MZC'11 JO13-1

Onder 13 competitie (voorjaar), 1e klasse 2

5 mei 2018 10:00

Nieuwdorp, J. (Jimmy)

Vandaag weer competitie! Onder een heerlijk zonnetje kunnen onze jongens zich weer in competitieverband meten. Op basis van de laatste wedstrijd tegen Steenbergen JO13-1 zijn de verwachtingen hoog gespannen. Wel moeten we hier direct bij aantekenen dat we vandaag, om uiteenlopende redenen, 4 spelers missen en niet de minste: Dylan, Job, Marouane en Tijn. Daar staat gelukkig de komst van Kevin Brouwer, Kevin Okkerse (beiden JO13-4) en Mees van Horssen (JO13-6) tegenover. Jongens, nogmaals dank voor jullie hulp en inzet! Kortom, we moeten wat schuiven qua posities maar we hebben vandaag 2 wissels dus genoeg om te spelen. Mees en Kevin O. beginnen op de bank.

Kloetinge JO13-2 begint ondanks waarschuwingen van de trainers zwak aan de wedstrijd en we worden overrompeld door MZC'11. De aanvallen van MZC’11 volgen elkaar in een rap tempo op en het enige wat wij kunnen doen is tegenhouden. We komen totaal niet in ons spel en kunnen de bal niet in de ploeg houden. MZC’11 heeft enkele fysiek sterke spelers waar wij het duidelijk lastig tegen hadden. We tonen veel te veel ontzag voor deze knapen. Ze waren ook erg lang en groot, maar dan nog. Het was feitelijk wachten op een tegendoelpunt en in de 4e minuut was het dan ook al raak. Aan onze rechterzijde werd er te laat druk gegeven op de bal, waarna een speler van MZC’11 van ver kan aanleggen. De bal wordt nog licht getoucheerd en verdwijnt met een sierlijke boog via de binnenkant van de paal in ons doel, 0-1. Op dat moment verdiend.

Wat kunnen onze jongens? Het gevaar van ons moet in de 1e helft van links komen. De rechterflank heeft in de 1e helft een offday en moet alle zeilen bijzetten. Rechtsbuiten Jelle kan hier nog het minste aan doen, aan de andere kant kun je jezelf ook actiever opstellen en zowel in balbezit (voorbeweging en ballen ophalen) als bij balverlies meer meedoen (inzakken en meeverdedigen). Het is dan ook niet vreemd dat we via de linkerflank in de 8e minuut wat terug doen. Bij de eerste fatsoenlijke aanval is het direct raak. Finn steekt met veel snelheid en drive het middenveld over en dringt de 16 meter binnen. Zijn schot lijkt in de verre hoek te hobbelen, maar mist wat vaart. Gelukkig is daar Kevin B. als een echte spits alert om de bal over de lijn te jagen, 1-1.

Uw verslaggever is nog dit doelpunt aan het verwerken als we al weer achter staan. Na matig verdedigen wordt een hard schot door keeper Wesley gelost en de rebound wordt eenvoudig binnen geschoten, 1-2. Dat gaat hard.

We zijn hierna duidelijk de kluts kwijt en komen sporadisch tot een fatsoenlijke aanval. We staan op een paar meter te verdedigen en het oogt allemaal erg slap. Wordt er dan niet hard gewerkt? Dat kunnen we niet direct zeggen. De intentie is er wel maar het is zonder overtuiging en passie. Het lijkt plichtmatig en braaf, maar zo speelt MZC’11 de wedstrijd niet. Dus willen we nog kans maken zullen we uit een ander vaatje moeten tappen.

