Kloetinge JO19-1 onderuit tegen Oranje Wit JO19-1

4e divisie C

24 februari 2018 15:00

H.P. (Harald) Ghijsen

Vandaag de start van de tweede competitiehelft. In een koud Dordrecht speelde Kloetinge als koploper tegen de nummer 4.

Het vorige verslag eindigde ik met de conclusie dat Kloetinge beter moest spelen om de drie punten mee terug naar Kloetinge te kunnen nemen, maar helaas ....Al na 5 minuten stond Kloetinge met 1-0 achter. Nick (onze keeper van vandaag) dacht dat een schot van Oranje Wit naast ging, maar de bal belandde vlak naast de paal in de hoek van het doel.
Door een fout in de verdediging en dan met name in de communicatie kon Oranje Wit in de 24e minuut de 0-2 scoren.
Vlak voor rust kreeg Oranje Wit een vrije trap net buiten de 16 meter. Ondanks van te voren gemaakt afspraken, kon Oranje Wit toch de 0-3 op het scorebord zetten.

Kreeg Kloetinge dan helemaal geen kans? Jawel. Luuk ging alleen op de keeper af, maar kreeg de bal niet goed onder controle om de keeper kansloos te laten. Jesse M. kreeg een grote kans vlak voor de goal van Oranje Wit, maar Jesse M. werkte de bal naast. Met een achterstand van 3-0 zochten de spelers de warme kleedkamer en de meegereisde supporters de warme kantine op.

In de tweede helft was Kloetinge niet in staat om de wedstrijd om te draaien. De wil om te winnen, de strijdlust en de zorgvudigheid ontbraken. De spelers waren drukker met negatief naar elkaar zijn, dan met het helpen van elkaar. Geen enkele speler haalde zijn niveau.

Oranje Wit had nog behoorlijk wat kansen, maar kwam niet meer tot scoren. In de 93e minuut kon toch nog de eretreffer genoteerd worden. Job zetten door een prima bal Tijmen alleen voor de keeper en met een bekeken schot passeerde Tijmen de keeper van Oranje Wit. Bij de stand van 3-1 floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en was de eerste nederlaag van dit seizoen een feit.

Een off-day van Kloetinge. Tuurlijk er waren een aantal omzettingen in de verdediging en op het middenveld, maar dat mag geen excuus zijn. Hopelijk is deze wedstrijd een incident en beseffen de spelers dat ze kritisch naar zichzelf moeten kijken. Kritiek hebben mag en moet zelfs ook. De vraag is alleen wat doe je er als speler mee. Winnen doe je als team, maar verliezen ook.

Volgende week een thuiswedstrijd. Dan komt  RBC op bezoek. Om 15.00 uut zal er dan worden afgetrapt.