Kloetinge JO17-1 wint met dubbele cijfers

MZC'11 JO17-1

Onder 17 competitie (A-cat), Hoofdklasse F

13 oktober 2018 13:15

J. (Jan) Sinke

Na de teleurstellende nederlaag tegen Beek Vooruit JO17-1 van vorige week, kwam vandaag MZC'11 JO17-1 (de nummer laatst van de competitie) op bezoek.
Een tegenstander waar Kloetinge normaal geen problemen mee zou moeten hebben en dat was ook zo. Na een paar mogelijkheden was het Ivann die in de 10e minuut de 1-0 scoorde met een mooi schot van een meter of 20. Kloetinge had het meeste balbezit en ongeveer een kwartier na de 1-0 ging Luc goed door aan de rechterkant van het veld. Luc hield overzicht en zag Sander helemaal vrij staan die eenvoudig de 2-0 kon binnen schieten. Daarna volgde de doelpunten snel achter elkaar. Na een mooie solo scoorde Joël de 3-0 (27e minuut), gevolgd door de 4-0 van Jake op aangeven van Jussie (29e minuut) en 5 minuten later ging Sander, nadat hij de bal van Luc had gekregen net over de middenlijn, alleen op de keeper af om de 5-0 op het scorebord te zetten (34e minuut). Vlak voor rust een goede combinatie tussen Sander en Ufuk door het centrum van de verdediging van MZC. Sander omspeelde wederom de keeper en zorgde zo voor de 6-0 ruststand.
Met deze stand was de wedstrijd uiteraard al gespeeld, maar er was nog een helft. En ook in de tweede helft was Kloetinge oppermachtig.
Merijn en Raphaël kwamen in het veld voor Luc en Joël.

Na nog geen drie minuten spelen in de 2e helft lag de bal alweer achter de keeper van MZC. Ufuk speelde de verdediger van MZC in hun eigen 16 uit en Sander, die weer helemaal vrij stond, kon zijn vierde van de middag en de 7-0 voor Kloetinge scoren. In de 50e minuut was het Jussie die, wederom op aangeven van Ufuk, de 8-0 in het doel van MZC kon schieten.

MZC kreeg aan het eind nog een paar kleine mogelijkheden, maar de ballen werden over of naast geschoten waardoor Thijs (de keeper van vandaag) eigenlijk de hele middag niet veel te doen had.

Met nog ongeveer een kwartier te spelen kwam Tijn L. binnen de lijnen en ging Ivann naar de kant.

In de 68e minuut scoorde Ufuk dan eindelijk zelf (na 3 assists). Hij onderschepte de bal net buiten het strafschopgebied van MZC en schoot de bal over de keeper waardoor het 9-0 werd. De laatste goal werd vlak voor het eindsignaal gescoord. Een lange bal van Tijn L. op Sander aan de rechterkant van het veld. Sander ging de 16 meter in en zag Jake helemaal vrij voor het doel van MZC staan, die zorgde voor de 10-0 eindstand.

Een eenvoudige overwinning met dubbele cijfers voor Kloetinge.

Zaterdag 20 oktober om 14.00 uur wacht Unitas'30 JO17-1. Dan gaat Kloetinge voor de bekercompetitie naar Etten-Leur om te proberen een ronde verder te komen tegen de koploper in de 4e divisie.
'80 10-0 Jake (Sander)

De samenvatting van de wedstrijd is van Jurgen Voet en de foto's zijn van Nicolette van Herwijnen.