Zwaluwen jeugdbeker Onder 12 4e ronde, Groep 1 2

2 februari 2019 8:45

Het is een grijze en regenachtige ochtend in Kloetinge.
Het Wesslopark ligt er nog wat verlaten bij, alleen de jongens van Wybrand zijn aanwezig.
Gebrand op een overwinning lopen ze zich warm in de aanhoudende regen.
De tegenpartij mist de keeper, deze zal later aansluiten. Dus ze starten met 7 tegen 7.
De teams zijn aan elkaar gewaagd en het is even aftasten in het begin. De aanvallen gaan gelijk op maar dan scoort Rava de 1-0. Er volgt een voorzet van Pepijn op links, Rava trapt over.
Het tweede kwart begint met een aanval op rechts, Jurre heeft een mooie voorzet op Yaniek, helaas deze gaat over.
Nieuwland krijgt wat ruimte en het is gevaarlijk voor het doel van de jarige Mads. Nieuwland haalt uit maar wat een mooie redding van de jarige job! Hij stompt de bal weg en Kloetinge kan de bal snel weer op eigen helft krijgen. Daar krijgt Rava een vrij trap, deze gaat naast.
Nog een vrije trap, maar nu voor Nieuwland… tegen de paal. Het is weer even onrustig voor het doel van Kloetinge, maar Siem trapt de bal weg. Sven kan hieruit een voorzet geven. Yaniek probeert een knappe omhaal, deze gaat over.
De keeper van Nieuwland is inmiddels gearriveerd.
Dan is Noah aan de beurt voor een mooie actie, hij past naar Rava, jammer de keeper pakt de bal.
Maar de bal is snel weer in het team, de spelers van Kloetinge spelen goed rond en zoeken naar de ruimte. Sven krijgt een kans, tegen de lat. Jurre geeft nog een knal tegen de bal, maar de keeper heeft ‘m weer te pakken.
Rust
Kloetinge begint goed en zet druk op Nieuwland. Er zijn kansen voor Yaniek, een schot en kop kans.. Deze gaan over.
Mario krijgt een kans maar Nieuwland zit er goed bij. Toch kan Mario uit een hoekschop van Jurre de 2-0 maken. Een speler van Nieuwland raakt geblesseerd, ze staan de rest van de wedstrijd met een man minder in het veld.
Een paar minuten later volgt er een snelle uitbraak en Pepijn geeft een prachtige voorzet op Rava, die schiet de bal en snoeihard in. 3-0
De volgende hoekschop van Jurre gaat maar net voorlangs maar de bal komt terug voor zijn voeten. Hij schiet net over.
Weer een voorzet van Pepijn waaruit Mario net tegen de keeper kopt. Kloetinge blijft druk geven op Nieuwland. De verdediging van Siem en Sven loopt prima.
Na de time out zijn er twee hoekschoppen voor Nieuwland. Er volgt een counter voor Kloetinge.
Een combinatie tussen Pepijn en Yaniek, het schot van Pepijn gaat naast.
Dan is het weer raak voor Mario, hij schiet de 4-0 erin.
Het eindsignaal klinkt. Een verdiende overwinning en een ronde verder in de beker competitie.