Moeizame overwinning van Kloetinge JO19-1

Kloetinge JO19-1

4e divisie C

24 maart 2018 15:00

J.C. (Sjef) van Gestel

Vandaag de uitwedstrijd tegen ASWH JO19-1. Kloetinge als koploper tegen de hekkensluiter van de 4e divisie.
Dit keer geen regen, sneeuw of wind, maar een lekker zonnetje. Prima voetbalweer.

Kloetinge zette ASWH vast op eigen helft, maar ASWH bleef de bal achterin rustig rondspelen. Kloetinge speelde geduldig. Het duurde tot de 35e minuut voordat het eerste schot op het doel van ASWH genoteerd kon worden. ASWH speelde veelvuldig de lange bal op de snelle aanvallers in de hoop Kloetinge zo te kunnen verrassen.
In de 42e minuut scoorde Kloetinge vanuit een corner, maar vanwege hinderen van de keeper werd de goal afgekeurd. Een paar minuten later een goede aanval van Kloetinge, maar het schot van Davy ging over.
In de 47e minuut dan toch de 0-1 voor Kloetinge. Op aangeven van Mick ging Luuk goed door aan de rechterkant in de 16 meter van ASWH. Luuk passeerde de verdediger en schoot de bal achter de keeper van ASWH. Een lekker moment voor een doelpunt.

Een minuut later floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

In de tweede helft zette ASWH meer druk op de verdediging van Kloetinge waardoor Kloetinge moeite kreeg met de opbouw. Na 18 minuten spelen scoorde ASWH de 1-1. Een tegenvaller, maar Kloetinge was het aan zijn stand verplicht om de drie punten mee naar Kloetinge te nemen en dus bleven de spelers geduldig wachten op de kansen die zouden komen.
Na 31 minuten spelen in de tweede helft kreeg Kloetinge een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Tijmen ging achter de bal staan en schoot de bal voor het doel van ASWH. Davy verlengde de bal op Jesse M, die op zijn beurt de bal verlengde richting Luuk. Vlak voor de keeper kreeg Luuk zijn voet tegen de bal, waardoor de keeper kansloos was en Kloetinge weer op voorsprong kwam.
Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd scoorde Davy de 1-3. Na een aanval van ASWH kreeg Bart de bal. Bart had gezien dat Davy diepging. Na een prima pass van Bart kon Davy de keeper passeren en zo de eindstand op 1-3 brengen.

Een moeizame overwinning, de drie punten konden mee naar Kloetinge. Na afloop van de wedstrijd kregen de spelers te horen dat de directe concurrent, SC ‘t Zand JO19-1 met 2-6 verloren had van Sarto JO19-1. Dat betekent dat Kloetinge na 14 wedstrijden aan de leiding gaat in de 4e divisie met 5 punten voorsprong op de nummer 2.

Volgende week geen wedstrijd in verband met het paasweekend. Zaterdag 7 april a.s. om 15.00 uur komt JEKA JO19-1 op bezoek.

De selectie en technische staf wenst iedereen alvast vrolijk Pasen.

'47 0-1 Luuk (Mick)