Kloetinge JO 13-2 heeft kampioenschap voor het grijpen

Kloetinge JO13-2

Onder 13 competitie (voorjaar), 1e klasse 2

26 mei 2018 10:15

Onbekend

Na de eclatante overwinning van afgelopen zaterdag moeten onze jongens het vandaag opnemen tegen Roosendaal JO13-2. Een ploeg met 1e jaars die lekker kunnen voetballen maar het fysiek lastig hebben in deze competitie. In de najaar reeks hebben we met veel moeite van deze ploeg gewonnen. Eens zien wat we vandaag op de (kunst-)grasmat kunnen leggen. Willen we nog aanspraak kunnen maken op de titel dan moeten we in ieder geval winnen, maar dan zijn we nog steeds afhankelijk van Victoria ’03 wat de beste papieren heeft. Zij spelen thuis tegen laagvlieger MOC ’17 dus hier moeten we niet al te veel van verwachten. Maar ‘de bal is rond’ dus wie weet…

Jelle keert terug van een spierblessure maar kan gelukkig weer wat minuten maken. We beginnen vandaag met een sterke bank met daarop Jay, Boris en Jelle. Gelet op het warme weer op een dito kunstgrasveld is dat geen overbodige luxe. De wedstrijd staat onder leiding van een jonge, maar naar later bleek prima scheidsrechter. Buiten onze eigen Job, de beste man van het veld. Maar daar zo meer over.

Kloetinge komt moeizaam uit de startblokken en moet het initiatief aan Roosendaal laten. We hebben het lastig omdat we te weinig duels winnen en slordig zijn in balbezit. Het is bij tijd en wijle ‘flipperkastvoetbal’. Het is ook weer niet zo dat Roosendaal ons zoek speelt, maar als er één ploeg is die verdiend om te scoren dan is het Roosendaal wel. Dat dit niet gebeurd komt ook doordat we verdedigend elkaar helpen. Zo ruimt Finn weer het nodige op en is Wesley alert. Na een kleine 20 minuten spelen komen we goed weg als het ‘alle hens aan dek’ is vlak voor Wesley. Onze verdediging verzuimt om de bal goed weg te trappen, waardoor de bal voor Wesley zijn neus blijft hangen. Het loopt gelukkig goed af en we blijven schadevrij.

Conform een aloude voetbalwet scoren wij een minuut later wel. Tegen de verhoudingen in, maar wel lekker. Het is bovendien ook nog een prachtig doelpunt. Job soleert vanaf het middenveld op snelheid en met overzicht door de verdediging van Roosendaal en blijft oog in oog met de keeper koel, 0-1. Een beauty, waar Job in de 2e competitiehelft een patent op lijkt te hebben. Dit openingsdoelpunt werkt als ‘een puffer bij Froome’ op onze jongens en nog geen minuut later is het de goed spelende Mitchell die met een prima en hoog schot de kleine keeper van Roosendaal verslaat. Eindelijk laat de altijd zo brave Mitchell zien dat hij ook met pit kan spelen. Een goed doelpunt, 0-2. Als dan 2 minuten later Dylan op onze eigen helft met een prima sliding de bal verovert en Job vervolgens zuiver en hard inspeelt is de 0-3 in de maak. Job draait op een sublieme manier van zijn tegenstander vandaan en is vervolgens niet meer te houden. Hij schiet de 0-3 tegen de touwen. De wedstrijd lijkt in 5 minuten tijd in het slot gegooid, maar de vaste volgers van JO13-2 weten dat we ook nog wel eens wat weggeven. In het dagelijkse leven een prima eigenschap, maar niet op het voetbalveld. Gelukkig doen we dat ook niet in de 1e helft en zodoende gaan we met een comfortabele 0-3 voorsprong aan de siroop. De hoor je vanwege de enorme warmte zomaar sissen in de dorstige kelen van onze matadors.

De jongens krijgen complimenten voor de goede doelpunten en het feit dat we na een zwakke start steeds beter gingen voetballen. Ze krijgen ook de waarschuwing mee dat we er nog niet zijn. Ja, we staan 0-3 voor maar dat is niet in lijn met het spelbeeld. Roosendaal is niet zoveel minder, maar we waren gewoon heel erg doeltreffend. Hopelijk houden we dit vol, want de hitte lijkt bij sommigen al hun tol te eisen.

