Kloetinge MO13-1 Wint in Cruciale Wedstrijd tegen Aardenburg

Herendreef 59
4527AH
AARDENBURG

In het schemerdonker van de vroege ochtend vertrokken wij – met de meiden van Kloetinge MO13-1 - voor een belangrijke wedstrijd tegen Aardenburg MO13-1, een tegenstander waarvan we in het vorige competitieblok nog verloren hadden. Na een uitdagende rit over modderige landweggetjes arriveerden we op tijd voor deze cruciale confrontatie. Als trotse koploper moesten de meiden nog twee wedstrijden strijden om dit competitieblok als kampioen af te sluiten: winnen was het doel, verliezen geen optie.

Vanaf de aftrap nam Kloetinge het heft in handen. De tegenstander werd direct onder druk gezet en kwam in de eerste vijf minuten nauwelijks over de middellijn. De eerste kansen waren voor Kloetinge, maar de doelpunten bleven uit. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Aardenburg beter in het spel, maar onze keepster bleef alert op een diepe bal en voorkwam een mogelijk tegendoelpunt. Na ongeveer 25 minuten kreeg Kloetinge twee grote kansen binnen 30 seconden, maar het net werd niet gevonden. De aanhouder wint echter, en uiteindelijk viel de 0-1 door een mooi schot.

Met een voorsprong gingen de meiden de rust in.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: in de regen. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, maar Kloetinge vond uiteindelijk een weg door de verdediging met een prachtig hoog schot dat over de keepster van Aardenburg in het doel belandde; 0-2. De meiden leken op weg naar een overwinning en bleven daarmee op koers voor het kampioenschap. Een scrimmage voor het doel van Aardenburg leverde niet direct de 0-3 op, maar die viel korte tijd later alsnog. En alsof het nog niet genoeg was, volgde er snel een 0-4, opnieuw door een hoog schot over de keepster.

Op de overwinning van de meiden van Kloetinge MO13-1 viel niks af te dingen. Ze waren zo mega gefocust en gedreven dat Aardenburg deze keer geen schijn van kans had. Volgende week zaterdag spelen de meiden om het kampioenschap uit in Zierikzee. Super spannend!