Kloetinge JO13-1 onderuit in bekertoernooi

20 oktober 2018 10:00

Scheidsrechter

Afgeschermd

Onbekend

Vandaag treffen onze groen wit mannen weer de Brabantse mannen van RBC. Dit keer op eigen terrein. Na de laatste keer tegen RBC een wedstrijd die we gelijk hebben gespeeld maar hadden kunnen winnen, ben ik heel erg benieuwd hoe de wedstrijd er vandaag uit gaat zien.
Jammer genoeg nog altijd met wel een blessurebank. Jens nog teveel last van zijn enkel. Pieter last van zijn knieën en Mika nog ook niet volledig fit. En ook Robin zit nog op de bank.
Gelukkig mogen we weer een beroep doen op Doug en Milan.
We starten op een vrij vochtig en glad veld. De bal rolt niet lekker door, is stroef en je merkt dat we daar even aan moeten wennen. Maar dat geld natuurlijk zowel voor de brabanders als voor ons.

We beginnen redelijk sterk alhoewel de eerste aanval binnen 3 minuten van RBC is maar de aanval wordt afgefloten vanwege buitenspel. Mooi, dat betekent dat wij kunnen gaan opbouwen. Dit doen we goed, Ricardo zet de versnelling in op links en Doug weet hem goed te vinden met een mooie pass. Alleen de verdedigers van RBC zijn ook goed wakker en binnen de 16 wordt de bal overmeesterd.

Na 6 minuten hebben we onze eerste corner. Ricardo krijgt de bal mooi op kophoogte binnen de 16 alleen de bal weet geen hoofd van Kloetinge te vinden en wordt weggetikt door een RBC verdediger. Weer een corner voor Kloetinge, maar nu vanaf de andere kant. Wesley staat klaar om de corner te nemen, schot is mooi en krult bijna zo het doel in... maar komt via de paal terecht in de handen van de keeper.

Met vlagen laten we in de eerste helft best wel leuk voetbal zien. De bal gaat veel over links, met leuke combinaties tussen Boris en Ricardo. Ook in de 19e minuut zien we
een mooie combinatie over links waar Ricardo, Mika goed weet te vinden en uiteindelijk Wessel een schot op doel waagt. Jammer onderschept door de keeper.
De nummer 14 van RBC is een slim voetballend mannetje die nu ook weer vaak langs de lijn de bal goed weet aan te nemen en mee te nemen. Maar vooral in de eerste helft hebben Boris en Tom hem goed in de gaten.

21e minuut weer een corner voor Kloetinge. Al redelijk wat corners gehad in deze wedstrijd maar het heeft nog niet tot een doelpunt geleid. De mannen staan klaar, veel beweging binnen de 16 en de bal weet het hoofd van Finn Z. te raken maar jammer deze wordt over gekopt.
Twee minuten later corner aan de andere kant. Maar gelukkig vliegt deze bal ook over het net.
In de 26e minuut zien we leuk voetbal een heel mooi één tweetje tussen Mika en Tom binnen de 16 waar uiteindelijk Tom een schot op doel waagt. Maar jammer de keeper van RBC is alert en heeft de bal.
De bal wordt snel genomen en RBC is er snel uit. Op rechts verliezen we de bal in een duel en er komt een goede pass naar de spits van RBC. Met een gekke stuit komt de bal hoger dan verwacht en komt voor de voeten van de aanvaller..... doelpunt. RBC staat voor 0-1.
Erg jammer. Kloetinge is aanvallender geweest maar weet de bal niet in het net te krijgen. RBC is daarentegen veel verdediger aan het voetballen en scoort vanuit een uitbraak.
Maar we gaan door. Het is nog maar de eerste helft. Vlak na het doelpunt krijgt Mika veel ruimte binnen de 16. Staat met rug naar het doel, krijgt ruimte om te draaien en de bal aan zijn goede te krijgen.... schot op doel maar helaas ook weer de keeper die in de weg staat.
RBC is snel en gretig en gaat er snel uit waardoor we vlak voor rust nog een spannend moment hebben. Een lange bal naar rechts, goede aanname van de RBC speler en Finn v. Is uit zijn doel. Finn V. duikt en pakt met twee handen de bal. Speler van RBC valt en roept om een penalty, maar er wordt niet gefloten.
Tot verbazing van de aanhang van RBC op de tribune die het ook nodig vinden om dit heel vaak en vooral heel hard te roepen.
Vervolgens wordt er wel gefloten, rust. Tijd voor een goede peptalk in de kleedkamer.

