3 - 3

Kloetinge JO13-1

11 september 2018 19:00

Onbekend

Dinsdag 11 september 2018 kunnen de boys zich opmaken voor een avondje Halsteren. Sinds de eerste verloren wedstrijd tegen Terneuzen JO15 zijn de mannen ongeslagen. Om deze status vast te houden hoeft er alleen niet verloren te worden van deze hoofdklasser. Red. Cruijf; dat lijkt me logisch!!!

Thom en Mika mogen voor hun wisselbeurt de bank even opwarmen en met de overige 11 spelers kan de wedstrijd beginnen.

Vanaf de aftrap heeft Kloetinge de Halsternaren onder druk. Na wat goede dreigende uitbraken was het Jens die vanuit het midden 16 meter naar Wesley speelt en op zijn beurt Ricardo met een bekeken pas vrij voor de keeper zet. Helaas wordt het schot nog tegen gehouden door een goed keepertje die daar niet alleen voor de sier stond.
2 corners volgen zonder resultaat en een kleine uitbraak van Halsteren in spe wordt na opjagen van Jay een buitenspelsituatie. Deze vrije trap wordt snel door Wessel genomen en naar Finn V. gespeeld die ook weer snel het spel opent aan de andere kant waar Boris met een korte combinatie naar Finn.Z die aan de linkerkant Ricardo wegstuurt en veel sneller is dan zijn tegenstander. Een voorzet op Pieter wordt door een Halsteren voet net over eigen goal tot corner verwerkt.
Halsteren komt er in deze fase van de wedstrijd niet aan te pas en nadat Jay een slecht weggewerkte bal in zijn voeten krijgt stuurt hij meteen Pieter de 16 in die Ricardo vrij voor de keeper zet en met een schot het net weet te doen bollen. 0-1.
Kloetinge gaat door met collectief opjagen waarna de bal stuiterend binnen de 16 voor pieter terecht komt en in een halve draai volley op de goal schiet. Goed geprobeerd, maar net iets te zacht.
De volgende fase is een rommelige fase, maar van beide kanten strijdvolle gevechten om de bal. Uiteindelijk weet Kloetinge weer wat controle te krijgen en via het middenveld gaat de bal naar de linkerkant waar Boris mooi weg kan draaien, terug legt op de mee terug gezakte Ricardo meteen doorspeelt naar Finn Z. even kijkt en de bal cross op Jorik wil geven. Iets harder en scherper en hij had perfect geweest.
De bank is inmiddels goed opgewarmd en Tom(laatste man) en Mika(spits) komen in het veld voor Finn Z. en Persijn.

Halsteren heeft tot de 20e minuut nog geen kans gehad en zoals het gezegde luid; als je ze er zelf niet in schiet dan............of is dat geen gezegde??? Uhm.....In ieder geval weet halsteren met een scherpe paas bij rechtsbuiten te krijgen die de bal op de achterlijn knap binnenhoud waarna er iets te lief wordt verdedigd en alsnog de bal neer kan leggen voor een medespeler die deze beheerst langs Fin V. schuift. 1-1
Dan gaat Halsteren er iets meer in geloven wat tot wat meer dreiging en voetbal resulteert.
Ingooi van Halsteren maar Jay komt goed voor zijn man en speelt meteen door naar centrum middenveld waar Mika ook goed voor de man komt en knap wegdraaid. Hierdoor heeft hij zichzelf alle ruimte en tijd creëert om een goede bal door het centrum aan Ricardo mee te geven die na een sprint oog in oog voor de keeper staat, maar helaas in 1 en 2 keer redding weet te brengen.
Corner van Halsteren komt bij de tweede paal, maar de bal wordt gelukkig net niet lekker geraakt waardoor Fin V. goed blijft kijken en de bal makkelijk kan pakken.
De 1e helft wordt voor de rest met veel ingooien, goed verdedigend en met meer dan enkele vlagen rustig uitgespeeld op de helft van Halsteren.

RUSTSTAND 1-1 voor Kloetinge!!!!!

