Kloetinge JO13-1 onderuit tegen 't Zand JO13-1

SC 't Zand JO13-1

Onder 13 competitie (A-cat), 3e divisie C

23 maart 2019 10:00

NJM (Nico) Overbeeke

Het is weer zaterdag en we mogen weer lekker voetballen. Vandaag DE wedstrijd tegen de koploper ’t Zand. Kloetinge heeft niks te verliezen, kan alles geven. ’t Zand daarentegen zal gebrand zijn om de drie punten te pakken.

We beginnen de wedstrijd met één minuut stilte vanwege de verschrikkelijke gebeurtenis in Utrecht. Mooi dat we dit als vereniging doen, en ook mooi om te zien hoe de jongens dit ervaren, respect.

Het fluitsignaal gaat en de knop gaat om. Ik merk de spanning langs de lijn. Het gevoel van… “stel je voor……”, overheerst.

We beginnen, en Kloetinge begint gelijk heel sterk. Er heerst een bepaalde rust in het team, waardoor er mooi vanuit achter opbouwend gevoetbald wordt. Er zijn echt prachtige combinaties te zien zowel over links als over rechts. De duels worden bijna altijd door Kloetinge gewonnen. Wat spelen onze mannen sterk!!

Na een paar minuten volgt er een lange bal van Finn naar voren richting Pieter, die kan de bal goed bij zich houden en schiet op doel. Jammer geen doelpunt, maar dit bied mogelijkheden.

Ricardo merkt dat hij zijn tegenspeler een paar keer mooi tegen het verkeerde been kan zetten door prachtige cap bewegingen te maken. Zo creëert hij ruimte en kan hij goed uithalen, maar jammer naast. Maar ook weer geweldig voetbal.

Jay, Pieter en Ricardo weten elkaar op rechts goed te vinden. Er wordt snel doorgetikt en ook op maat waardoor de snelheid in het spel blijft.

’t Zand komt er gewoon niet uit. De keeper van het ’t Zand is een grote jongen maar wat onbehendig met zijn uittrap en onze jongens zijn alert. Jens kruipt een paar keer op juiste moment voor zijn man en onderschept daardoor de bal, en nog mooier de bal wordt gelijk weer voor de aanval ingezet.

De lange ballen van de keeper richting de aanvaller bij Tom zijn ook niet gevaarlijk, Tom is alert en kopt de bal mooi weg. Nogmaals onze jongens zijn scherp en alert.

Aan de zijlijn vliegen de complimenten voorbij, wat een spel wat een mooie combinaties, jammer dat het doelpunt niet valt maar wat tsjonge wat zou het verdiend zijn!! Je begint ook de irritaties en frustraties te voelen van de tegenpartij en aanhang. Ze zien en voelen dat Kloetinge sterker is en ook zij weten dat een doelpunt voor Kloetinge terecht zou zijn.

Toch komt ’t Zand er nog een keer uit in een aanval… het zal toch niet zo zijn… De bal gaat gelukkig voorlangs, naast. Onze doelman Finn heeft tot nu toe in de wedstrijd nog niet veel hoeven doen, en moet zelfs een beetje in zijn doel bewegen om zijn spieren warm te houden.

Kloetinge is weer in de aanval en weet een corner te creëren. Ook dit zijn mooie kansen. De bal krult mooi de 16 in, met een koppal alleen in de handen van de keeper.

Vervolgens heeft Ricardo in een koppduel een botsing met zijn hoofd met zijn tegenspeler. Gelukkig is daar Peter die het veld op rent en met zijn magische water altijd weer de jongens erboven op helpt. Toppertje hoor!

We krijgen nog een vrije trap mee. Mooie plek voor Finn Zuidweg, die al klaar staat. De vrije trap is dit keer laag en jammer genoeg niet in het net.

