Noordeinde 5
4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Wanneer je als promovendus in de hoofdklasse van start gaat na de winterstop en je wordt op bijna alle wedstrijden, die echt ver zijn,  “uit-spelend” ingepland , moet je ook een liefhebber zijn. Zo ook de staf en de meiden van SJO ESB’19 die vandaag werden verwacht op ons sportpark. Met een lange heenreis achter de rug vanuit het Limburgse Bocholtz – Simpelveld , op een steenworp afstand van de Duitse grens met Aken , werd er afgetrapt. Weliswaar iets later dan gepland omdat bleek dat er geen scheidsrechter geregeld was voor deze wedstrijd.

Gelukkig bleek scheidsrechter Zijlma , die net 90 minuten in de benen had, bereid om nogmaals een wedstrijd achter zijn naam te zetten ,waarvoor dank!

1e helft : Wissels : Amy V , Esmee , Fabienne die al een wedstrijd in de benen hebben.

Ook Sera en Sofie hebben al een behoorlijk aantal minuten in de benen maar starten wel direct evenals de ingeleende Joy Harthoorn van MO 15 , die ondanks een valpartij op haar nek toch graag wilt starten.

De eerste minuten starten we wat onwennig. Het is over en weer kansen inleveren en uitdelen. Het jong , fit ogende ESB weet ons aardig onder druk te houden en blijkt een aantal snelle speelsters te hebben.

‘4 Een sterk spelende Sofie weet een balverovering te creëren op het middenveld en Amy K die in de spits staat in te spelen. Amy K .kan door richting de goal maar haar schot wordt onderschept en de afvallende bal weten we er ook niet in te krijgen.

Direct weet ESB het spel te hervatten en het wordt ons duidelijk dat we deze wedstrijd zeker niet moeten onderschatten. ESB weet mooie combinaties te maken en een aantal keren behoorlijk dreigend op onze helft te komen.

’14 Een goed opgezette aanval wordt diep ingespeeld op Amy K. Amy loopt door richting de zestien en vuurt op de goal echter wordt ook deze bal onderschept door de keepster. Daarna wordt er wat gerommeld in de zestien doordat ESB de bal niet goed weg weet te krijgen . Aan de kant krijgen we het idee dat er hands wordt gemaakt maar tijdens het wegwerken tikt een verdediger de bal in haar eigen goal. Althans er is twijfel bij de scheidsrechter maar de sportieve grensrechter van ESB geeft eerlijk aan dat de bal over de lijn was. Zo hoort het ook te gaan en respect voor deze man die ook van een eerlijke partij blijkt te houden. Dat zien we ook wel eens anders…. De 1-0 is dus een feit maar ging niet van zelf.

Ook ESB weet in de eerste helft een aantal keer door te breken en dan is het billen knijpen langs de lijn. Gelukkig weten Isa en Elisha veel aanvallen op rechts onschadelijk te maken en Kim en Joy op links en centraal de aanvallen onschadelijk te maken. Eerlijk gezegd komen we ook gewoon een aantal keren goed weg. De 1-1 had zeker kunnen vallen en ESB was in deze helft zeker niet de onderliggende partij.

Halverwege deze helft wisselt Mike de posities van Lois en Luna om iets meer dreiging op het middenveld te krijgen. Lois speelt een erg sterke wedstrijd en is fysiek aanwezig. Luna kan met haar uitstekende voorzetten de bal goed voor de goal krijgen op aangeven van Lois. Andersom weet Lois met regelmaat over de rechtsbuiten te trekken en gevaar te creëren. Robina die op linksbuiten erg sterk staat te spelen weet ook met haar snelheid en goede schot een aantal keren voor een doelpunt te gaan maar een beetje pech gooit roet in het eten.

De 1-0 is dan ook de ruststand.

2e Helft:

Wissels: Joy, Kim ,Luna wissel voor Amy V , Esmee en Fabienne

Al meteen na een paar minuten weten we in de opbouw Fabienne de diepte in te sturen. Met haar snelheid is ze zo bij de achterlijn en trekt ze naar binnen om de zestien in te duiken. Daar aangekomen wordt ze getackeld en krijgen we een penalty.

Amy V. verzilvert deze en de 2-0 staat genoteerd.

Een paar minuten later wordt ook Esmee na een solo actie vastgehouden net buiten de zestien en ook daarmee krijgen we een vrije trap mee. Maud neemt plaats achter de bal en schiet helaas net over.

Maud die in de eerste helft ook een waarschuwing kreeg van de scheidsrechter maakte in de 50e minuut nog een overtreding en de scheidsrechter vond het tijd dat ze even af ging koelen. Niet voor het verbale maar het bleek later de overtreding te zijn die de tijdstraf als gevolg had. Is niet anders en dat hoort ook bij voetbal.

’56 met tien man weten we toch een kans te krijgen om Fabienne te bereiken. Een opbouw vanuit de verdediging komt bij Esmee die de bal diep geeft op Fabienne. Fabienne twijfelt niet in de 1 op 1 met de keeper en tekent voor de 3-0.

’62 Sera , Amy K, en Sofie worden gewisseld voor Joy, Kim ,en Luna

Amy V. schuift door naar 4 en Esmee naar 10.

Esmee weet daar met haar dribbels veel dreiging te creëren maar loopt zich een aantal keer vast na diverse tegenstanders uit te kappen. Wanneer ze er wel doorheen komt is het dikwijls Fabienne of Robina die dreigend de zestien in kunnen.

’70 Een uittrap van ESB wordt onderschept door Fabienne. Zij onderschept de bal en legt hem gereed voor Maud. Helaas weet Maud niet te scoren en mist helaas net.

’79 Esmee weet na de opbouw door te breken . Haar solo actie wordt onreglementair beëindigd en resulteert in een vrije trap doordat de overtreding net buiten de zestien gebeurde. Amy V. neemt plaats achter de bal en weet de bal met een geplaatst schot hoog in de netten te krijgen. De 4-0 is een feit.

In de blessuretijd is het Fabienne die het laatste beetje energie er even uitperst en over een meter of 40 door weet te stomen richting de goal. Helaas wordt het geen 5-0 en is het de keeper die dit duel weet te winnen. Al met al een mooie drie punten voor Kloetinge.

Wat wel gezegd mag worden is dat ESB een prachtig team heeft met jonge meiden die het zeker ver gaan schoppen in de hoofdklasse. ESB draait als promovendus keurig in de middenmoot mee en daarmee doe je het goed. Ook de staf een compliment waard! Sportief en ondanks de nederlaag bereid tot een leuk gesprek. Bedankt voor deze wedstrijd en we hopen dat jullie nog even hebben uit kunnen waaien aan het water na de wedstrijd . Succes in de competitie!

Volgende week staat er voor MO 17 een vrij weekend gepland. De week daarna staat ons een klus tegen Boeimeer uit te wachten. Meer daarover nadien.