Kloetinge MO17-1 -- Baronie MO17-1

Noordeinde 5
4481BJ
KLOETINGE

Vandaag hadden we voor het eerst een tegenstander die op papier een stuk sterker was dan de vorige 3 tegenstanders. Waar we bij de vorige wedstrijden zeeën van ruimte en tijd kregen was de verwachting nu anders.

Nadat de meiden zich in het blauwe tenue hadden gehesen (Baronie kwam opdagen met groen / witte tenues) volgde de warming up, met opklarend weer.

Na de administratieve en sportieve formaliteiten werd er onder de leiding van scheidsrechter Mulder om 11:45 afgetrapt. Vanaf dat moment werden de Kloetinge supporters getrakteerd op mooi verzorgd voetbal van de meiden onder 17 uit Kloetinge en omstreken.

Baronie werd volledig onder druk gezet en na een minuut of 8, schiet Lara met een afstandsschot net over, kort daarna wordt Amy door de lucht bediend en kopt ook weer net over.
Alicia, Amy en Dian waren zeker de eerste 10 a 15 minuten volledig de baas op het middenveld. Pas na 10 minuten kreeg Baronie het voor elkaar om op onze helft te komen. Maar deze aanval verdween in onze verdedigende bermuda driehoek van Quinty, Noor en Lara.

Tot aan de rust wordt er naar schatting 95% van de tijd gespeeld op de helft van Baronie, Mare schiet een paar keer op doel, maar de uitmuntende keepster van Baronie keek iedere keer de bal naast, of ze pakte hem. Ook Dian en Amy schieten meerdere keren op het doel, maar de keepster was echt in topvorm.

Op rechts bouwden Tessa, Lisa en gastspeelster Isa (Prevost) regelmatig mooie aanvallen op, die uiteindelijk in de handen van de keepster terecht kwam. En ook op links maakten Lara, Alicia en Mare de speelsters van Baronie helemaal gek.

Ons team en ook het publiek waren dan ook onaangenaam verrast dat uit het niets, de spits van Baronie alleen voor Maartje kwam te staan,  ze schoof de bal beheerst langs Maartje en trakteerde ons op de 0-1  Oef…….die zagen we even niet aankomen.

Gelukkig lieten onze meiden zich niet hierdoor van de wijs brengen en gingen ze direct weer door met waar ze goed in waren, en dat is met driehoekjes elkaar vinden en langzaam naar voren schuiven. Maar doordat alles zich wederom op de helft van Baronie afspeelde was er niet veel ruimte in de punt om af te kunnen drukken. We gaan met 0-1 de rust in.

Na de rust maakten Isa en Tessa plaats voor Hannelore en Noa. Hannelore was al snel  weer ouderwets aan het bikkelen en Noa vond het leuk om het publiek te vermaken, door de linksback met enige regelmaat te dollen. Noa schiet daarna op het doel en de keeper tikt de bal weer eens uit het doel, corner. Mare neemt de corner en Amy kopt de bal keurig in, eindelijk de keeper eens gepasseerd. 1-1. Baronie bleef er nog steeds niet aan te pas te komen, maar langzaam aan begint er wat meer fysieke strijd te komen.

10 minuten na de rust neem Dian met haar linkerbeen een vrije trap van rechts, die keurig tussen de palen gaat, de keeper had hem al bijna klem, totdat een verdedigster van Baronie er nog een been tussen steekt en de bal in de linker bovenhoek verdwijnt. Eindelijk de verdiende voorsprong.

Baronie beseft dat er geen punten mee naar Breda gaan, en gaat nu harder spelen en ze maken het onze verdedigers regelmatig moeilijk, je zou bijna vergeten dat Baronie ook echt wel kan voetballen.

In de eindfase van de wedstrijd gaat Hannelore (die nog niet 100% fit is) er nog uit en doen we weer een beroep op Isa. Noa schiet van rechts op het doel en de keeper maakt er weer een corner van. Nu komt de corner van rechts, dus ideaal voor het linkerbeen van Dian. Dian neemt de corner en Amy zet de 3-1 op het scorebord. Ondanks dat onze meiden echt top en topfit zijn, sluipt er in de laatste minuut nog kramp in bij Dian. Wisselen was gelukkig niet nodig, want het eindsignaal klinkt.

Een welverdiende 3-1 voor Kloetinge.