Een mooie pot voetbal!

Nieuwe Noordpolderweg 1
3312AD
DORDRECHT

Met een bescheiden basis aan zelfvertrouwen van de vorige wedstrijd tegen Forum Sport, vangen we vandaag aan tegen Oranje Wit in Dordrecht.
Vorige week hadden we een leuke dag met zijn allen, die we af wilden sluiten met een leuke foto met de meiden rond een mooi bestickerde auto van de sponsor, rijschool Dek. Echter het weer werkte toen niet mee. Vandaar dat we vanmorgen verzamelen bij het gebouw van rijschool Dek. De meiden werden nog eens in de watten gelegd met goodies, en we hebben een aantal foto’s kunnen maken.

Bij deze nogmaals Rijschool Dek, maar ook Installatiebedrijf van de Velde…..DANKJEWEL.

Met een zestal auto’s vol met trouwe supporters, geblesseerden, en speelsters reisden we af naar de rand van de randstad. Voor aanvang werden de meiden door Martijn en Marijn geïnstrueerd over wat ze te wachten stonden. Ik had overigens het idee dat, nu de meiden al een seizoen of twee op dit niveau acteren en al vaker in deze contreien zijn geweest, de meiden zelf al precies wisten hoe ze deze fysiek, maar ook mondeling sterke tegenstander te lijf moeten gaan.

Want ondanks dat er een beknopt verslag volgt, hier alvast de samenvatting in 6 woorden. De meiden waren heer en meester. De Kloetinge aanhang werd getrakteerd op dominant en goed verzorgd voetbal. Ik raad de lezers ook echt aan om een keer naar de meiden te komen kijken want ze weten de toeschouwers te vermaken!

We waren nog maar amper begonnen, of Tessa geeft een perfect balletje op Amy aan de rechterzijde, maar tot onze grote verbazing werd er gevlagd voor buitenspel (wordt het weer zo een dag?). 5 minuten later zet Alicia op het middenveld een aanval op, maar ook deze wordt met een brute verdedigende actie verstoord. Een paar tellen later schuift Noor door, die vlak rond de 16 de bal afgeeft aan Dian, die haalt uit. Iedereen houdt zijn adem in…….over.

Dordrecht is nog geen moment op onze helft geweest en de meiden combineren er op los, dit gaat werkelijk oogstrelend. Maar aan de laatste linie, die de doelpunten moet maken, schort het nog een beetje. Ik laat in het midden of dit nu de verdienste was van de bikkelende verdedigers van Oranje Wit, of het net niet  genoeg zijn van onze spitsen.

Dian lanceert met prachtige pass, Noa, die komt voor de keeper en haalt uit, maar de keeper redt.
Wat ons begon op te vallen, is dat de keepster echt ieder keer goed stond, en goed keepte. Maar geen enkele bal had ze klem.
De gehele eerste helft komen we niet tot scoren, maar halverwege krijgt Lisa daar een misschien wat te hevige bodycheck en ze valt hard op de tegels die naast het kunstgrasveld lagen. Dit was wel een hele harde bodycheck. En Kloetinge was toen heel even een paar minuten de controle kwijt. Ook raakt Tessa vlak voor rust nog geblesseerd, door de tegenstander en Hannelore komt er in.

In de rust wordt Fréderique, die herstellende is van een blessure gewisseld voor gastspeelster Fleur Verburg om doelpunten te forceren. En Dian wordt rechtsbuiten gezet, om zo met haar linkerschot de keeper te kunnen verschalken. Want het zal ons toch niet gebeuren dat we ondanks de dominantie niet beloond worden met 3 punten?

Na 8 minuten in de tweede helft wordt er weer gevaar gesticht in het strafschotgebied van Oranje Wit, er wordt hands gemaakt door Oranje Wit, dus we krijgen een pingel.
Amy schiet de penalty wederom koel in de rechter onderhoek.

Eindelijk zijn de 3 punten binnen handbereik.

Het lijkt er ook op dat Oranje Wit, dat al weg werd gespeeld door de meiden, geknakt is, want er zit weinig energie meer in die ploeg. Tot een kwartier in de tweede helft, dan is de andere Eggebeen (Noa) fysiek de klos en krijgt een karatetrap te verwerken. Ongelofelijk dat dit onbestraft blijft, Noa is verbeten, en we roepen haar vanaf de kant, dat er maar 1 manier is voor payback, en dat is scoren. Nog geen minuut later geeft Lara de bal perfect aan Noa, en die rost dan ook de bal tegen het net 0-2. En er is weer een lach op Noa dr gezicht.

Kort daarna geeft Fleur een beuk aan een verdedigster van oranje wit (de scheids vindt het gelukkig goed) Ze zet daarmee Dian vrij, en die scoort de 0-3. Oranje Wit is definitief geknakt en Alicia, Noa, Lara spelen ze op links helemaal stuk, en Lara schiet net over.

Nu we bijna zeker van de punten zijn wisselen Dian en Lisa van positie, zodat Dian met haar passes de verkregen ruimtes kan benutten. Nog geen 10 tellen later krijgt ze zelf de bal op de rand van de 16 en schiet zo hard de 0-4 binnen, bammmm, de keepster heeft hem alleen maar gehoord. Vlak voor tijd krijgen we nog een corner van de rechterkant, die Dian met haar linkervoet in laat draaien, bij de 2e paal staat Amy vrij en maakt de 0-5.

Dit was tevens ook de eindstand.
Op naar de volgende wedstrijd tegen Poortugaal, we verwachten dat onze verdedigers, Quinty, Noor, Tessa , Lara en Maartje het dan drukker gaan krijgen.