De aanval die volgt wordt goed verdedigd door Tom doordat hij goed zijn voet ertussen zet en direct een mooie voorzet geeft naar voren. Weer een mooie aanval van Kloetinge die niet resulteert in een doelpunt, wat is dat toch dat die bal er niet in wilt! Zo hard werken met z’n allen maar het doelpunt blijft uit. Ook over links geeft Jorick een mooie assist aan Pieter, zou dit hem dan worden….. Pieter wipt de bal over de keeper en de bal rolt door… maar niet in het doel. Naast.

Jay onderschept rechtsachter de bal, bewaard de rust en drijft de speler mooi naar de hoek waardoor hij een lange bal langs de lijn naar Ricardo kan maken, die de aanval verder in kan zetten.

In de laatste paar minuten van de wedstrijd krijgt ’t Zand iets meer overwicht. Kloetinge verslapt iets, maar hebben ook keihard gewerkt. Het is tijd voor het fluitsignaal zodat ze even hun rust kunnen pakken.

Iedereen is hoopvol en weet dat als ze dit doorzetten, we gewoon de drie verdiende punten hier gaan pakken. Iedereen staat op het veld, het is alleen nog even wachten op de scheidsrechter. We gaan weer starten. ’t Zand is in de eerste minuten gelijk gretig en je merkt dat de wedstrijd anders loopt.

We komen nog wel in het begin met een aanval die start bij Tom. Tom stuurt Ricardo de diepte in, Jens gaat mee krijgt de bal en maakt een schitterende draaiende beweging waardoor hij Persijn ziet en past de bal, Persijn schiet op doel maar geen doelpunt.

Boris houdt een gevaarlijke aanval van ’t Zand geweldig tegen door één van zijn super slidings. Was een gevaarlijk momentje als uitbraak van ’t Zand maar Boris blijft cool.

Finn Verhulst heeft in de tweede helft meer te doen. ’t Zand komt er goed uit vanuit rechts, de rechtsvoor maakt een paar goede bewegingen en komt er 2x langs, gelukkig staat Finn Verhulst er nog en heeft de bal.

En dan komt het moment met een afvallende bal die zo in de voeten komt van een ’t Zand speler die wel het net weet te vinden. Daar is dan een doelpunt voor ’t Zand. Tegen alle verwachtingen in. Oké ’t Zand zit de tweede helft meer in het spel, maar dan nog. Aan het gejuich van de trainer en zijn aanhang en publiek van ’t Zand is ook de opluchting te horen. Daaruit kan je wel opmaken dat ook zij niet hadden verwacht voor te komen te staan.

Alle zeilen bij nu. Doorgaan en blijven voetballen net als in de eerste helft zo goed ging. Er is meer onrust nu, we raken weer wat in paniek. Maar Mika weet nog mooi weg te draaien van zijn tegenspeler, staat voor het doel en kiest ervoor om Pieter de bal te geven. Weer naast. Dit was ook een zeer mooie kans. Stel je voor dat deze wel had gezeten.

We gaan, terecht, meer risico nemen. Tom gaat meer naar voren. Die gelijkmaker moet gemaakt worden. Want dan kan er ook nog wel een tweede in! Het gevaar zit dan wel in de counters van ’t Zand, maar je wilt deze pot winnen of gelijk spelen. En dan komt de 0-2 voor ’t Zand door een vrije trap. Eerste schot heeft Finn V. nog maar de tweede niet.

Uiteindelijk wordt de eindstand nog 0-3. Er wordt gevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter laat doorspelen en hier komt een doelpunt uit.

Wat hadden onze jongens het enorm verdiend om hier vandaag te winnen. Wat een mooi samenspel, wat een volwassen voetbal door de rust hebben we hier gezien vandaag.

Echt een genot om naar te kijken. Jullie mogen daarom ook super trots zijn op deze wedstrijd. De uitslag is vertekend maar het spel van jullie echt fantastisch. Ik (en vele met mij) hebben er van genoten.