Kloetinge MO17-1 RKSV Nuenen MO17-1

Kloetinge MO17-1 RKSV Nuenen MO17-1

Kloetinge MO17-1

0 - 4

RKSV Nuenen MO17-1

Competitie

Hoofdklasse 1

Datum

9 oktober 2021 13:15

Scheidsrechter

G.J. Zijlma

Accommodatie

Sportpark Wesselopark
Noordeinde 5
4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

 

 

Kloetinge MO-17 staat weer met beide benen op de grond.

Vandaag een thuiswedstrijd voor Kloetinge MO17-1 tegen een verre tegenstander. RKSV Nuenen die toch al gauw anderhalf uur moest reizen voor deze pot voetbal op een druk Wesselopark.

RKSV Nuenen had nog slechts 1 wedstrijd gespeeld in deze competitie en ook daar overtuigend gewonnen. Vanuit het verleden was bekend dat deze vereniging vaak beschikt over sterke jeugdelftallen en de verwachting was dan ook dat ook dit team zeker niet over zich heen zou laten lopen. Dat bleek als snel na de aftrap. De meiden van Nuenen oogden fit en zetten na de aftrap meteen hoge druk. Niet alleen op elke aanval maar op ieder duel werd Kloetinge volledig afgetroefd. Kloetinge MO 17 die momenteel kampt met een gehavend team vol met blessures had zich deze dag aangevuld met Joy en Frederique uit MO15. Verder zat Romy, Romee en Roos geblesseerd op de bank. Ook Michelle had last en speelde slechts een klein gedeelte van de 1e helft.

Daar waar we normaal gezien zelf bepalen welk tempo we spelen , welk systeem we spelen en niet de vraag is of we scoren maar hoe snel we scoren , was dat vandaag plots anders en dat hadden onze dames iets onderschat. Waren onze meiden dan zoveel minder?

Nu wel ,maar normaal gezien niet. Maar wanneer je niet met beleving ieder duel pakt, iedere aanval er boven op zit en alles wilt winnen dan krijg je dus een pak slaag. Wat was ons probleem ?

Laag baltempo , te slap inspelen, geen druk op een duel en ontzettend veel balverlies op een middenveld welke ook door ons zelf gecreëerd werd met lange ballen in de opbouw.  Tevens fysiek jezelf laten overbluffen in combinatie met de eerder genoemde zaken is een ideale mix om ons eerste tegendoelpunt te krijgen.

‘9 Hoge druk van Nuenen resulteert in balverlies Kloetinge. De linksbuiten geeft prima voor en doordat onze verdediging keuzes moet maken komt de rechtsbuiten vrij te lopen en hoeft er maar tegen te lopen om de 0-1 op het scorebord te krijgen.

Je zou denken dat dit een wake-up call is, maar niets is minder waar. We gaan verder op dit tempo en met deze beleving en winnen geen enkel duel. Het is overleven en daardoor kom je niet in je spel.

’22 Een vrije trap in ons nadeel op het middenveld komt weer op rechtsvoor terecht en we kijken er letterlijk naar hoe de 0-2 binnen rolt.

Inmiddels heeft Michelle het veld verlaten voor Frederique op rechtsback.

Wat betreft het spel van de tegenstander is het ons niet vreemd. Er wordt een 4-3-3 gespeeld door Nuenen, wat voor ons normaal goed uitpakt met ons 3-4-3 systeem omdat we dan verdedigend 1 op 1 staan en een overtal hebben op het middenveld. Dat overtal wordt helaas volledig weggevaagd doordat iedere bal die we er krijgen meteen onder druk wordt gezet door meerdere Nuenense dames.  We spelen er niet onderuit en komen dus tekort.

’30 Weer balverlies op het middenveld heeft als resultaat dat er een snelle aanval komt. We staan op 1 op 1 en de aanvaller is langs 1 verdediger heen waardoor onze centrale een keus moet maken. Daardoor staat er een extra aanvaller vrij die de bal krijgt aangespeeld en heel slim een soort stiftbal over en achter onze keeper legt. De 0-3 is een feit.

De rust wordt gebruikt door Mario om even bij te praten over hoe we dit hebben beleefd. Het “wandelen” van ons en weinig druk zetten zonder enige dreiging wordt benoemd. Tevens uitgelegd dat het zeker niet onmogelijk is om dit recht te trekken maar dan moet er wel iets veranderen.

2e helft

Ook Maud verlaat het veld i.v.m. last van een enkel. Enkele speelsters schoten prima tegen de bal echter zat er met enige regelmaat een been of voet tussen van een Kloetinge speelster. Dit resulteerde in enige discussie met de scheids die namelijk wel zag dat onze dames dit (terug)deden. Enkele vrije trappen tegen was het resultaat. Ook dat is een les om dit slimmer te doen. Hoe hoger je gaat spelen , hoe harder het soms gaat en dan hoort dit erbij en gaat het soms net iets meer fysiek dan we gewend zijn. Daar moet je mee om leren gaan en slimmer aanpakken.

Joy komt het veld in en ruilt de bank met Maud.

’46 Een ingooi op de linker kant van onze helft beland bij een middenvelder van de tegenstander omdat we ook dit duel verliezen. Deze middenvelder ziet ruimte en geeft een lange bal over Elisha heen die hier niets aan kan veranderen en dit resulteert in de 0-4. Elisha die overigens een goede wedstrijd keept heeft namelijk tussendoor ook diverse aanvallen onschadelijk gemaakt.

’57 wederom een gevalletje van natrappen tegen Esmee wat niet gezien wordt door de scheids. Esmee die op 4 een drukke dag had , pikt dit niet en deelt een schop terug uit. Geheel verdiend maar wel opgemerkt door de scheids die dit bestraft met geel en dus tien minuten eruit. Natuurlijk terecht maar jammer dat de overige keren niet opgemerkt werden doordat Nuenen daar iets slimmer mee omging.

Op zich lijkt het dat we nu beter in ons spel komen en enige combinaties weten te maken. Natuurlijk veel te laat maar het resulteert alsnog in een enkele kleine kans. Die worden echter onschadelijk gemaakt aan de Brabantse zijde en dus blijft de eindstand een 0-4 verlies. Een pijnlijke zaak die we niet wilden.

Verdiende overwinning van Nuenen? Zeker weten, deze ploeg haalde alles eruit om ons onder druk te houden en fouten te laten maken.

Is deze ploeg beter dan onze meiden? Zeker niet als we compleet en fit zijn maar deze ploeg is zeker niet minder. Ik denk dat we elkaar normaal gezien aardig in balans houden. Kortom een hele goeie ploeg met leuke , sportieve staf erbij. Deze meiden hebben voetbal laten zien zoals men dit verwacht in deze poule en daarmee een goeie overwinning neergezet!

Complimenten aan Joy en Frederique die hartstikke goed speelden , ondanks dat ze al een wedstrijd in de benen hadden met MO15.

 Joy en Frederique stonden een goede partij te voetballen en lieten zien zeker niet onder te doen voor deze oudere meiden!
Achteraf blijkt dat Frederique 50 minuten heeft meegespeeld met een gebroken pols , die ze had opgelopen in haar eerdere wedstrijd! Over bikkel gesproken!! Fré , beterschap gewenst namens de gehele MO 17!!

Volgende week hopen dat er vandaag een les geleerd is en hopen op iets meer voetbal van onze meiden. Dan is het hopelijk snel vergeten wat ons vandaag overkwam.

Peter en Mario.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!