3351LB
PAPENDRECHT
tel. 078-6150106

VV Papendrecht VR 1 – Kloetinge VR1

Na een weekje verlof om bij te komen van die prachtige overwinning op IJzendijke was het vandaag Papendrecht die ons verwachtte op sportpark Het Slobbengors.

Met een goed gevulde krat met broodjes van Ricardo die weer eens zijn uitstekende “smeer” kwaliteiten had laten zien en busjes van Fa. De Muynck was het een gezellige rit richting Papendrecht met de dames op de achterbank die zich weer lieten gaan op de muziek.

Mario gaf wel aan dat er tijdens de warming up een focus gecreëerd moest worden. Waarom?

Nou, omdat Papendrecht je zomaar eens een paar punten af kan snoepen wanneer je niet scherp bent. Onderschatting ligt op de loer na een overwinning van 2 weken geleden.

Nog steeds gehavend met blessures van Veerle, Fabienne en ziekte van Luna en Solange zijn we van start gegaan met assistentie van Melissa en Loïs.

Wel het vermelden waard is de basis plaats voor Amanda die na een lange blessure weer minuten kan gaan maken.

Ook Markus ligt er nog uit en dus is ondergetekende de vlagger van dienst en wordt er druk genotuleerd door Jans.

1e helft:

Wissels: Michelle, Melissa, Lois

Direct na de aftrap is het Kloetinge die er fel boven op zit en een snelle openigstreffer wilt maken. In de 1e minuut vuren we 4x achter elkaar op het doel van VVP maar we krijgen de bal niet in het netje. De keepster van VVP steekt hier een stokje voor door prima te redden.

Vervolgens na deze spetterende opening zijn we de momenten die volgen onzorgvuldig aan de bal en door balverlies op het middenveld gevolgd door slap verdedigen geven we zomaar  een enorme kans aan VVP , die deze kans niet weet te verzilveren en naast schiet.

Onze aanvallen gaan vaak over rechts en doordat VVP heel hoog staat en daardoor op buitenspel spel speelt lopen we vaak in deze val. Keer op keer tuinen we hier in en dit is iets wat we enkel onszelf kwalijk kunnen nemen. Net als de inworpen die niet volgens de regels zijn en dus ingeleverd mogen worden bij de tegenstander. Dit is wel iets waar we als staf dan van balen omdat we dit met onze kwaliteiten toch inmiddels foutloos moeten kunnen!

Het spel golft heen en weer waarbij gezegd kan worden dat wij toch vaker op de helft van VVP te vinden zijn. We verbazen ons dan ook dat er nog niet meer goals in ons voordeel vallen.

Toch zijn we onzorgvuldig en wederom lijden we balverlies op het middenveld doordat onze scherpte mist. Daarom kan VVP één op éen met Rachelle komen. Wederom laat ze heel goed keeperswerk zien en houdt ze de eer hoog en de nul op het scorebord.

Niet veel later wordt Bibi op links weggestuurd en komt in één op één met de keepster maar ook zij weet te keren en ook in de rebound lukt het ons niet deze kans op de 0-1 te verzilveren.

34e minuut neemt Zorah een hoge bal perfect aan en passed op Amanda die listig overstapt en zo Maud in stelling brengt. Maud neemt deze bal aan en ondanks het onterechte appel voor buitenspel, wat weggewuifd wordt door de scheids, schiet Maud diagonaal in.

Een terechte 0-1!!

Net voor rust krijgen we nog een grote mogelijkheid.  Maud die op rechts goed doorkomt en de bal op een presenteerblaadje legt voor Kim. Mede door het ongelooflijke slechte knollenveld wordt deze bal net niet goed geraakt en dus naast geschoten.

Bij VVP zijn het 2 spelers, waaronder de aanvoerder , die zich voetballend onderscheiden. Ook schuwen ze de duels niet, soms op het randje en ook met regelmaat erover heen. Het wachten is dan ook op een kaart , ondanks dat de scheidsrechter die een prima wedstrijd floot, best wat toelaat.

Met 0-1 voorsprong gaan we de rust in waar Mario de dames bij praat. Het moet kwalitatief beter en we willen een volle driepunter pakken dus is onderschatting wederom de grootste valkuil.

2e helft

Nog geen wissels

51e minuut krijgen we een vrije trap in ons voordeel. Amy vuurt in 1 keer op de goal en de keeper krijgt de bal niet onder controle en laat de bal los. Sofie staat op scherp en is er als spits als de kippen bij en loopt goed door waardoor ze de 0-2 binnen kan tikken.

60e minuut gaat Mario wisselen:

Amanda en Kim gaan eruit voor Michelle en Melissa. Beide dames pakken flink door en maken het hun tegenstander lastig door ook fysiek ertegenaan te gaan.

Toch is het VVP die een goede aanval over links op weet te zetten en gevaarlijk voor weet te geven. Gelukkig voor ons schieten ze naast.

67e minuut wisselt Mario nogmaals en gaat Maud eruit voor Lois

Inmiddels heeft VVP haar 1e gele kaart te pakken. Dit zat er aan te komen zoals gezegd door de duels die ze niet op normale wijze uit weten te voeren. Onze dames zijn iets sneller en conditioneel verder zodat deze tegenstanders dit op lossen met vasthouden en tijdens de wedstrijd van shirt willen wisselen. Dit krijgt ze niet uit maar wel blijkt de kwaliteit van Esmee haar shirt prima in orde te zijn.

Het spel kabbelt voort waarbij we niet echt gevaarlijk weten te worden en weinig kansen creëren.

76e minuut volgt er nog een schot van Zorah die de keeper weet te onderscheppen.

80e minuut heeft Lois zich los gemaakt van de verdedigster en kan alleen door maar ook Lois wordt onreglementair tegengehouden. Een gele kaart is het gevolg en zelfs rood had niet misstaan omdat Lois de laatste speler was met een scoringskans.

Uiteindelijk besluit de scheidsrechter na een laatste slotfase, die weinig spannend is ,een einde te maken aan de wedstrijd en is het voor ons een zakelijke overwinning. De punten worden meegenomen maar uiteindelijk kunnen we veel beter dan wat we lieten zien. Toch hoort ook dit erbij.

We staan er prima voor en uiteindelijk draaien we bovenin mee. Het is zaak om die koppositie over te nemen maar dat komt uiteindelijk best goed. Daar zijn we van overtuigd.

Komende week geen programma voor ons. We kijken nog rond naar oefenwedstrijden maar de tegenstanders zijn schaars omdat iedereen wel een programma heeft. Mocht er nog een tegenstander zich melden spelen we alsnog en anders wordt het een weekje vrij!