Kloetinge JO 15-4 beloont zichzelf wel tegen Apollo

Apollo JO15-1

Onder 15 competitie (voorjaar), 3e klasse 01

24 maart 2018 11:15

Nieuwdorp, J. (Jimmy)

Vandaag spelen we op veld 2 met heerlijk voetbalweer tegen Apollo. Onze spelers hebben nog een zware wedstrijd van afgelopen woensdag in de benen. Daar heeft onze start gelukkig niet onder te lijden. We gaan goed en scherp van start, en omdat Apollo wat minder fel start dan Noormannen afgelopen woensdag, komen we gelijk goed in ons spel. De eind pass is wel vaak slordig waardoor we nog niet echt in scoring positie komen.

Apollo speelt vaak de lange bal op hun aanvallers, die snel zijn en ook gevaarlijk doorkomen. Maar Tim, Tom, Britt en Damian lossen dit in de begin fase goed op, in samenwerking met onze keeper Joey. We komen steeds beter in ons spel, de combinaties lopen veel beter en we zien echt een paar goede/mooie aanvallen, maar net als woensdag ronden we onze kansen niet goed af. Hierdoor loopt ook een beetje de spanning op in onze ploeg, omdat we zo vol op de aanval spelen, ligt het gevaar van een counter op de loer. Verdedigend zijn we weer heel scherp net als afgelopen woensdag. Onze keeper komt ook steeds beter en vaker uit de goal tot rand 16 meter om gevaarlijke ballen zelf te onderscheppen. Thijmen is ook binnen de lijnen gekomen na een wisselbeurt. Hierdoor is er nog meer drang naar voren. We creëren veel kansen maar de bal wil er (nog) niet in. We gaan met een 0-0 stand rusten.

Als we dit spel volhouden en wat zuiniger met onze kansen omgaan dan moeten we deze pot kunnen winnen, vertellen wij onze spelers in de rust. We stappen vol vertrouwen het veld op om te starten met de tweede helft. We zoeken weer gelijk goed de combinatie en zijn weer vol in de aanval. Na een overtreding op Rowin neemt Tim de vrije trap. Hij trapt de bal mooi op gevoel de 16 in, en daar is Rowin precies op tijd gestart en kopt heel mooi de bevrijdende openingstreffer binnen. De tegenstanders dachten nog aan buiten spel, maar omdat Rowin precies op tijd was gestart en hun verdediging op lijn bleef staan, stond Rowin ineens twee meter los. Onze ploeg tankt veel vertrouwen uit dit doelpunt. Damian speelt ook goed en maakt veel goede combinaties, en hij levert in de 16 een vlammend schot af, maar zijn schot spat uiteen onderkant lat. Het goal staat nog na te trillen als (de weer eens slim opgestelde) Patrick de rebound netjes afwerkt en rustig de 2-0 op het scorebord zet.

Nu is het echt genieten van ons goed verzorgde positie spel en de getoonde inzet/wil om te winnen. Onze meiden spelen ook weer goed. Quinty heeft vandaag ook weer geen enkel probleem met haar tegenstanders. Ze speelde een  tijd tegen een van de meiden van Apollo, en die kwam er niet aan te pas. Samen met Britt waren jullie ook belangrijk in de opbouw met weinig bal verlies en goed spel inzicht. Tom steekt nu veel vaker het middenveld over en zorgt vaak voor een overtal situatie die we steeds beter leren benutten. Via een combinatie komt de bal bij Patrick in de 16 en hij twijfelt niet en zorgt met een mooi doelpunt voor de 3-0 stand. Rowin speelt ook een goede pot hij scoorde al de openingstreffer, maar belangrijker nog, hij laat zich niet afleiden door tegenstanders en/of scheids en speelt de hele pot geconcentreerd en vol inzet, waardoor hij erg waardevol is voor de ploeg.

Dat is Gido ook (weer), hij is de motor/spelverdeler van onze ploeg en gaat altijd voorop in de strijd. Hij zorgt voor balans en heeft enorme inzet. De corners van Sam en Patrick zijn weer prima vandaag, maar tot nu toe zat de goede keeper van Apollo steeds in weg voor een doelpunt uit zo’n goed genomen corner. Vijf minuten voor het einde geeft Patrick weer zo’n prima indraaiende bal in de 16, ewaar Sam komt aanlopen en vol de 4-0 op een mooie manier binnen kopt (echt Pelle doelpunt, dit voor de echte kenners). Niels gaat in de laatste minuten nog eens langs de tegenstander en geeft een paar mooie voorzetten af. Ook in de eerste helft ging Niels  (die ook weer prima in vorm is) er vaak langs, maar helaas worden deze ballen niet binnen getrapt door onze andere aanvallers/middenvelders, want zijn voorzetten verdienden een beter lot.

Door deze overwinning blijven we in de race voor bovenste plaats, mede omdat er vandaag nog wat verassende uitslagen zijn. Eigenlijk hebben we alles nog in eigen hand, volgende week zijn we vrij, maar daarna mogen we het weer laten zien tegen de (tijdelijke???) koploper. Die hebben wij voor de winterstop verslagen, maar dat is totaal geen garantie. We zullen weer de max uit ons zelf moeten zien te halen, net als tegen Noormannen en vandaag tegen  Apollo. Als wij dat weten blijven op te brengen dan maken we het iedereen moeilijk en is er veel mogelijk.