Kloetinge JO17-1 door naar de volgende ronde van de nacompetitie

GDA JO17-1

0 - 6

Kloetinge JO17-1

Onder 17 competitie Zaterdag nacompetitie 1e ronde, 4e divisie/hoofdklasse 4e div C - 4e div F+G

1 juni 2019 14:30

V.C. (Vincent) ten Voorde

Zaterdag, 1 juni, rond het middaguur vertrokken de spelers richting Den Haag voor de eerste ronde van de nacompetitie. Tegenstander was GDA JO17-1 die moesten proberen niet te degraderen terwijl Kloetinge voor promotie naar de 4e divisie gaat.
 Iets na half 3 werd er afgetrapt op het kunstgras van Sportvereniging Loosduinen (de buurman van GDA), omdat GDA geen veld beschikbaar had.
De eerste minuten gingen redelijk gelijk op, maar de intenties van Kloetinge waren duidelijk. Winnen was het enige dat telde. Na iets minder dan een kwartier spelen zette Sander, met een hard schot uit een lastige hoek aan de rechterkant van het strafschopgebied, Kloetinge op 0-1. Dat was het begin waarop Kloetinge had gehoopt.
 Voetballend was Kloetinge de bovenliggende partij en GDA kreeg geen vat op de bewegelijke middenvelders en de regelmatig opkomende Jussie. In de 21e minuut scoorde Sander de 0-2. Aan deze goal ging een fout van de keeper van GDA vooraf. De keeper wilde de bal vangen, maar deze stuiterde over hem heen waardoor het voor Sander, die alert reageerde, eenvoudig was de 0-2 te scoren.
 Vlak voor rust een kans voor GDA, maar de verdediging reageerde goed en zo gingen de spelers de kleedkamer in met een comfortabele 0-2 ruststand.

Dit kon toch niet meer fout gaan. En dat ging het ook niet. Na nog geen 3 minuten spelen in de tweede helft, was het Ivann die de keeper van GDA passeerde en zo de 0-3 op het scorebord zette.
Het geloof in een goede afloop was bij de spelers van GDA eigenlijk al weg na de 0-2. Kloetinge was de veel betere ploeg en de spelers bleven ook goed voetballen. Joël tekende in de 61e minuut voor de 0-4 en de 0-5 kwam in de 71e minuut op naam van Sander.
Tekenend voor de manier waarop Kloetinge speelde was de aanval die zorgde voor de 0-6. Via rustig verzorgd combinatievoetbal kwam de bal vanaf het middenveld aan de rechterkant van het veld en uiteindelijk voor de voeten van Jake. De verdediging van GDA was weggespeeld en Jake zorgde voor de 0-6 eindstand.

De eindstand had nog hoger uit kunnen vallen, want Kloetinge had nog een aantal grote mogelijkheden via Joël, Dook, Ivann en Sander. Maar een 0-6 overwinning is een lekker begin van de nacompetitie en het spel van Kloetinge biedt zeker perspectief in de tweede ronde waarin Roosendaal (een bekende uit de reguliere competitie) de tegenstander zal zijn.

‘14 0-1 Sander
‘21 0-2 Sander