7 april 2018 12:30

Scheidsrechter

Oostveen, S (Siebe)

Onbekend

Vandaag spelen we uit tegen Sluis-Aardenburg JO15-1, en dat zal een spannend potje worden, want we hebben beide evenveel punten. We zijn gelukkig weer compleet en gaan er meteen fel in, omdat we weten dat dit indruk maakt op de tegenstanders. We worden gelijk beloond, want na een paar mooie kansen van Rowin, ziet zijn tegenstander bij de volgende aanval nog maar een mogelijkheid. Hij haalt Rowin neer in het strafschop gebied en dat levert een penalty op. Aanvoerder Tim legt de bal overtuigend neer en schiet de 0-1 binnen voor onze ploeg.

We spelen goed en creëren kansen, vooral Gido, Patrick en Quinty zitten er fel bovenop. Dit zorgt ervoor dat de tegenstander weinig kansen krijgt, en de bal telkens snel in moet leveren. Deze spelers onderschatten hun waarde voor het team, terwijl ze zo belangrijk zijn. Gido krijgt een mooie kans om uit te halen, maar de bal gaat net over. Vlak daarna is het Thijmen die uithaalt en zijn schot op de lat uiteen ziet spatten. Verdedigend staan we goed met Britt en Tom aan de zijkanten en Tim en Thijmen die het centrum bewaken. Gelukkig lukt het Rowin na een onderschepping wel om te scoren, hij zet de 0-2 op het scorebord. Dat is toch net even prettiger, maar helaas duurt dat goede gevoel niet lang.

Sluis had al wat kleine kansjes gekregen, maar door heel goed uitkomen van Joey en goed verdedigend werk van Tom, gaan die ballen net voorlangs. Plotseling ontstaat er wat onrust in de verdediging, en is er even geen communicatie, waardoor Sluis in de 24e minuut de 1-2 kan scoren. Vooral de opkomende spelers van achteruit en de meiden bij Sluis, zorgen nu steeds meer voor gevaar. Gelukkig blijven we overeind en krijgt Quinty nog een mooie schietkans en zorgt invaller Niels met zijn snelheid, ook voor weer wat meer vuur aan onze kant. We gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

De tweede helft is het spel onrustig, natuurlijk is het ook warm en spelen we op een veld dat er belabberd bij ligt. Bij een eenvoudige pass op korte afstand, springt de bal soms een halve meter omhoog. Dat maakt het er niet makkelijker op, maar daar hebben beide ploegen mee te maken. Wat ons spel wel beïnvloed is ouwehoeren tegen de scheidsrechter. Daar zijn scheidsrechters niet van gediend en een gouden regel in de voetbalwereld, is dat het jou als speler zelf uit je spel haalt. En dus ook een negatieve invloed heeft op je team. Een aantal spelers hebben dit al eerder ervaren en lijken hun lesje geleerd te hebben. Voor een aantal blijft dit lastig en dat ging tegen ons werken. Deze keer hebben de trainers Thijmen uit voorzorg naar de kant gehaald, en nadat hij rustiger was geworden en erop hem was ingepraat, ging hij vol vertrouwen het veld weer in. Vlak daarna ontstond er een spelsituatie waarbij een speler van Sluis tussen Thijmen en Tim klem kwam te zitten. Niks aan de hand, gewoon een vrije trap………………… maar ja, de scheids had Thijmen nog in zijn vizier, en zag dat hij erbij betrokken was. Thijmen moest er onterecht uit, maar de scheids beslist nu eenmaal!

Dus met zijn allen schouders eronder en de laatste 10 minuten alles geven om de overwinning mee naar Kloetinge de nemen. Wel wat wisselingen op posities, maar dat pakte goed uit. Sam vervulde zijn oude positie op linkshalf weer, en was samen met Damian en Niels zelfs nog een paar keer gevaarlijk. We hebben geknokt tot de laatste minuut, en na het eindsignaal konden we de drie punten, mooi in de tas stoppen. Klasse jongens en meiden, dik verdiend. We staan voorlopig om een mooie tweede plaats!