G.N.M. (Ruud) Droog

Na een goede reeks wedstrijden in de voorbereiding en in de bekercompetitie reisde Kloetinge JO19-1 vandaag af naar Dongen om daar tegen de leefdtijdsgenoten van de plaatselijke voetbalvereniging te spelen.

Kloetinge was bij lange na niet compleet. Raphael, Tijn L. en Anwar waren afwezig wegens blessures en Jake, Thijn v H., Job, Izaac, Anselmo en Jillis speelden mee bij O-23 of het tweede.
Aron en Jens waren niet helemaal fit, maar startten toch in de basis. Sander, Jesper en Mathijs (beiden van JO17-1) namen plaats op de bank.

Er zijn van die wedstrijden dat je na een paar minuten spelen al beseft dat het een moeilijke middag zal gaan worden en dat bleek ook zo te zijn. Dongen was feller in de duels, konden elkaar beter vinden en zette Kloetinge veelvuldig onder druk waardoor Kloetinge niet aan een fatsoenlijke aanval toekwam. Zeker de eerste 15 minuten had Kloetinge het heel moeilijk en was het wachten op de 1-0. Dat gebeurde in de 20e minuut.

Dongen kreeg behoorlijk wat kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Vijf minuten voor de rust raakte Jens geblesseerd bij een actie aan de linkerkant en moest Sander (vroeger dan gepland na 1,5 week afwezigheid) het veld in. Voor rust zette Kloetinge meer aan om de gelijkmaker te scoren, maar het bleef 1-0.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Alleen was Dongen nu wel effectiever in het afronden van de kansen. In de 55e minuut werd het 2-0 en 9 minuten later stond de 3-0 op het bord. Dook (afgelopen week afwezig geweest) verliet het veld en Jesper nam zijn plek in.

In de 78e minuut was het weer Dongen dat scoorde en daarna moest ook Anwar naar de kant en kwam Mathijs binnen de lijnen.

Kloetinge kreeg een paar corners en mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd Kloetinge allerminst. Het slotakoord was voor Dongen. Met nog 5 minuten te spelen bepaalde Dongen de eindstand op 5-0.

Teleurstelling na een off-day. Dongen was beter zo eerlijk moet je zijn. Al had de uitslag misschien anders geweest als Kloetinge “compleet” was geweest. Maar ja, misschien en als tellen niet.

Volgende week speelt Kloetinge om 13.15 uur thuis tegen Baronie JO19-1 en hebben de jongens de kans om te laten zien dat dit inderdaad een eenmalige off-day was.