Sportstraat 17
4708AP
ROOSENDAAL
tel. (0165) 540882

Zaterdag 6 november Roosendaal JO11-1 - vv Kloetinge JO11-1 (fase 2, competitie Hoofdklasse)

Zaterdagmorgen verzamelen uitgeslapen koppies zich bij Vierwegen voor het vertrek naar Roosendaal. Op een tijdstip waar normaal gesproken het derde kwart van de wedstrijd in volle gang is, gaan we nu pas op weg. Best lekker eigenlijk. Als we om 9.45 aankomen bij Roosendaal is onze tegenstander al met een serieuze warming up bezig. Dat belooft wat, want in fase 1 hebben we ook tegen hen gespeeld. Na een 0-2 achterstand werd toen spectaculair gewonnen met 5-3, maar voetballen konden ze zeker wel.

Als om 10:15 wordt afgetrapt zijn de eerste minuten voor Roosendaal. Zij starten wat feller en de eerste plaagstootjes richting de goal van keeper Jayms worden uitgedeeld. Na een minuut of tien komt Kloetinge beter in de wedstrijd. Duels worden gewonnen en de aanvallen verlopen beter. Verdiend komen de jongens kort voor de time out op 0-1. Duke die met een in dribbel vanaf de linkerkant de bal voor de goal brengt en via Roel staat Jesse op de juiste plaats om de bal binnen te werken. Alles onder controle. De achterste linie met Sjors, Duke, Dani en Casper geeft weinig weg in dit eerste deel.

In het tweede kwart speelt de JO11-1 vervolgens prima. Leuke aanvallen en eigenlijk komt in dit deel Roosendaal er niet echt uit. Toch is het wel de tegenstander die 2x kort achter elkaar scoort. Slordigheden van Kloetinge zijde worden feilloos afgestraft. Die slordigheden zien de toeschouwers eigenlijk de hele wedstrijd terug bij Kloetinge. Uitballen worden te snel genomen door onze jongens, waardoor medespelers nog niet goed staan en de bal te snel en te vaak verliezen. Gelukkig wordt het kort voor rust 2-2. Een kopbal (en zekere goal) van Mehdi wordt door een speler, zonder handschoenen, over de lat geslagen. De pingel wordt door Thijn binnen geknald. De schade is weer gerepareerd en voldoende tijd om in de tweede helft de winst binnen te halen. Ook nog eens met een lekker windje in de rug.

Het derde kwart eenzelfde beeld als voor rust. Kloetinge de betere partij, hoewel het niet tot echt hele grote kansen komt. Het vizier van de voorste linie staat niet helemaal op scherp en de laatste bal komt net niet lekker aan. Jesse heeft mooie duels met zijn tegenstander en komt er een aantal keer goed langs. Thijn en Mehdi werken hard voorin, maar vandaag zit het even niet mee. Daarachter werken Roel, Kayan, Dani en Casper hard op het middenveld en vechten de nodige duels uit met de tegenstanders. De gevaarlijkste kansen zijn wel voor Roosendaal. Zij spelen vooral de lange bal, maar komen wel tot enkele gevaarlijke situaties. Gelukkig staat Jayms goed op te letten en grijpt een aantal keren goed in. Kloetinge is dichtbij een goal als Duke op de lat schiet van flinke afstand.

Het derde kwart worden er stevige duels op het veld uitgevochten. Een aantal jongens van Kloetinge krijgen flinke tikken, waarbij de scheidsrechter (wat vaak) laat reageert. Sowieso had het Kloetinge publiek het gevoel dat er nogal eenzijdig gefloten werd deze ochtend. Jammer, maar soms heb je dat wel eens. Gelukkig laten de jongens zich niet gek maken en knokken voor elke bal. Met name op het middenveld levert dit een mooie strijd op tussen beide teams, waarbij verdedigend enkele mooie acties te zien zijn.

Het laatste deel van de wedstrijd vallen er geen doelpunten meer. Beide ploegen komen nog wel een aantal keren voor de goal, maar tot echt goed uitgespeelde kansen komt het niet meer. Achterin houden de jongens het goed dicht met elkaar. Met de 2-2 eindstand kan uiteindelijk iedereen leven, maar beiden ploegen zullen ook het gevoel hebben dat deze wedstrijd gewonnen had kunnen worden. Qua inzet en voetbal was het van Kloetinge een prima wedstrijd. Als de komende wedstrijden iedereen wat scherper is op de slordigheden, zijn er ook in deze tweede fase genoeg mogelijkheden om wedstrijden te winnen. Volgende week dan maar direct tegen MOC'17.