Drie punten voor Kloetinge JO19-1 tegen ASWH JO19-1

5 - 2

ASWH JO19-1

4e divisie C

25 november 2017 15:00

Vandaag de competitiewedstrijd tegen ASWH. Naast IFC de tweede tegenstander uit Hendrik-Ido-Ambacht in deze competitie.

Iets later dan gepland floot de scheidsrechter voor het begin van deze wedstrijd. ASWH speelde zeer compact en dus was de opdracht voor Kloetinge om de bal goed rond te laten gaan en geduldig te spelen. Kloetinge deed dat goed. Na 14 minuten spelen de eerste grote kans voor Kloetinge. Vanuit een vrije trap van Luuk kreeg Bart de mogelijkheid om de 1-0 te scoren, maar de inzet van Bart ging over.
Kloetinge hield druk op de verdediging van ASWH en in de 20e minuut wederom een goede kans voor Kloetinge. Jesse M. kreeg de bal uit een voorzet van Emiel, maar ook deze kans werd niet verzilverd. Kloetinge speelde geduldig en degelijk en na 28 minuten spelen kon Davy de 1-0 scoren. Emiel ging aan de rechterkant van het veld zijn tegenstander voorbij en speelde de bal naar Davy, die de keeper passeerde.
Vlak voor rust kwam Kloetinge op 2-0. Huub speelde Jesse M. (aan de linkerkant van het veld) in de diepte aan. Luuk kreeg de bal ter hoogte van de penaltystip en liet de keeper kansloos op zijn inzet.

Bij een stand van 2-0 floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust meteen weer een goede kans voor Kloetinge, maar de inzet van Tom belandde op de paal.
In de 53e minuut een tegenvaller voor Kloetinge. Aanvallend had ASWH in de hele wedstrijd nog niks in kunnen brengen, maar door een communicatiefout tussen Nick en Jesse B. kon ASWH de 2-1 scoren.
Nog geen 2 minuten na de aansluitingstreffer kwam Kloetinge op 3-1. Luuk speelde Tijmen in op de rand van het strafschopgebied van ASWH. In de 16 meter werd Tijmen aangetikt door de verdediger en de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen.
Luuk ging achter de bal staan en met een panenka passeerde hij de keeper en scoorde zo de 3-1 voor Kloetinge.
Je kon zien dat ASWH meer geloof kreeg in goede afloop van de wedstrijd ook al stonden ze inmiddels met 3-1 achter. Ze speelden feller dan de eerste helft en dat ging gepaard met behoorlijk wat overtredingen.
In de 60e minuut zag de centrale verdediger van ASWH Nick iets te ver voor zijn goal staan. Met een schot van een meter of 40 passeerde hij Nick, waardoor een stand van 3-2 genoteerd kon worden.
Een goal van Tijmen werd afgekeurd vanwege buitenspel, een scoringskans van ASWH werd door Bart van de doellijn gehaald en een bal op de paal van Luuk waarbij Glenn de rebound naast schoot. Allemaal mogelijkheden, maar het gaat om scoren. En dat deed Kloetinge in de 80e minuut. Bart bereikte met een ingooi aan de rechterkant van het veld Davy. Na het uitspelen van de centrale verdediger en de keeper, scoorde Davy de 4-2.
In de 90e minuut werd het ook nog 5-2. Kloetinge kreeg een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Een goed genomen vrije trap van Luuk zorgde ervoor dat Davy zijn derde van de middag achter de keeper kon koppen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Een ruime overwinning voor Kloetinge. Even leek het erop dat ASWH voor een verassing zou kunnen zorgen, maar Kloetinge stelde orde op zaken en de drie punten bleven in Kloetinge.

Volgende week wacht om 14.45 uur de uitwedstrijd tegen Rijen JO19-1 op Sportpark De Vijf Eiken in Rijen.

28’ 1-0 Davy (Emiel)
45’ 2-0 Luuk (Jesse M.)
53’ 2-1
55’ 3-1 Luuk (strafschop)