Kloetinge JO13-2 heeft (te) veel kansen nodig

1 - 2

Kloetinge JO13-2

1e klasse 2

11 november 2017 9:00

Kloetinge JO13-2 lijkt haar draai te hebben gevonden en staat met 8 punten uit 6 wedstrijden keurig in de middenmoot. Vandaag staat een plek in de top van de ranglijst op het spel. Koploper Steenbergen ligt nu al een straatlengte voor maar daaronder is het enorm spannend. De tegenstander van vandaag, Alliance JO13-1 uit Roosendaal, staat met 9 punten uit 7 wedstrijden een plekje boven ons, maar dat kan na de wedstrijd van vandaag anders zijn. Helaas moeten we het de komende periode doen zonder Pieter Huige aangezien die bij JO13-1 is aangesloten. Zij kampen nl. met de nodige blessures. Leuk en goed voor Pieter, maar jammer voor ons. Al geldt ook hier ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’, want we hebben nu nog maar 3 wissels. We beginnen vandaag met Finn, Noah en Jamiro op de bank….nou ja, op door opa Flore geregelde plastic stoeltjes van voor de kantine.

De ambiance rond ons veld stond namelijk in schril contrast met de keurige ontvangst en de sportieve tegenstander. We speelden op een klein veld (ik vermoed de minimale afmetingen) zonder omheining en/of dugout. Gelukkig bleef het ondanks de dreigende lucht wel grotendeels droog. Al met al geen aansprekende ambiance, maar dat mag niet uitmaken. Zo besef je in ieder geval weer dat wij zelf een fantastische sportpark hebben.

Nadat in de eerste paar minuten het spel op en neer golft wordt het langzaam duidelijk dat Kloetinge iets sterker is. Ook nu is ons veldspel niet geweldig, maar desondanks zijn we met grote regelmaat gevaarlijk en creëren we kansen. Aan de bal zijn we alleen veel te gehaast en onrustig waardoor goed combinatiespel maar af en toe lukt. Het gladde en zware veld helpt hier ook niet aan mee, maar dat mag geen excuus zijn. Alliance komt er een paar keer gevaarlijk uit, maar onze verdediging lost het over het algemeen goed op. Soms met kunst en vliegwerk maar voorlopig voldoende. De grootste kansen voor Alliance ontstaan door een verkeerde pass van Persijn (door het midden uitverdedigen) en een slippertje (letterlijk) van keeper Wesley. De brilstand staat na ongeveer 20 minuten spelen nog steeds op het spreekwoordelijke scorebord. Dat is gezien de hoeveelheid 24 karaats kansen van Kloetinge een wonder.

We zijn met name weer via de linkerkant gevaarlijk. Robin wordt met zijn snelheid regelmatig diep gestuurd door met name Marouane. Bij de eerste mogelijkheid gaat Robin goed diep en komt op het juiste moment naar binnen. Zijn schot in de korte hoek spat helaas uiteen op de paal. Dat is pure pech na een goede actie. Hierna zijn we nog verschillende keren dreigend maar de voorzet en/of de bezetting voor het doel is onvoldoende. De keren dat voorstaande wel goed is raken we de bal niet goed of missen we het doel, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat we hieruit gaan scoren.

Toch is het Alliance wat op voorsprong komt. Na ruim 20 minuten spelen krijgen zij een vrije trap aan de linkerkant van onze 16-meter. De rechtsbenige aanvoerder draait de bal hard en halfhoog de 16-meter in en iedereen stond erbij en keek ernaar, inclusief onze keeper. De bal vliegt dan ook rechtstreeks bij de tweede paal het doel in, 1-0. Misschien niet helemaal verdiend, al moeten we wel bekennen dat Alliance een leuke en goede ploeg heeft. Desondanks geen ploeg waar Kloetinge JO13-2 van hoeft te verliezen.

Onze jongens pakken gelukkig de draad weer op en gaan op zoek naar de gelijkmaker. De kansen hiervoor zijn er zeker, ook in de laatste minuten van de eerste helft. Eerst is het Robin die door Marouane weer op pad wordt gestuurd. Helaas is deze 1-op-1 situatie met de keeper niet aan Robin besteedt. De rust en het overzicht (en het vertrouwen?) ontbreken helaas, totaal onnodig. Hij speelt namelijk prima en is continue een plaag voor de verdediging van Alliance. Het feit dat hij in heel de wedstrijd 3 verschillende tegenstanders heeft zegt genoeg. Alliance krijgt geen vat op de watervlugge en handige Robin. Wat nog te vaak ontbreekt is een goede voorzet en/of afronding. Ook nu is Robin te gehaast en schiet de bal, die hij niet goed raakt, voorlangs. Op slag van rust geeft Robin een prima voorzet maar Dylan schiet de bal van dichtbij hard tegen het lichaam van de keeper die zelf denk ik niet beseft wat hij doet. Hoe dan ook het staat nog steeds 1-0.