Als we dan in de 13e (!!) minuut MZC’11 ook nog helpen met een ‘mispeer’ in onze eigen 16 meter, waarna de bal in ons eigen doel verdwijnt wordt het lastig, 1-3. De positieve punten van de eerste helft zijn met name het goede spel van gastspeler Kevin B. en het feit dat we heel doeltreffend zijn. Uit 1 van de weinige hoekschoppen is het namelijk in de 18e minuut raak. Het is Finn die met een lekkere volley de 2-3 aantekent. Met deze stand gaan we ook rusten. Er is overduidelijk werk aan de winkel voor de trainers. Het beeld van de wedstrijd is omgekeerd aan dat van de eerste wedstrijd tegen deze ploeg. Wij waren toen voetballend beter maar vergaten te scoren (wat MZC’11 nu overigens niet doet) en MZC’11 was bij uitvallen gevaarlijk en heel doeltreffend.

In de rust krijgen de jongens met name te horen dat ze met passie en geloof moeten spelen om vandaaruit weer te gaan voetballen. Laat de bal rond gaan. Fel in de duels, maar vervolgens rust aan de bal. We hebben nog 30 minuten om het goed te maken, waarbij we niet moeten vergeten om ook te blijven verdedigen. De rechterflank wordt wat ‘verbouwd’. Mees komt op rechtsbuiten en Jelle op rechtshalf te spelen. Door de komst van Kevin O. in het centrum schuift Jay op naar rechtsback.

De tweede helft spelen we met meer energie en drive. De veldbezetting is beter en we winnen meer duels. Het is nog steeds niet oogstrelend, maar zeker ruim voldoende. Het spel is wat meer in evenwicht, al verdient MZC’11 ‘op punten’ zeker de winst. Of ze die ook pakken weten we straks…….

We komen in ieder geval flitsend uit de startblokken. Spits Kevin B. geeft een prima kaats op linksbuiten Robin die de verdediging van MZC’11 zijn hielen laat zien. Zijn goede voorzet komt op de rand 16 bij Jelle, maar zijn aanname is niet goed. De bal stuit van zijn voet en weg is de schietkans voor hem. In plaats van te schieten geeft hij nog wel een voorzet, waar de ingevallen Mees op de goede plaats staat en alert is. Hij tikt de 3-3 binnen. Een goed doelpunt wat direct na rust een boost geeft. Nu erop en erover……….

Helaas, we moeten al weer na een paar minuten een tegentreffer incasseren. Na een overtreding van Finn krijgt MZC’11 op een meter of 20 een vrije trap. Deze wordt met gevoel en de juiste snelheid direct op het doel van Wesley geschoten en verdwijnt keurig onder het latje. Tsja, een lekkere trap maar ook een echt ‘D-doelpunt’. We staan voor de 4e keer achter……….

Maar ook nu tonen we veerkracht. We spelen beter in de 2e helft waarbij met name onze gastspelers een groot compliment verdienen. Over Kevin B. heb ik net al geschreven. Kevin O. staat te verdedigen of hij nooit anders op dit niveau heeft gedaan en verliest nagenoeg geen duel. Mees blijkt een handenbinder te zijn en een echte goalgetter. In de 10e minuut laat hij dat weer zien door bij een voorzet van de zijkant alert te zijn bij de 2e paal, 4-4. De grensrechter van MZC’11 vlagt nog wel voor buitenspel maar de scheidsrechter staat goed opgesteld en kan de situatie zelf beoordelen, doelpunt! Zo staan we weer gelijk, op basis van de hele wedstrijd onterecht maar dat is voetbal.

Het spel golft in de laatste minuten heen en weer. MZC’11 op jacht naar de overwinning en wij loerend op de counter. Met name de stilstaande situatie van MZC’11 zijn gevaarlijk met de enorme ‘luchtmacht’. Dit levert nog een paar hachelijke situatie op, maar we houden ons doel met kunst en vliegwerk verder schoon. Het lijkt zelfs nog even of we er met de overwinning van doorgaan als Mees op avontuur gaat. Hij komt helaas snelheid en kracht tekort. Dat zou ook teveel van het goede zijn. Zo eindigt de wedstrijd in 4-4, waar we tevreden mee mogen zijn. We spelen a.s. zaterdag de andere Zeeuwse derby, uit tegen buurman Kapelle. Aanvang 11.15 uur.