MO17-1 na goede 2e helft met de 3 punten huiswaarts

4891XR
RIJSBERGEN
tel. 076-5961972

Een op het oog makkelijke uitwedstrijd op het programma van de meiden van MO17, bij VV Rijsbergen. Rijsbergen stond onderaan met veel tegengoals, Kloetinge staat tweede net achter het ongenaakbare JOVZ.

Kloetinge begon sterk aan de wedstrijd; VVR werd helemaal vastgezet, alleen scoren lukte niet snel. Achterin waren Quinty, Lara en Noor oppermachtig en konden keer op keer zorgvuldig opbouwen. Een paar kansrijke aanvallen volgden, maar telkens helaas geen ruimte voor een goed schot. Alicia kon bijna de bal in het doel lopen, maar kreeg onderweg de bal tegen haar hand en werd afgefloten. Ondertussen kreeg VVR wel twee goede kansen door snelle counters van hun beste speelster, spelend met nr 2. Gelukkig kon Dian na een kwartier spelen toch de verdiende 0-1 maken. Wat volgde was een barrage van (halve) kansen, afstandsschoten en gevaarlijke corners voor Kloetinge. Noa draaide telkens weg van haar directe tegenstander, en Kloetinge hield veel balbezit rondom de 16-meter. Maar de bal wilde er maar niet in! Schoten van dichtbij net over, de afvallende bal die telkens net niet goed viel, paar keer de lat geraakt enzovoorts.

Met een beetje chagrijn gingen we rusten. Kloetinge was veel beter, had een groot veldoverwicht en keeper Maartje hoefde maar één keer knap te redden. Toch maar een luttele 0-1 voorsprong. Bovendien moesten vaste krachten Hannelore en Frederique achterblijven in de kleedkamer omdat zij net terugkomen van blessures. En spelverdeler Amy en topscorer Romée waren sowieso al niet aan de wedstrijd begonnen vanwege blessures.

Na rust viel Kloetinge wat terug, en konden we VVR niet meer zo makkelijk vastzetten op eigen helft. Passes die net niet aankwamen, af en toe wat flipperkastvoetbal en VVR dat steeds meer geloof kreeg in een stunt. Gelukkig maakte Dian korte metten door na 10 minuten spelen in de tweede helft de 0-2 te maken. Na een goede corner had Mare op de paal (alweer) gekopt en uit de rebound kon Dian via een verdediger inschieten. Het momentum leek terug, Mare kreeg ongeveer vanaf de aftrap een goede kans maar schoot van dichtbij op de keeper. Helaas was dit momentum van korte duur. Weer een snelle counter na een blinde dieptepass voor VVR die precies goed viel en toen was het wel raak voor hun snelle spits, nu overigens raadselachtig ineens spelend met nummer 15: aansluitingstreffer 1-2. Plotseling werd het nog even alle hens aan dek, bij de drinkpauze was bij VVR de euforie hoorbaar.

Na een donderpreken van coach Martijn waren de meiden van Kloetinge gelukkig wakker geschud en zetten ze orde op zaken. Onze verdediging hield de deur goed in het slot en Tessa, Quinty en Noor konden weer wat makkelijk op de helft van VVR komen en verzorgd opbouwen. In het laatst kwartier werd zo toch nog over VVR heen gelopen. Dian, Mare en Isa kregen mooie kansen en scoorden uiteindelijk driemaal, waarvan één afgedwongen eigen goal van VVR (een zeer scherpe harde voorzet van dichtbij). Lisa schoot vervolgens nog maar eens snoeihard op de lat, waarmee Kloetinge nu even vaak het houtwerk had geraakt als de goal, vijf maal maar liefst. Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorden we nog bijna een zesde goal, toen Dian op de vijfmeterlijn hard kon inschieten na alweer een mooie voorzet van Isa; de keeper stond echter per ongeluk precies op de goede plek en Kloetinge moest genoegen nemen met een 1-5 overwinning. Kloetinge staat nog steeds tweede met 9 punten uit 3, en een doelsaldo van +16.