Noordeinde 5
4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Wanneer je van tevoren weet dat je eigenlijk beter bent dan je tegenstander, schuilt daar dikwijls het gevaar van onderschatten. Wanneer je gaat onderschatten weet je eigenlijk al van tevoren dat je een doelpunt rond je oren krijgt en dus tegen een achterstand aan loopt.

Start je dan de 2e helft start met een achterstand en doe je uiteindelijk toch gewoon wat je moet doen en je wint, dan spreek je dus van een zakelijke overwinning.

Dit was een beetje het scenario dat zich vol trok op een zonnig Wesselopark deze zaterdag. Onze dames hadden MZC al vaker als tegenstander gehad en wist dat deze partij gewonnen zou kunnen worden zonder al te veel tegenslagen. Onze dames kampen momenteel met een gehavende selectie en dus is het voor trainer Mario puzzelen in zijn opstelling.

Toch stond er weer een compleet team aan de aftrap aangevuld met Luna van MO17-1. Geen onbekende voor de dames want Luna heeft met de meesten al eerder gespeeld in een eerder seizoen.

Onder leiding van C. Mulder werd er om 15 uur afgetrapt en dat MZC van plan was om ons hier een lastige middag te bezorgen was duidelijk. De eerste vijf minuten viel het nog mee maar na een minuut of tien was het MZC die toch echt het initiatief nam.

Of het de prosecco nog was die, na de mooie presentatieavond van vrijdag, nog in de benen zat weten we niet maar het was MZC die ons flink onder druk wist te zetten.

1e helft:

Wissels: Luna, Michelle (aangevuld met de geblesseerde Amanda, Veerle en Fabienne)

’15 zoals gezegd een redelijke start maar in het eerste kwartier was het MZC die de boventoon ging voeren en het ons moeilijk maakte. Een inworp onze helft wordt door ons middenveld slecht weggewerkt waar MZC uitstekend van profiteert en de 0-1 van afstand binnen werkt.

’16 Direct na de aftrap die volgt weten wij zelf een kans te creëren en ik meen dat het Sofie was die direct de 1-1 kan bezorgen maar helaas weet de keeper te redden en blijft de 0-1 staan.

Wel blijft Kloetinge in het eerste half uur aandringen maar we maken veel fouten en hebben veel balverlies waardoor er niets gecreëerd kan worden. Toch zie je dat er hard gewerkt wordt en dat er uiteindelijk meer voetbal in onze dames zit dan in het spel van de tegenstander.

’30 Amy geeft vanuit de verdediging een diepe bal op Maud op rechtsbuiten. Maud bereikt de achterlijn en geeft een strakke voorzet die Sofie helaas net over kopt. Wel een waarschuwing dat we nog niet van plan zijn de punten te laten liggen.

’40 nogmaals een billenknijp moment wanneer onze verdediging de bal terugspeelt op de keeper. Rachelle wil deze aannemen en in het veld schieten maar schopt erover waardoor de MZC-spits wil profiteren. Rachelle is zoals men weet ook een goede voetballer en weet gelukkig dit foutje te herstellen door een uitstekende sliding in te zetten. De corner die hierop volgt brengt MZC gelukkig niets en zo gaan we met een 0-1 achterstand de rust in.

2e helft:

Mario heeft net voor rust Esmee weer op 4 gezet en Zorah terug op 8 waar beide dames beter uit de verf komen. De centrale as met Esmee en linkerflank met Zorah is al vaker een succes gebleken en dus starten we ook de tweede helft in deze vertrouwde opstelling.

’48 Esmee die via het middenveld op dribbelt, een van haar kwaliteiten, bereikt de rand van het zestienmetergebied. Solange die mee is opgelopen wordt ingespeeld en vuurt na een kapbeweging de 1-1 in de netten.

Kloetinge gaat beter voetballen en weet meer te creëren dan in de eerste helft en MZC gaat meer en meer achteruit voetballen. De nodige valpartijen en krampaanvallen passeren de revue en de irritaties lopen daardoor hier en daar wat op.

’50 Weer een aanval waarin Kloetinge gevaarlijker wordt. We blijven aandringen op de voorsprong en een afstandsschot belandt op de lat.

’61 Luna en Michelle komen in het veld voor Bibi en Kim.

De kansen blijven over en weer voor zowel Kloetinge als MZC maar het is Kloetinge die hier beter mee om weet te gaan. Er blijven ook wat irritaties over en weer en de aanvaller van MZC moet dit op den duur bekopen met een aantal keer een waarschuwing van de scheidsrechter.

’68 Esmee die weer op dribbelt speelt een diepe bal op Zorah. Deze combinaties werken beter dan de eerste helft en Zorah is gevaarlijk met haar werklust en snelheid. Het afstandsschot gaat helaas over en de 1-1 blijft staan.

’70 minuut krijgen we een corner mee wegens paniekerig voetbal van MZC. Het is Zorah die deze corner uitstekend tussen de 5 meter lijn en de penaltystip weet te leggen op het hoofd van de ingelopen Solange. Solange kopt ons naar de welverdiende 2-1 voorsprong.

Dit geeft ons toch een boost want vanaf dat moment is Kloetinge weer de baas en heeft het spel weer in handen. Wat ook meetelt is dat MZC er conditioneel ver doorheen zit en veel gaat liggen waardoor het spel stil ligt.

’74 Kloetinge krijgt een vrije trap mee en het is Roos die deze met een lang schot op de lat schiet. De keeper die deze bal niet weet te pakken door de laagstaande zon wordt verrast door een inlopende Luna die de afvallende bal in de touwen werkt. De veilige 3-1 is een feit en dat geeft ademruimte.

De irritaties lopen op in het Zierikzeese team en het provocerende gedrag van de aanvalster wordt door de scheidsrechter bestraft met een terecht gele kaart. De waarschuwingen bleken niet te helpen.

’85 nog een corner in het voordeel van Kloetinge brengt ons nog bijna de 4-1 maar helaas is dat niet het geval en weet de keeper redding te brengen.

Kloetinge speelt het verder zakelijk uit en pakt dus alsnog de 3 punten. Verdiend? Op basis van de eerste helft kunnen we concluderen dat we slecht uit de startblokken kwamen en terecht achterstonden.

Op basis van de tweede helft en op basis van de werklust en inzet kan men denk ik zeggen dat we hebben gedaan wat we moesten doen en dus een zakelijke overwinning boekten.

Een mooie les voor de volgende keren want ook dit soort wedstrijden kom je gedurende het seizoen tegen. Wanneer je een achterstand om weet te buigen op basis van de tweede helft kun je denk ik spreken van een goed team wat zich ook bij tegenslag weet te herstellen.

Daarom zijn we ook trots op onze meiden en kijken we vooruit naar volgende week.

Dan spelen we uit tegen de “Jonge Spartaan VR1” in Middelharnis. Aftrap om 14.30 uur.