Tweede nederlaag dit seizoen voor Kloetinge JO17-1

Steenbergen JO17-1

Onder 17 competitie (A-cat), Hoofdklasse F

27 oktober 2018 13:15

J. (John) Pantekoek

Na de goede overwinning van vorige week op Unitas'30 JO17-1 in de bekercompetitie kwam vandaag Steenbergen JO17-1 op bezoek. Op de één of andere manier is dit een tegenstander waarbij de wedstrijden vaak een vervelende wending krijgen. Zo ook vandaag.
Op een, door de vele regen, redelijk glad hoofdveld werd de wedstrijd in gang gezet door, met alle respect, de niet al te jong ogende scheidsrechter geassisteerd door onze vaste grensrechter Eric en een wisselspeler van Steenbergen.
De eerste 20 minuten verliepen zonder al te grote kansen voor beide teams. Er was weinig beleving van de kant van Kloetinge en er waren veel foute (vaak te harde) passes en de combinaties werden makkelijk onderschept. Steenbergen hanteerde veelvuldig de lange bal om de duels op het middenveld uit de weg te gaan en zo te proberen de spitsen te bereiken.
In de 22e minuut kreeg Kloetinge op de rand van het strafschopgebied aan de rechterkant van het veld de bal niet goed weggewerkt. Door een voorzet kon de spits van Steenbergen net voor onze verdediger komen en met een kopbal Finn (onze keeper van vandaag) passeren. De eerste echte kans van Steenbergen zorgde ervoor dat Kloetinge tegen een 0-1 achterstand aankeek.
Kloetinge moest op jacht naar de gelijkmaker. Het spel bleef onrustig, maar er kwam gelukkig wel meer beleving en energie van de kant van Kloetinge in het spel. Toch kwam Kloetinge niet echt in de wedstrijd. Anselmo nam het voortouw door veelvuldig fel het duel aan te gaan. Er waren overtredingen die de scheidsrechter ontgingen wat de wedstrijd zeker niet ten goede kwam.
Kloetinge probeerde uit alle macht de gelijkmaker te scoren, maar elke keer was er wel weer een speler van Steenbergen die er net tussen zat. Dan de 32e minuut. Een goede bal van Anselmo op Ivann die met een schot van buiten de 16 meter de keeper probeerde te passeren. Via de handen van de keeper kwam de bal bij Sander die de 1-1 scoorde, maar de assistent scheidsrechter stond met zijn vlag omhoog en de scheidsrechter keurde de goal vanwege buitenspel af.
Niet veel later een grote kans voor Steenbergen om de 0-2 te scoren, maar tot twee keer toe voorkwam Finn dit.
Kloetinge speelde niet alleen tegen 11 spelers in het veld, maar ook tegen de assistent scheidsrechter en zichzelf. De vraag die je je kan stellen is of een wisselspeler moet vlaggen terwijl er ouders op de tribune zitten die commentaar leveren op elke beslissing. Maar dat is een andere discussie.
Met een 0-1 stand gingen de spelers de kleedkamer in.
De assistent grensrechter van Steenbergen werd vervangen door een andere wisselspeler.
Meteen na rust een goede voorzet van Jussie die helaas door de spelers van Kloetinge werd gemist. Ook het daaropvolgende schot van Anselmo werd geblokt door de verdediging van Steenbergen. Wat Kloetinge ook probeerde, de scherpte en zorvuldigheid ontbrak.
In de 48e minuut kwam Raphael in het veld voor Ufuk en schoof Ivann door naar het middenveld om zo meer druk op de verdediging van Steenbergen te zetten.
Vlak na de wissel een grote kans voor Steenbergen, maar de aanvaller schoot de bal naast. In de 52e minuut een goede bal van Thijs F. op Ivann en waar Kloetinge dit soort kansen normaal gesproken benut, ging de bal naast de goal van Steenbergen. Dit was misschien wel tekenend voor de wedstrijd. Het was allemaal net niet zorgvuldig genoeg.
Na 14 minuten spelen in de tweede helft een lange bal van Luc die niet goed verwerkt werd door Steenbergen waardoor Ivann de bal kon onderscheppen op de rand van het strafschopgebied. Ivann liep goed de 16 meter in en probeerde met een hard schot de keeper te passeren. De keeper keerde het schot in eerste instantie, maar Jake was alert en scoorde de gelijkmaker voor Kloetinge. Nu doorzetten en vol voor de winst gaan, maar wel slim zijn en niet meegaan in de manier van spelen van Steenbergen dat veelal gericht was op het frustreren van de spelers van Kloetinge.
In de 60e minuut werd Thijs V. vervangen door Merijn.
In de 65e een grote kans voor Kloetinge om toch op een 2-1 voorsprong te komen nadat Merijn Sander wist te bereiken in het strafschopgebied. Sander miste de bal, maar ook hier stond de assistent grensrechter weer met zijn vlag omhoog en gaf de scheidsrechter een vrije trap aan Steenbergen.
Steenbergen deed werkelijk alles om het spel van Kloetinge te ontregelen. Maar eerlijk is eerlijk Kloetinge haalde bij lange na niet het niveau dat ze kunnen.
Dan toch de 2-1 voorsprong voor Kloetinge. Of toch niet. Wederom werd de inzet van Sander ten onrechte door de assistent scheidsrechter afgevlagd wegens buitenspel en ook hier nam de scheidsrechter de waarneming over en dus geen voorsprong voor Kloetinge.
Vijf minuten voor tijd een counter van Steenbergen. En ondanks dat Finn in eerste instantie redde, werd hij in tweede instantie geklopt en kwam Kloetinge wederom op achterstand.
De wedstrijd werd steeds onvriendelijker en wat Kloetinge ook probeerde de bal wilde er gewoon niet in en bleef het 1-2. Daardoor was de tweede nederlaag van het seizoen een feit.
Boze en gefrusteerde spelers van Kloetinge gingen richting de kleedkamer en Steenbergen vierde een feestje op het veld.
Volgende week moeten de jongens zich herpakken en proberen feller en zorgvuldiger de uitwedstrijd tegen RCS JO17-1 te winnen. Om 10.30 uur zal dan afgetrapt worden op Sportpark De Alblas in Oost-Souburg.