Noordeinde 5
4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Zaterdag 13 november vv Kloetinge JO11-1 - MOC'17 JO11-2 (fase 2, competitie Hoofdklasse)

Ja hoor! Daar gaan we weer! Maar helaas slaat dit niet op de voetbalwedstrijd. Vandaag is voorlopig de laatste mogelijkheid dat we de jongens “gewoon” aan het werk kunnen zien. De komende drie weken wordt het publiek namelijk wéér van de sportparken geweerd in de strijd tegen het Corona virus. Dat er iets moet gebeuren snapt iedereen. Maar of deze maatregelen nu écht het verschil maken......en zal het bij de komende drie weken zal blijven? We gaan het zien. Vandaag in ieder geval nog wel een potje voetballen tegen MOC'17.

Zoals we inmiddels gewend zijn van de JO11-1 wordt bij balbezit van de tegenstander gewacht tot rond de middenlijn, om dan druk te zetten en vervolgens met snelle uitvallen het doel van de tegenstander te bestoken. In het eerste kwart lukt dit niet zo goed. MOC'17 speelt leuk voetbal en wisselt combinatie voetbal af met lange ballen naar voren. Hier heeft Kloetinge het best lastig mee. Beide teams krijgen goede kansen en Jayms houdt met drie evengoede goede reddingen zijn doel schoon. Aan de andere kant zijn het Thijn en Jesse die samen bijna twee keer scoren en kort voor de time-out schiet Dani op de rechterpaal.

Het tweede kwart begint direct met een hoognodige redding van Jayms, maar daarna komt Kloetinge steeds beter in de wedstrijd. De jongens gooien wat meer strijd in de duels en na twintig minuten laat Kloetinge zien dat ze echt lekker kunnen voetballen. Duke zet met een mooie pass vanuit het middenveld Thijn vrij voor de keeper die hem koelbloedig binnenschiet! 1-0 voor Kloetinge.

De aanwezige toeschouwers zijn amper bekomen van deze goal of het staat alweer gelijk. MOC'17 scoort 1-1. Gezien het spel en de kansen die MOC'17 daarvoor al heeft gehad is dit ook wel terecht. Kloetinge laat zich echter niet van de wijs brengen en blijft hard werken. Nog voor rust is het Casper die 2-1 scoort met zijn linker! Hij ziet de keeper verkeerde opgesteld staan en plaats de bal van afstand in de andere hoek. 2-1 is tevens de ruststand. Niet de beste helft van de JO11-1, maar gelukkig komen ze steeds beter in de wedstrijd.

Wat er vervolgens in de rust is gebeurd is een raadsel, maar duidelijk is wel dat er in de tweede helft een heel ander team op het veld lijkt te staan. Niet qua spelers, maar wel qua energie en spelplezier. De hele tweede helft is namelijk een feest om naar te kijken. Wellicht omdat de ouders de komende weken niet mogen kijken 😊. Direct na rust zijn het Roel en Casper die 3-1 en 4-1 scoren en ook elkaar de voorzet geven. MOC'17 komt er in dit derde kwart totaal niet aan te pas. Duels worden gewonnen. Achterin hebben Sjors en Duke de zaakjes goed op orde. Aan de rechterkant weten Dani en Roel elkaar prima te vinden. En aan de linkerkant geldt dit voor Kayan en Jesse. Op het middenveld speelt terriër Casper zijn beste wedstrijd van het seizoen en gooit Mehdi er een paar mooie acties uit. Hoogtepunt is de aka panna van Roel die hiermee zijn tegenstander te kijk zet en een verdiend applaus krijgt van de toeschouwers die dit voor hun neus zien gebeuren. Gelukkig hebben we de beelden nog!

In het laatste kwart blijft Kloetinge de betere ploeg. Casper schiet wederom van grote afstand de 5-1 binnen, waarbij de keeper last heeft van het gladde veld. Daarna schittert Jayms nogmaals en wint hij een 1-op-1 situatie die hij met zijn voet redt. Na de 5-2 van MOC'17 is het in de laatste minuut Jesse die scoort op aangeven van Roel, die een puike tweede helft speelt.

JO11-1 wint vandaag dik verdiend en zeker de tweede helft wordt er prima gevoetbald met goede acties en mooie goals. De komende twee weken staan er uit wedstrijden op het programma. Volgende week eerst naar Terneuzen. Tegen de Boys werd onlangs nog geoefend en nipt gewonnen met 3-4. Dat beloofd op papier een mooi potje te worden.