Kloetinge JO14-1 op eigen veld verloren van Xerxes DZB

XerxesDZB JO14-1

4e divisie B

23 november 2019 10:00

S. (Stefan) Kelder

Op een moeilijk bespeelbaar veld mocht JO 14-1 het vandaag opnemen tegen het Rotterdamse Xerxes DZB. Met Pieter die terugkeert na een blessure. Alleen Finn is nog niet inzetbaar.

Het was vooral Kloetinge dat op de helft van de tegenstander probeerde tot kansen te komen. Helaas lukte dit niet echt. Steeds was de laatste bal niet nauwkeurig genoeg. Tegen de verhouding in wist Xerxes wel te scoren. Na een aanval over onze rechterkant was het de linkerspits die aan 1 kans genoeg had om de score te openen. Kloetinge probeerde het wel. Een uitval via Robin die de bal voorgaf op Pieter, maar die kwam net een schoenlengte te kort. Even later werd Pieter diep gestuurd door Wesley, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Dan komt Xerxes er voor de tweede keer uit en ligt de bal weer achter keeper Wesley. Een geflatteerde tussenstand, maar Xerxes was beter aan de bal en sterker in de duels. Misschien kan Kloetinge de tweede helft terugkomen?

Bangaly komt na rust als vervanger van Robin in het veld. Het spelbeeld blijft hetzelfde als in de eerste helft. Xerxes dat gevaarlijk blijft met uitvallen en de verdediging goed vast zet en Kloetinge dat zich niet onder de druk uit kan spelen. Xerxes komt op een drie-nul voorsprong. Aan de andere kant heeft Kloetinge een aantal maal pech. Ricardo raakt de paal en een schot van Wesley gaat via de vingertoppen van de keeper tegen de lat. Uit de rebound volgt ook geen doelpunt. Vlak voor tijd nog een goede aanval via Ricardo en Wesley. De bal wordt breed gespeeld op de inmiddels ingevallen Sven (Jo 14-2). Zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn en zo blijft de nul voor Kloetinge op het scorebord staan. Jammer dat de opsteker van vorige week geen vervolg kreeg vandaag. Volgende week een uitwedstrijd naar ASWH. Een ploeg die ook in de onderste regionen staat. Hopelijk kunnen er dan wat punten behaald worden.