84'
89'
...

18 augustus 2020 20:00

Na de eerste oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Veere 1 (3-5 verlies) maakte Kloetinge zich op voor de tweede oefenwedstrijd als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Op dinsdagavond was Kloetinge te gast in Krabbendijke om daar te spelen tegen de hoofdmacht van de plaatselijke vereniging.

Onder het toeziend oog van redelijk wat toeschouwers werd er om 20.00 uur afgetrapt. Kloetinge speelde niet onverdienstelijk. Het tempo was hoog en Kloetinge was zeker niet de mindere. Zowel Krabbendijke als Kloetinge kregen wat kleine kansjes, maar tot scoren kwamen beide teams in de eerste 30 minuten van de wedstrijd niet. Het was Krabbendijke dat de score opende na 33 minuten spelen en drie minuten later keek Kloetinge tegen een 2-0 achterstand aan. Met deze, ietwat geflatteerde, ruststand gingen de spelers ook richting de kleedkamer.

Na een kwartier spelen in de tweede helft scoorde Kloetinge de verdiende aansluitingstreffer. Vanuit de verdediging werd Dano in de diepte op de rechterkant aangespeeld. Met een handige beweging omspeelde hij de linksback en de uitkomende keeper en zette de 2-1 op het scorebord.

Kloetinge bleef goed druk zetten op de verdediging van Krabbendijke en een kwartier na de 2-1 stond het gelijk. Dano profiteerde optimaal van een fout van de centrale verdediger en liet de keeper kansloos.

In de slotfase van de wedstrijd werd er nog 2 keer gescoord. Eerst scoorde Krabbendijke de 3-2 in de 84e minuut. Vlak voor het einde van de wedstrijd nog een vrije trap voor Kloetinge na een overtreding op Joël aan de rechterkant van het strafschopgebied van Krabbendijke. Jillis ging achter de bal staan en passeerde de keeper in de rechterhoek. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een terechte uitslag van deze doordeweekse oefenwedstrijd. Zaterdag speelt Kloetinge om 13.00 uur thuis. ASWH JO19-1 komt dan op bezoek.