Met 7 geblesseerde speelsters toch overwinning

Past van de Kampstraat 34
5386AJ
GEFFEN

Met vijf tot aan de nok toe gevulde auto’s met geblesseerden, speelsters en bolussen reisden we af naar het kwartier van Maasland van de Meierij van ’s Hertogenbosch; Geffen.Het geboortedorp van zowel Ruud van Nistelrooij als Dominique Bruinenberg.

Helaas zijn, Lieve, Joy, Fien, Romée, Hannelore, Tessa en Frédérique nog steeds geblesseerd en wilden vandaag zowel Fleur Verburg als Isa Prevost weer met ons meedoen om in ieder geval 1 wissel op de bank te kunnen hebben.

Coach/trainer Martijn en Marijn hadden de meiden tijdens de teambespreking gewaarschuwd dat de tegenstander wellicht op papier makkelijk zou kunnen zijn, maar dat we ze toch zeker niet moesten onderschatten. De boodschap was helder. Vlak voor we het veld opgingen drukte Martijn de meiden nog op het hart dat er met voetbal altijd maar 1 aan de bal kan zijn. En dat je het verschil maakt als de meiden die niet aan de bal zijn ook goed mee bewegen.

Om 11:00 klonk het fluitsignaal om te starten en kon ook onze debutant vlagger Matthieu zijn eerste meters maken.
Al na 4 minuten maken onze tweeling Noa en Lisa een mooi combi op rechts, waaruit een corner ontstaat. Dian neemt de corner en Amy schiet direct raakt. Das een fijne start, 0-1 Kloetinge. De eerste 10 minuten heeft Kloetinge het volledige overwicht in het spel, maar daarna wordt het eventjes rommelig. In de 15e minuut krijgt Noa een mooi passje van Amy….. de bank telde hem al…..
Helaas, buitenspel.
Zeer kort daarna verdiende Noa weer door hard werken een corner, de bal wordt weggewerkt en komt bij Dian terecht die een voorzet met haar rechterbeen geeft op Lara, die haalt uit en de bal zoeft net langs de goed keepende keepster van Geffen. Daarna volgen er nog schoten van zowel Mare als Dian, maar deze troffen geen doel.

We zitten nu in de 20e minuut, Geffen heeft de gehele wedstrijd nog nauwelijks iets gecreëerd.
Mare en Amy trekken samen het middenveld open, zodat Lara en Alicia een aanval kunnen opzetten voor Noa en die scoort ook 0-2.
Met deze stand gaan we uiteindelijk ook (hele zoete) ranja drinken.

Dian heeft met een blessure het veld verlaten en Fleur komt erin. Kloetinge zet gelijk druk. Maar helaas kan het niet altijd goed gaan en Geffen ziet kans om met een prachtige boogbal Maartje te passeren. Ondanks het overwicht toch een aansluitingstreffer1-2, dit gaan we toch niet nog spannend maken he? Het wordt in ieder geval wel weer een wedstrijd. Geffen gooit de beuk erin.

In de 60e minuut komt Amy dribbelend vrij in de 16 en bedient Mare, en die kegelt de bal zo hard ze kan in de touwen. 1-3. In de daaropvolgende minuten raakt Mare’s tegenstander gefrustreerd en daardoor raakt Mare van haar verlost. Ze dribbelt de 16 in en passt naar Fleur en die maakt een echte spitsengoal 1-4 . Daarna voetballen we deze stand rustig uit.

Onder het genot van de roombolussen (overigens ook voor de tegenstander) van Marijn hebben we nog even met zijn allen gezeten in het zonnetje. En konden de 3 punten weer mee naar Kloetinge.

Op naar de volgende wedstrijd tegen JVOZ,  Forza Kloetinge