Verdiende overwinning voor Kloetinge JO14-1

4e divisie B

30 november 2019 9:30

J. (Jack) Dhondai

De wekker ging vroeg deze zaterdag. Om 7:30 mochten we al vertrekken naar ASWH.

Om 9.30 uur wordt er afgetrapt op het nog licht aangevroren hoofdveld. Finn is nog geblesseerd en Noah start als enige fitte wissel op de bank. We komen goed uit de startblokken en er zijn direct een aantal kansen, waarvan je bijna niet kunt geloven dat er niet al 1 eerder in het net ligt. In de 24e minuut is het dan eindelijk raak. Het is Pieter die de 0-1 binnen tikt. Niet veel later is het Jorik die met een prachtig schot er 0-2 van maakt. De jongens zijn nu los en Robin profiteert daarvan door de 0-3 vlak voor rust nog binnen te drukken.

We kunnen met een goede voorsprong gaan rusten. De meegereisde toeschouwers genieten er van. Concentratie vasthouden en in de 2e helft de kansen benutten dan komt er een mooie eindstand op het scorebord.

Dat de jongens er zin in hebben is duidelijk ze staan snel weer op het veld.

Het eerste deel van de tweede helft gaat het spel wat op en neer en zijn er geen echte mogelijkheden. Na een goede balverovering op het middenveld door Jorik volgt een schitterende aanval via Robin die Bangaly bereikt en de 0-4 maakt.

Keeper Wesley moet nog even met de vingertoppen in actie komen om een tegen doelpunt te voorkomen. Even later maakt een speler van ASWH bijna een eigen doelpunt wat wel een mooi doelpunt zou zijn geweest. Er volgen nog wat combinaties maar het doel wordt niet meer bereikt. Dan scoort Ricardo in de laatste minuten, die al even op jacht was ook zijn goaltje mee te pikken, mooi in de verre hoek.

Dat is ook de eindstand. Een mooie opsteker voor Kloetinge JO14-1 na een moeizame eerste seizoenshelft. Met vertrouwen de winterstop in, herstellen van blessures en na de winterstop er weer vol tegen aan!