SC 'T Zand MO17-1 - Kloetinge MO 17-1

5045ZZ
TILBURG

SC ’t Zand MO17-1  -  Kloetinge MO17-1 , 02-10-2021

Vandaag afgereisd met onze meiden naar Tilburg. Gezien de weersverwachtingen van deze dagen was het vanmiddag gelukkig goed te doen en is het droog gebleven . SC ’t Zand , zesde op de ranglijst zou in principe een makkelijke partij moeten worden alhoewel onderschatting vaak dan op de loer ligt. Na een intensieve week waarin we een tegen een eerste nederlaag zijn aangelopen bij de vrouwen 1 van MZC moest er nu weer gepresteerd worden. Terugkijkend op die verloren wedstrijd is dat wel een beetje geflatteerd want wij waren daar voetbal technisch zeker de bovenliggende partij. Met een slechte 2e helft die we met een gelijkspel begonnen hadden we daar zeker een overwinning kunnen pakken als we waren blijven voetballen en niet mee hadden gegaan in de lange ballen van dit vrouwenelftal. Wel een mooie les waarbij de fysieke weerstand ietwat tegenviel. Het waren hoofdzakelijk de MZC vrouwen die fysiek lastig opgewassen waren tegen onze meiden en veelal gestrekt gingen in duels. Alsnog werd daar door een aantal counters een 3-1 eindstand bereikt door een tweetal snelle buitenspelers.

Terug naar Tilburg waar Kim, Romee en Romy nog geblesseerd waren en dus niet op het spelersformulier stonden.

1e Helft:

Wissel: Fleur die net hersteld was van een paar dagen ziek

Daar waar we voorgaande weken meteen vlammend van start gingen en hoog druk zetten was het nu een start die we nog niet hadden gezien. De beleving was er nog niet echt en er werd veel door het midden gespeeld met een laag baltempo en meegedaan aan het spel van de tegenstander. Daardoor veel balverlies  en geen enkele combinatie. Waar er normaal gezien binnen de eerste vijf minuten een bal in het net van de tegenstander lag duurde dit vandaag tot de vijftiende minuut.

’15 Een ingooi aan de linkerflank van Sera belandt bij Luna. Luna neemt deze bal goed aan en steekt meteen binnendoor op een opgelopen Amy K. die vrij staat op de rand van de zestien meter. Amy maakt het af en zet daarmee de 0-1 op het bord.

’19 Er wordt weer gevoetbald en beetje bij beetje gaat het tempo omhoog en weet men de flanken te vinden. Een diepe bal van Esmee die steekt op Sofie. Sofie had zelf kunnen afronden maar ziet dat Amy K er beter voor staat op de zestien en besluit af te leggen op haar. Amy tekent daar voor de 0-2.

’27 Fleur komt het veld in voor Michelle

’30 Weer een snelle ingooi op Esmee die meteen door geeft op Amy K met een steekbal. Amy weet wederom het net te vinden en haar hattrick is een feit , 0-3

’35 een ingooi van de tegenstander komt bij Amy V terecht die snel voor haar tegenstander komt. Ze verovert hiermee de bal en steekt direct binnendoor op een vrijlopende Maud. Er lijkt een soort “klutsbal “te komen maar Maud houdt balbezit en ziet de keeper te ver voor haar goal staan. Een soort van flinke lob gaat met een krul de netten en zet de stand op 0-4.

’38 Een vrije trap in ons voordeel wordt genomen door Amy V. Amy legt hem bij de voorhoede waar Amy K door kaatst op een opkomende Roos. Roos drukt goed af met een hard schot in de verre hoek. De 0-5 is tevens de ruststand.

Tweede helft

Wissel : Michelle erin voor Esmee die licht last heeft van haar enkel.

’55 Roos komt eruit wegens last van haar voet en Esmee geeft aan gewoon weer door te kunnen. Esmee terug op “4”en Maud die daar verving neemt haar oude positie terug in de voorhoede.

’63 Een actie vanuit de opbouw achteruit belandt bij Fleur op de linker flank. Fleur weet Luna in te spelen die keurig aanneemt en zichzelf in stelling brengt om te schieten. Luna die een goed schot in haar benen heeft legt deze bal keurig in het net en maakt daarmee dus de 0-6.

’66 Zoals gezegd heeft Luna een prima schot en daarmee kan ze ook prachtige corners nemen. Ook vandaag een aantal corners mee gehad en tijdens deze corners had Amy V al een paar keer prima gekopt maar telkens net het doel gemist. Dit keer weer een goede kopbal die deze keer wel in de touwen belandde. De 0-7 is een feit.

Dit is tevens de eindstand gebleven. Al met al na een zwakke start een keurige eindstand op het scorebord gezet. Uiteindelijk blijkt dat we te weinig weerstand hebben in deze klasse en wellicht kan dit een reden zijn voor de KNVB om ons op termijn toe te voegen in de 4e divisie waar we graag hadden meegedaan. Volgende week een wat sterkere tegenstander. De nummer drie van de ranglijst reist vanuit Nuenen naar Kloetinge om daar om 13.15 uur af te trappen. Hopelijk vallen er dan ook weer punten te halen voor ons zodat we ongeslagen bovenaan staan met nul tegendoelpunten dankzij een goede verdediging en goalie Elisha , die tot nu toe elke 1 tegen 1 situatie wint!

Leuke anekdote was dat men bij SC ’t Zand elke wedstrijd een 2 sportiviteitskaarten uitreikt aan hun tegenstander en dit ook aan ons vraagt. Een goed initiatief en leuk dat zowel Peter als Mario deze kregen vanuit hun leiding voor onze positieve bijdrage aan de wedstrijd. Onze sportiviteitskaarten zijn naar twee speelster gegaan die ook sportief bijdroegen aan deze pot. De kaarten ingewisseld voor een leuke goodie-bag , een hartstikke leuk initiatief!

Peter en Mario