Tweede helft zit doug gewisseld en staat Pieter op het veld. We zien de tweede helft een totaal andere wedstrijd. RBC speelt met veel meer overtuiging. Er zit van beide kanten weinig voetbal in. Veel hoge ballen en ingooi na ingooi.
Op het middenveld verliezen we veel de bal, spelen niet zuiver waar RBC gretig van profiteert.
Af en toe zit er nog een aanval in. Jay die de bal verovert en de bal langs de lijn speelt naar Wessel die vervolgens Pieter diep stuurt en goed aanspeelt. Leuke aanval wat eindigt op een schot op doel maar de keeper staat weer op de juiste plek.
RBC verovert steeds meer balbezit stuurt zijn spelers goed de diepte in en hoe graag je het ook niet wilt dat het gebeurt voel je dat er een tweede doelpunt voor RBC aan zit te komen. Finn v. Weet het nog te voorkomen. Speler van RBC probeert Finn v nog te dollen binnen de 16 maar Finn blijft koel en pakt de bal.
Nu weer gaan opbouwen jongens, via Finn v naar Tom, die kan een paar meters maken, Jorick maakt breed en speelt naar het midden. Waar we uiteindelijk de bal verliezen.
We krijgen nog wel een kans door een vrije trap op een leuke plek. Finn z. Staat al klaar, het zou niet de eerste keer zijn dat hij hem er zo zou inschieten. Deze keer krijgen we een andere variant te zien. Van Finn Z naar Wessel die ook al vaker heeft laten zien een mooi goed en strak schot te hebben. Maar helaas vandaag schiet hij over. Wel leuk om te zien is dat de jongens ook andere dingen proberen.
6 minuten na deze vrije trap is het dan zover. RBC is in een aanval. De bal komt binnen de 16 Wessel weet een bal nog goed te blokken maar komt in de voeten van de nogal grote nr 4 van RBC die kalm de bal naast hem speelt en zijn teamgenoot de bal in de rechtervoet weet te tikken.
De 0-2
De jongens van RBC vieren dit groots en hun aanhang op de tribune nog meer. Daarna is het nog meer overheersend RBC. Finn V die door een goede duik de schade nog weet te beperken.
We gaan meer 1 op 1 spelen, terecht. Alles of niets. Het is een bekerwedstrijd dus kunnen best meer risico’s nemen. Jammer genoeg krijgen we niet genoeg ruimte. RBC is rustig. Neemt bij een uittrap of ingooi de tijd en de seconden en minuten tikken door.
Milan komt er nog in en even hoop ik en lijkt het erop dat hij nog invloed heeft op een doelpunt voor Kloetinge. Milan speelt de bal netjes naar de zijkant naar FinnZ. Maar ook nu weer is de keeper alert.
Uiteindelijk eindigt de wedstrijd nog in een 0-3. Vanuit een corner weet de bal het hoofd van een RBC speler te raken en die kopt hem keurig in het doel.
De laatste aanval van RBC is ook nog een spannende. Finn v. Wordt uitgespeeld maar wesley staat op de lijn op de goede bal en trapt de bal uit het doel.

Het is jammer maar helaas. Bekeren is klaar voor onze jongens. Maar laten we maar zo zeggen. RBC pakt de winst in de beker maar in de competitie krijgen we ze nog een keer op bezoek en dan blijven de punten in Kloetinge!!