Gelukkig pakken onze boys het de 2e helft goed op. We pakken de draad weer op en gaan op zoek naar meer doelpunten. We voetballen beter dan de eerste helft en krijgen ook weer een paar mooie kansen. Zo krijgen o.a. Tijn en Robin 100 % kansen om te scoren maar beiden lukt het niet om het net te vinden. Jammer, maar geen man overboord. Een ‘cleansheet’ voor keeper Wesley is belangrijker. We komen ook niet echt in de problemen. We staan redelijk te voetballen en winnen veel duels. Totdat in de 13e minuut de rechtsbuiten van Roosendaal uit het niets en op een schitterende wijze de 1-3 maakt. Wesley is kansloos.

Jammer, maar nog geen man overboord. Zelf blijven voetballen en de kansen weer gaan afmaken. Die krijgen we ook nu nog steeds. Zo wordt Jelle door Job alleen voor de keeper gezet, maar hij heeft te veel tijd nodig om de bal aan te nemen en te schieten waardoor een verdediger het schot kan blokken. Zou houden we Roosendaal in de wedstrijd. Vervelend voor ons, maar ook nu geldt diezelfde voetbalwet. Na aarzelend ingrijpen aan Kloetinge-zijde wordt keeper Wesley verslagen door een hard en hoog schot, 2-3. Pfff, Roosendaal ‘ruikt bloed’ en gaat vol voor de gelijkmaker. De wedstrijd staat op zijn kop. Eens zien hoe we hier mee omgaan.

Dat doen we niet onaardig. We beseffen op tijd dat we ondanks de warmte wel die paar extra meters moeten maken. We helpen elkaar weer en strijden voor elke meter. Sommige hoofden worden gevaarlijk rood….Het spel golft op en neer, zonder dat er nu hele grote kansen zijn. Houden onze jongens stand? We pakken op de momenten dat het kan onze rust en wat extra tijd. Het blijft enorm spannend…….tot 3 minuten voor tijd. Het is wederom Job die met zijn handelsmerk (een prachtige solo op snelheid) door de as van het veld oprukt en ijzig kalm de 2-4 tegen het net schiet. Game over!

Een wedstrijd die we na 25 minuten onder controle hadden, trekken we met veel moeite over de streep. Jongens proficiat. Het was vandaag voetballend als team niet geweldig, maar door individuele klasse pakken we de volle buit. Wel hebben we als TEAM gestreden en elkaar geholpen. Dit moeten we nog 1 keer opbrengen dit seizoen en wel maandag a.s. tegen SC Gastel JO13-1. Nu we zelf de belangrijke 3 punten in de tas hebben, kunnen gaan kijken wat de concurrentie heeft gedaan. Wij staan er met 23 punten uit 10 wedstrijden goed voor, maar blijven vooralsnog afhankelijk van anderen. Steenbergen JO13-1 wint de topper tegen SC Gastel met 0-1. Steenbergen is uitgespeeld en komt op 26 punten uit 11 wedstrijden met een identiek doelsaldo als wij. Dan is het wachten op de uitslag van Victoria ’03 tegen MOC ’17. Een ploeg die uit 9 wedstrijden slecht 3 puntjes heeft gehaald. Toch moet er een wondertje zijn gebeurd in Oudenbosch want MOC wint met 2-3 bij Victoria’03. Die stranden dus in het zicht van de haven met 20 punten uit 10 wedstrijden. Met nog 1 wedstrijd te spelen kunnen zij Steenbergen niet meer inhalen, maar wij wel! Winst is maandag voldoende voor het kampioenschap. Het kan: Kloetinge JO13-2 dat als echte outsider er met de titel vandoor gaat. We hebben het in eigen hand. Los van het resultaat en de eindrangschikking durf ik nu al te zeggen dat de jongens als team en (vrijwel) iedereen als individu zijn gegroeid. Dat is de grootste winst en een eventuele titel is de slagroom op de taart. Laten we daar dan maar voor gaan. Met de steun van (wat extra) thuispubliek moet het lukken. Dus: familie, vrienden & vriendinnen, buren, Kloetinge-supporters, vage bekenden etc ze zijn allemaal van harte welkom.