Kloetinge MO13-1 Triomfeert in Koude Uitwedstrijd

Sportpark Heinkenszand
4451AC
HEINKENSZAND

In een verrassend koude ambiance, onder een deken van grijze wolken, trapten de jonge voetbalsters van Kloetinge MO13-1 af tegen hun leeftijdsgenoten van ST Luctor Heinkenszand/ Apollo '69/ DWO '15 MO13-1. De wind, die in de aanloop naar deze wedstrijd nog zoveel van zich had laten horen was enigszins tot rust gekomen, wat resulteerde in een open en dynamische wedstrijd.

De eerste grote kans viel ten deel aan Kloetinge, waar een speelster zich knap vrij speelde en alleen op de keeper afstormde, maar haar schot ging helaas net voorlangs. Kloetinge bleef de druk opvoeren met enkele dreigende acties, maar de verdediging van de tegenstander stond als een huis; schoten werden geblokt of vormden een makkelijke prooi voor de alerte keepster.

Toch wist Kloetinge door te drukken. Een cruciaal moment vlak voor rust bracht de doorbraak: een toegekende penalty werd onberispelijk benut, waardoor de ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten.

Na de hervatting kwam Kloetinge fel uit de startblokken. Een scrimmage voor het doel van de tegenstander resulteerde in de 0-2. Het momentum bleef duidelijk aan de zijde van Kloetinge, met kort daarop nog een uitstekende kans die echter door de keepster werd gekeerd. De aanhoudende druk leidde niet veel later tot de 0-3, een fraai staaltje van voetbalintelligentie met een subtiel tikje binnen de zestien.

Hoewel Kloetinge daarna iets terugschakelde, bleven zij de dominante partij. Richting het einde van de wedstrijd creëerde het team nog enkele kansen, maar aan de stand werd niet meer getornd: het eindsignaal bevestigde een overtuigende 0-3 overwinning voor Kloetinge MO13-1.

Zo sloot Kloetinge deze competitiewedstrijd af met een welverdiende zege, ondanks de kou en de grijze omstandigheden, waarbij de ploeg vooral in de tweede helft haar ware kracht toonde. Een prestatie die de speelsters, de coach en de meegereisde supporters ongetwijfeld met trots zal vervullen.