Vanaf de aftrap wordt er goed druk gezet en snel geprobeerd de bal naar een medespeler te spelen. Hierdoor hebben de halsteren veel moeite om er uit te komen. Beloning: Net buiten de 16 wordt de bal door Jens mee gegeven aan Persijn die zichzelf in schietrijke positie weet te brengen, maar de bal eindigt in de handen van de keeper.
Volgend kans dient zich al snel aan na goed opjagen van Jorik die vervolgens de bal binnen de 16 knap bij Ricardo kan krijgen, maar met 5 verdedigers voor zich is het ook geen kunst om de bal na het schot via een tegenstander en nog een tegenstander en nog een tegenstander als een flipperkast in de handen van de keeper te krijgen......dat zou dan 10 punten zijn geweest!
Op het middenveld krijgt Wessel de bal en kan oplopen om vervolgens Mika een prima bal in de loop mee te geven. Met 3 verdedigers hijgend in zijn nek pakt een goed uitkomende keeper toch net de bal.
De hierop volgende snelle uitbraak van halsteren werd professioneel door een nette overtraining van Wesley ongedaan gemaakt. Toch volgde na de vrij trap vanaf eigen helft een kans voor Halsteren nadat de bal een beetje verkeerd weg getrapt wordt. Deze komt in de voeten van de tegenstander die zo door kan lopen richting de goal, maar ruim overschiet.
Snel counterspel van Finn Z. op rand eigen 16, Ricardo naast hem en meteen halverwege eigen helft Mika aanspeelt die wegdraait van zijn tegenstander. Hierop volgt een lange sprint waarna hij aan de linkerkant buiten de 16 een verraderlijk schot in de verre hoek weet te produceren. Wederom kon de keeper met een snoekduik redding brengen.
Een  korte corner volgt waarna Jens goed zijn man uitspeelt en kan schieten wat op de doellijn voor enig paniek zorgt, maar de keeper toch de bal kan pakken.Hoe luid dat gezegde...... wat misschien geen gezegde is ook al weer?Net over de middenlijn komt de nr 17 van halsteren na een zeer behendige dribbel langs en door middenveld en verdediging heen. Eenmaal voor Fin V.  weet hij zichzelf te belonen met een goal. Prima actie en had alleen met een overtraining voorkomen kunnen worden. 2-1 en we leven dan inmiddels in de 10e minuut van de 2e helft.
Het antwoord van Kloetinge komt in de 24 minuut als rechts op de middenlijn Wessel de bal schuin naar Mika door steekt die van rechts de 16 in kan lopen en beheerst de bal in de verre hoek kan  schieten. 2-2.
Als Halstern de bal aan de rechterkant naar voren trapt dreigt er een billenknijpmomentje als er een 1 tegen 1 situatie dreigt te ontstaan, maar gelukkig weet onze rots in de branding Thom alsof het navigatiesysteem naar hem vernoemd is de kortste weg richting de bal te vinden. Met een sierlijk sliding de bal buiten de lijnen weet te krijgen.
Volgende fase is een beetje rommelig met wat overtrainingen, ingooien en mislukt passen tot het moment Ricardo zijn tegenstander panneerd, de achterlijn haalt en goed terug kan leggen op Mika die de bal goed in de rechter hoek schiet, maar een teruggekomen tegenstander net op tijd met zijn knie de bal tot corner kan bounsen.

Kloetinge blijft meer dreigend en aandringen om een goal te forceren maar het is in de 25e minuut met een oud Italiaanse catenaccio uitbraak, maar dan op zijn Halsters wat de 3-2 na een mooie lob op het visuele score bord zet.
Wederom een snel antwoord van Kloetinge!! In de 26e minuut een ingestudeerde corner! Mika speelt kort naar Jens die even oploopt om net buiten de 16 de bal heerlijk neer te leggen voor Wessel die met een fraai bekeken schot over die keeper voor de gelijkmaker kan aantekenen. 3-3

De slotfase is voor kloetinge waarbij bijna nog de winnende binnen valt als Jens de bal binnen de 16 aan Ricardo meegeeft die op de keeper schiet waarna ook enig paniek in de 16 ontstaat. Via wat duels komt de bal stuiterend aan de rechterkant halverwege de helft van de tegenstander voor de voeten van Thom en hier een volley net naast ziet gaan.

Conclusie
De uitslag en als je gewoon heb gekeken doet misschien vermoeden dat het matig was, maar inhoudelijk was het toch aardig goed!!!
Voor 70% de wedstrijd gedomineerd en 3 – 3 is enigszins geflatteerd, want het had ook zomaar 3 – 9 kunnen zijn. Er bestaat een gezegde??
Leuke combinaties van verdediging, middenveld als aanval. Sommige mislukte, maar de bedoeling is er en dat is een kwestie van harder en soms iets zuiverder inspelen en de bal aannemen.  Dit kan dan alleen maar beter worden.
Strijd was er en zo ook met meerder vlagen zeer collectief opjagen van de tegenstander.
Bij balbezit werd het veld goed groot gemaakt, maar bij balverlies was het af en toe net iets te laat omschakelen.(onderdeel van een wedstrijd lezen boys)
Al met al verdiend deze wedstrijd van Kloetinge zijde een ruime voldoende!!!!