Kloetinge JO17-1 knap een ronde verder in de beker

Kloetinge JO17-1

Onder 17 beker 2e ronde, Groep 1 10

20 oktober 2018 14:00

A.C.M. (Ad) van Bavel

Deze keer geen competitievoetbal maar de tweede ronde wedstrijd in de bekercompetitie. De tegenstander was Unitas'30 JO17-1 uit Etten-Leur. Deze ploeg staat op de eerste plaats in de vierde divisie. Geen makkelijke tegenstander dus.
In de eerste helft weinig spectaculaire momenten, waarbij het voetbal zich voornamelijk afspeelde tussen de beide 16 meters. Veel kleine overtredingen aan beide kanten en de eindpass was van beide ploegen niet nauwkeurig genoeg. De 0-0 was dan ook een logische ruststand.
Na nog geen minuut spelen in de tweede helft keek Kloetinge al tegen een 1-0 achterstand aan. Een lange bal van de verdediger van Unitas zorgde ervoor dat de spits 1 op 1 kwam met Thijs de K. (onze keeper van vandaag). Thijs kwam nog wel uit, maar kon niet verhinderen dat Unitas op voorsprong kwam. Een flinke tegenvaller, want zo wil je de tweede helft niet beginnen.
Kloetinge moest op zoek naar de gelijkmaker, maar in de 44e minuut ging de spits van Unitas weer alleen op Thijs af, maar deze keer lag Thijs goed in de weg. In de tegenaanval ging Sander alleen op de keeper af, maar werd afgefloten voor buitenspel (of dat zo was??). Kloetinge legde meer energie in de wedstrijd en zette Unitas onder druk. Maar tot hele grote kansen leidde dat (nog) niet. Tot de 56e minuut. Sander werd de diepte ingestuurd en ondanks dat de asstistent scheidsrechter met zijn vlag omhoog stond voor buitenspel, negeerde de scheidsrechter het onterechte vlagsignaal. Sander kapte de verdediger uit en passeerde de keeper in de rechterhoek.
De 1-1 was een feit.
Unitas zette aan, maar Kloetinge werkte hard en wilde absoluut een penaltyserie voorkomen. Vijf minuten na de gelijkmaker werd Sander wederom in de diepte aangespeeld. Hij hield even in om de verdediging van Unitas op het verkeerde been te zetten en met een geplaatst schot vanaf de linkerkant van de 16 meter van Unitas passeerde hij voor de tweede keer de keeper en bracht zo Kloetinge op een 1-2 voorsprong. Balende spelers van Unitas en blije spelers van Kloetinge.
Wat restte was een spannend slot waarbij Kloetinge uiteindelijk, na behoorlijk wat extra tijd, als winnaar van het veld stapte. Een knappe prestatie van Kloetinge waardoor de spelers van Diederick en John een ronde verder zijn in de beker.

Volgende week zaterdag komt Steenbergen JO17-1 naar het Wesselopark. Dan zal om 13.15 uur de volgende wedstrijd voor de competie worden gespeeld.