Kloetinge MO13-1 zet grote stap richting koppositie met cruciale 0-3 zege op Arnemuiden

Arnemuiden MO13-1

1e klasse (3e fase) 4

13 april 2024 11:00

C. Wiskerke

Sportpark ’t Hart Arnemuiden
Pereboomweie 2
4341LV
ARNEMUIDEN

In een cruciale fase van het seizoen heeft Kloetinge een belangrijke overwinning geboekt in hun strijd om het kampioenschap in de eerste klasse in de meisjes onder 13-competitie. In een uitwedstrijd tegen Arnemuiden wisten de meiden van Kloetinge met een duidelijke 0-3 zege de druk op te voeren op koploper Zeelandia, die nog een wedstrijd meer heeft gespeeld.

De wedstrijd begon uitdagend voor Kloetinge, dat zich geconfronteerd zag met een agressief Arnemuiden. De thuisploeg zette sterk druk en creëerde de eerste kansen van de wedstrijd, maar gelukkig voor Kloetinge resulteerden deze niet in doelpunten. Na enkele tactische aanpassingen en omzettingen in het team van Kloetinge, begon het spel evenwichtiger te worden. Deze strategische zetten betaalden zich uit toen Kloetinge de leiding nam door een doelpunt vlak voor rust, waarmee de score op 0-1 kwam te staan.

De tweede helft startte voortvarend voor Kloetinge met een snel tweede doelpunt. Een scherpe voorzet werd in eerste instantie afgeweerd, maar belandde via een goed geplaatst schot alsnog in het doel van Arnemuiden, waardoor de stand op 0-2 kwam. Terwijl het spel een periode wat gelijk opging zonder noemenswaardige kansen, ging Kloetinge uiteindelijk toch weer meer aandringen. De coach van Arnemuiden probeerde het tij te keren door een extra spits in te zetten, maar het mocht niet baten.

Kloetinge bleef de betere ploeg in de tweede helft, zichtbaar gesterkt door hun voorsprong en de afnemende energie bij de tegenstander. De beslissende 0-3 viel na een reeks gemiste kansen, maar werd uiteindelijk prachtig binnengeschoten, waardoor Kloetinge stevig in het zadel zat voor de overwinning.

Met deze overwinning blijft Kloetinge in de race voor de titel. Ze hebben nu slechts één wedstrijd minder gespeeld dan Zeelandia en staan twee punten achter. De komende inhaalwedstrijd op dinsdag biedt Kloetinge de kans om de leiding in de competitie over te nemen. Een overwinning zou hen op pole position zetten voor de directe confrontatie met Zeelandia de daaropvolgende zaterdag, waarin ze hun nieuwe positie als koploper kunnen verdedigen. Uiteraard eerst dinsdag winnen.