4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Zaterdag 16 oktober vv Kloetinge JO11-1 - MOC'17 JO11-1

Vandaag de laatste wedstrijd van fase 1 in de hoofdklasse competitie seizoen 21-22. 5 gespeeld en 5 gewonnen. Niks op aan te merken. Deze wedstrijd had een heuse titel ontknoping kunnen zijn, ware het niet dat nr. 2 MOC'17 vorige week verloor. Na de avondwedstrijd vrijdag in Roosendaal, werd de JO11-1 op zaterdagochtend erna dus al kampioen zonder te spelen. Ondanks dat er een feestje gevierd mocht worden, was de inzet vandaag om ook het zesde potje winnend af te sluiten. Het team heeft al een 10 verdiend, maar met winst op MOC'17 verdienen ze een 10+. En sowieso taart, dankzij Ronald!

De spanning, wil om te winnen en de zin in een lekkere pot voetbal is er niet minder om gelukkig! Strakke koppies voor aanvang van de wedstrijd. En ook tegenslag voordat de wedstrijd begint en tijdens het begin van de wedstrijd. Jesse is helaas ziek, Sjors speelt met een pijnlijke arm en kan het beter bij voetbal houden ipv steppen. En tot slot krijgt Duke al snel in de wedstrijd een tik op de knie en speelt vandaag nog geen 15 minuten. Het ontbreken van wissels, breekt de JO11-1 uiteindelijk ook op in de 2e helft.

De 1e helft starten de boys overigens prima. Fel in de duels en gevaarlijk in de counter levert al na 3 minuten de 1-0 op. Na twee reddingen van de keeper schiet Thijn poging 3 in de rebound hard in het doel. Beiden keepers speelden vandaag trouwens een goede wedstrijd, waarbij onze eigen Jayms met name in de 2e helft een aantal geweldige reddingen in huis heeft.

Na de 1-1 uit een corner komt Kloetinge door een mooie aanval na 18 minuten via Roel op 2-1, die de bal op aangeven van Casper werkelijk schitterend over de keeper schiet. Kort daarna een tegenvaller, want de 2-2 wordt door MOC'17 gemaakt en de laatste minuten voor de rust worden ze steeds sterker. Overigens heeft Kloetinge niet te klagen, want behalve de reddingen van Jayms helpt ook de paal nog een aantal keer.

De 2e helft gaat het helaas niet zoals de supporters van de JO11-1 gewend zijn. Waar ze normaal gesproken als een hecht collectief voor iedere meter strijden, komen ze in de 2e helft overal een voetje te kort. Steeds meer duels worden verloren en de enkele kansen die Kloetinge nog krijgt leveren niks op. MOC'17 gaat steeds beter spelen en creëert verschillende kansen, met name omdat de jongens van Kloetinge er flink doorheen zitten. Jayms weet nog verschillende doelpogingen te pareren, maar moet uiteindelijk toch twee keer vissen. MOC'17 wint verdiend deze wedstrijd met 2-4.

Na de wedstrijd is er echter weinig reden om lang te treuren. Verliezen hoort sport en geeft weer leermomenten voor de volgende wedstrijden. Uiteindelijk gaat het ook om de andere wedstrijden die hiervoor gespeeld zijn en daarin had Kloetinge het gaatje op de ranglijst al geslagen.

Een feestje vieren kunnen de jongens in ieder geval wel! Er werd dan ook flink uitgepakt na de afgelopen Corona seizoenen. Een spandoek, speech van de voorzitter Jan-Kees op de tribune, bekers ter herinnering, confetti in de kleedkamer, taart, friet en dikke muziek van artiesten die de meeste ouders niet kennen. En tot slot ook de JO12-1 aanmoedigen die later in de ochtend een geweldige pot spelen en winnen tegen JVOZ met 6-4. Ook klasse gedaan!

Ondanks het verlies vandaag dus een prima ochtend op het Wesselopark. En ook nog in de avond, want de JO11-1 kwam nog even voorbij in het Jeugdjournaal! Nu even vakantie en dan op naar fase 2!