JO13-1 boekt eerste zege in de 3e divisie-C tegen RBC

RBC JO13-1

3e divisie C

26 oktober 2019 10:00

J. (John) Pantekoek

Kloetinge heeft de eerste overwinning van het seizoen 2019-2020 te pakken. RBC werd zaterdagmorgen op het Wesselopark met 4-1 verslagen.

Het krachtsverschil was kleiner dan de uitslag doet vermoeden. Met name in de eerste helft speelde JO13-1 erg onrustig. Dit resulteerde in onnodig veel balverlies. Toch was het de thuisploeg die na een minuut of tien op voorsprong kwam. Mario schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard en zuiver binnen. Kloetinge liet kort voor rust RBC veel te makkelijk terugkomen in de wedstrijd. De tegenstander kon vrijuit op het doel aflopen en liet Mads kansloos: 1-1.

Zo’n tien minuten na rust kwam JO13-1 wederom op voorsprong. Uit een hoekschop van Sven Hoek tikte Melvin van dichtbij de 2-1 binnen. Door deze voorsprong ging de thuisploeg beter voetballen. Uit een voorzet van Mario, zette Noah zijn team op een comfortabele 3-1 voorsprong. De marge werd uiteindelijk drie goals. Noah werd kort voor tijd in het strafschopgebied onderuit getrokken. Sven Hoek zette zich achter de bal. De middenvelder schoot de penalty strak binnen: 4-1.

Daar bleef het bij. Komende zaterdag gaat het team van Rien de Bruine op bezoek bij MOC’17 uit Bergen op Zoom.