Dat is ook de ruststand. Op verzoek van de goed leidende maar verbaal zeer aanwezige scheidsrechter blijven wij op het veld. Niet ideaal maar vooruit, het moet maar. Jay, Mitchell en Tijn komen naar de kant. De heren wordt op het hart gedrukt dat ze nog meer moeten combineren en moeten zorgen voor een goede bezetting voor het doel. Tenslotte gaat het ons helpen als we de bal gewoon over de doellijn schieten.

Gelukkig pakken onze boys het de 2e helft goed op. We pakken de draad weer op en gaan op zoek naar de gelijkmaker die gezien het spelbeeld meer dan verdiend zou zijn. Helaas zien we aan het begin van de 2e helft weer hetzelfde beeld als Robin een prima voorzet geeft op Noah, maar die is te gretig en mist vrij voor de keeper. Om moedeloos van te worden…

Verdedigend moeten we bij de les blijven want Alliance blijft met snelle uitvallen gevaarlijk. Na 10 minuten in de 2e helft worden we dan eindelijk beloond. Een fantastische combinatie tussen Marouane en Robin is deze keer raak. Aanvoerder Marouane wordt halverwege de helft van Alliance goed ingespeeld, waarna hij opendraait en Robin met een heerlijke steekpass diep stuurt. Marouane sluit goed bij en is op tijd in de 16 meter om de goede voorzet van Robin af te maken, 1-1. Eindelijk, nu erop en erover!

Dit lukt uiteindelijk wel, al moeten we hier wel 10 minuten en enkele goede kansen op wachten. Het ligt hierbij ook niet altijd aan ons. Zo houdt de keeper van Alliance een prima ingeschoten bal van Noah (na een voorzet van Robin) er keurig met zijn voet uit. In de 20e minuut staan onze vedergewichten die op de flanken spelen aan de basis van de 1-2. Dylan stuurt Robin met een heerlijke steekpass nog maar eens de diepte in. Zijn goede voorzet wordt door Noah op waarde geschat. Die komt namelijk op tijd en met overtuiging naar binnen en tikt de halfhoge voorzet al vliegend binnen. Een prachtig doelpunt en op basis van het aantal kansen meer dan terecht. Sterker nog, als het diep in de 2e helft 3-7 had gestaan had niemand wat te zeggen gehad.

Hopelijk gaan de boys nu door en vergroten ze de voorsprong. Helaas lukt dit niet. Zo lukt het Job niet om in een 1-op-1 situatie de keeper van Alliance te passeren en schiet Marouane na een goede actie de bal te slap en niet zuiver genoeg in. Deze inzet hobbelt via de paal het veld weer in. Jammer en op deze manier houden we Alliance in de wedstrijd en blijft het reuze spannend. Alliance is met name bij corners gevaarlijk. Eerst redt keeper Wesley een prima kopbal met een fraaie save net voor de lijn. Niet veel later mag dezelfde speler van Alliance de bal weer vrij inkoppen. Deze keer komt de bal op de lat. We slagen er vooralsnog in om de voorsprong vast te houden, als is dat soms met kunst en vliegwerk.

We lijken de winst over de streep te trekken, maar 2 minuten voor tijd krijgen we een terechte maar onnodige strafschop tegen. Keeper Wesley mag namelijk de bal vanuit de eigen 16-meter vanaf de grond de bal weer in het spel brengen. Hij wordt hierbij wat opgejaagd door de scheids vanwege vermeend tijdrekken. Hierdoor neemt hij de bal te gehaast en vergeet hij zijn verdedigers ‘naar binnen’ te roepen. De matige bal wordt door Alliance opgevangen en direct de 16-meter ingespeeld. De verkeerd gepositioneerde verdediging van Kloetinge moet in de persoon van Jay (letterlijk) aan de noodrem trekken. Gelukkig is het shirt van Alliance van goede kwaliteit en blijft de schade beperkt tot een strafschop. Gelukkig voor ons wordt deze, passend in het beeld van deze wedstrijd, ruim naast geschoten. Niet veel later fluit de prima scheids af en kunnen we weer 3 punten bijschrijven. Over heel de wedstrijd en op basis van het aantal kansen terecht, maar het was uiteindelijk op het nippertje. Een plek in de top 3 is het gevolg.

We kunnen zondermeer stellen dat dit de wedstrijd van de gemiste kansen was. We kregen diverse 100 % kansen die we niet weten te benutten en zo maken we het onszelf onnodig lastig. Dit blijft toch wel een aandachtspunt, al is het feit dat we heel veel kansen creëren weer heel positief. Met iets meer vertrouwen, rust en overzicht moet dit gaan lukken. Positief is in ieder geval ook dat we verdedigend minder doelpunten weg geven, al is het soms nog met kunst en vliegwerk. Dat is prettig al kan en moet het voetballend nog wel beter, maar niet alles tegelijk. We hebben ons in ieder geval in de 2e helft weer terug in de wedstrijd geknokt en dat is zeker een compliment waard. Goed gedaan jongens!

De komende twee weken spelen we lekker op ons eigen Wesselopark. Zaterdag a.s. eerst tegen Hoeven en de week daarna de subtopper tegen SC Gastel.