Kloetinge JO19-1 verslaat Sportlust’46 JO19-1

Sportlust '46 JO19-1

0 - 4

Kloetinge JO19-1

20 januari 2018 14:30

In een koud Woerden speelde Kloetinge JO19-1 vandaag de tweede oefenwedstrijd als voorbereiding op de tweede competitiehelft. Het hoogste jeugdteam van Sportlust’46, dat speelt in de 4e divisie, was de tegenstander.

Om iets na half 3 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Na een beginfase waarin Sportlust het initiatief nam, kreeg Kloetinge steeds meer balbezit. De thuisclub speelde veel de lange bal op de snelle rechtsbuiten. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Sportlust. Vanaf de rechterkant kwam een lage bal voor het doel van Kloetinge, maar Nick (de keeper van vandaag) raakte de bal eerder dan een speler van Sportlust waardoor de bal naast ging. De corner die volgde kon door de verdediging verwerkt worden.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel foute passes aan beide kanten. Na 22 minuten spelen een vrije trap voor Kloetinge aan de rechterkant van het veld vlakbij de cornervlag. Luuk nam de vrije trap en bereikte de slim naar de eerste paal gelopen Jesse B. waardoor Jesse B. van dichtbij de 0-1 kon binnentikken.

Geen van beide teams konden in de eerste helft nog echt gevaarlijk worden en na 45 minuten spelen, zochten de spelers de kleedkamer op met een 0-1 ruststand.

Na rust was Kloetinge de betere ploeg. Na 16 minuten spelen in de tweede helft, kon Kloetinge wederom scoren uit een vrije trap. Dit keer was het Jesse B. die, een paar meter buiten het strafschopgebied van Sportlust, de bal opzij legde en zorgde dat Luuk de bal in de linkerhoek van het doel kon schieten. Zo werd het in de 61e minuut 0-2 voor Kloetinge.

Deze fase van de wedstrijd was duidelijk voor Kloetinge. Sportlust had moeite met het positiespel van Kloetinge. In de 67e minuut een aanval van Kloetinge. Vanaf de linkerkant van het veld bereikte Bart Davy in de 16 meter van Sportlust. Davy liet de keeper kansloos en bezorgde Kloetinge een 0-3 voorsprong.

Vijf minuten na de 0-3 scoorde Davy zijn tweede van de middag. Na een goede pass van Luuk door het centrum van de verdediging, kon Davy de keeper passeren en kwam de 0-4 op het scorebord. Een minuut na de 0-4 een grote kans voor Jesse M. om de 0-5 te scoren. Oog in oog met de keeper schoot Jesse M. de bal naast.

Sportlust probeerde nog wel om het Kloetinge lastig te maken, maar echt gevaarlijk kon Sportlust niet worden. Na 45 minuten spelen in de tweede helft floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 0-4.

‘22 Jesse B. (Luuk)
‘61 Luuk (Jesse B.)
‘67 Davy (Bart)
‘72 Davy (Luuk)

Zaterdag 27 januari a.s. speelt Kloetinge een oefenwedstrijd in Roosendaal. Dan is het eerste elftal van DVO’60 om 14.30 uur de tegenstander.