Knappe tweede plaats voor Kloetinge JO15-4

Zeelandia Middelburg JO15-2

Onder 15 competitie (voorjaar), 3e klasse 01

26 mei 2018 11:15

Afgeschermd

Vandaag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Zeelandia JO15-2. Een speciale dag voor de trainers, want Gerard neemt vandaag na 5 jaar afscheid, en Miranda na 3 jaar. Ook Dennis heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Het is mooi geweest, het was een bijzondere periode. Samen met Anouk vormden wij een goed begeleidingsteam en wat het nog specialer maakte was de betrokkenheid van alle ouders. Nooit geen rijschema gemaakt, vlaggen was ook geen enkel probleem en wekelijks stonden er vele enthousiaste supporters langs de lijn. Er waren zelfs uitwedstrijden bij met 25 supporters, vaders, moeders, broertjes, zusjes en niet te vergeten opa’s en oma’s. We hebben het met veel plezier gedaan, maar soms is het tijd voor een nieuwe fase voor een groep. Afgelopen jaren zijn we vanuit de 5e klasse opgeklommen naar de 3e klasse, en dat is iets waar we supertrots op zijn. We hebben het maximale uit de groep gehaald, meer dan we ooit hadden gedacht!

Helaas kunnen we geen kampioen meer worden, maar eervol tweede is het maximale wat we nog kunnen bereiken. Daar gaan we als trainers voor, maar natuurlijk zijn we wel afhankelijk van de instelling en de inzet van de groep. Eerlijk is eerlijk, na de mei vakantie was de motivatie niet altijd meer aanwezig bij een deel van de groep. Keer op keer hebben we geprobeerd om de groep toch maximaal te laten presteren. We zijn heel benieuwd hoe dit vandaag uit gaat pakken.

Vlak voordat de aftrap is, komt het zonnetje behoorlijk pittig door. Het belooft een zware pot te worden met deze temperaturen. Gelukkig besluit de altijd goed fluitende Jimmy, meteen om extra drinkpauzes in te lasten. We starten meteen fel, maar zien ook dat Zeelandia een goed voetballende ploeg heeft. Dat is het mooie aan deze competitie, alle teams liggen verschrikkelijk dicht bij elkaar. Het leuke is ook dat in bijna alle teams wel meiden meespelen, net als bij ons. Vandaag moet Niels flink aan de bak tegen de blondine van Zeelandia. Ze is fel en totaal niet bang, alleen op snelheid lijkt Niels kans te maken. In de 9e minuut gaat hij er vandoor, maar de laatste man die rugdekking gaf, ziet alleen maar kans om Niels neer te halen in het strafschop gebied. Blessure voor Niels, maar ook een penalty. Aanvoerder Tim die het hele jaar al voorop gaat in de strijd en op de trainingen, pakt zijn verantwoording, en schiet de penalty genadeloos binnen 1-0.

Ook de vrije trappen van achteruit zijn vanzelfsprekend voor Tim met zijn mooie traptechniek. Twee minuten later legt hij de bal panklaar op het hoofd van Rowin, die de bal maar net over kopt. De inzet van het hele team is ongekend, de trainers staan te genieten langs de lijn. Britt zit vanaf de eerste minuut bovenop haar tegenstander, en komt er regelmatig voor. Ze levert de ballen standaard perfect in bij haar medespelers met haar mooie traptechniek. Tom geeft zijn tegenstander nooit ruimte, en gaat altijd vol de strijd aan. Hij is enorm gegroeid dit seizoen qua inzicht en speloverzicht, en stoomt zelfs regelmatig mee op naar voren. Hetzelfde geldt voor Thijmen, hij kijkt veel meer om zich heen, speelt de ballen veel sneller in, waardoor ook hij gevaarlijk mee op kan komen om de aanvallers te ondersteunen. Helaas wordt er ook wel eens een overtreding gemaakt en dat gebeurt ook in de 23e minuut. Ver links voor het strafschop gebied, krijgt Zeelandia een vrije trap. De aanvoerder haalt genadeloos uit, en de bal verdwijnt strak in de rechter bovenhoek. Onhoudbaar voor onze keeper Joey, het staat 1-1. Gelukkig weet Niels met een snelle uitval en een mooie voorzet, nog net voor rust, Sam te bereiken. Die schiet de bal perfect in, zoals hij dit seizoen regelmatig op de juiste plaats stond om af te ronden, ruststand 2-1.

De trainers zijn vol lof in de rust! Ons lichtvoetige middenveld met Damian, Gido en Quinty speelt echt een ijzersterke wedstrijd. Qua fysiek zijn dit niet de grootste spelers, maar hun loopvermogen, strijdlust en balinzicht is zo belangrijk voor ons team. Ze denken dat ze minder opvallen, scoren niet zo vaak of nooit, en zijn alle drie zeer bescheiden, maar ze zijn de basis voor het balbezit en de combinaties van ons team. Quinty speelde vandaag haar wedstrijd van het seizoen tegen een jongen die twee keer zo groot was en het figuur had van een rugby speler. Prachtige duels, die bijna allemaal in haar voordeel waren.

De tweede helft proberen we meteen weer druk te zetten, maar Zeelandia ziet duidelijk ook nog mogelijkheden. Dan hebben wij mazzel met Joey op de goal. In de eerste 20 minuten moet hij tot drie keer toe in actie komen, en zorgt hij er met prachtige reddingen voor, dat we de voorsprong behouden. Dankzij de keeperstraining van Dennis is Joey enorm gegroeid dit jaar. Er staat een echte keeper die het hele doelgebied voor zich opeist. Het positief coachen en het uitkomen zijn de punten waarop Joey de meeste winst heeft geboekt.

Na 20 minuten komen we wat onder de druk vandaan en komen onze aanvallers weer meer in beeld. Zoals we het hele jaar hebben genoten van de prachtige balcontrole van Rowin en zijn inzet, zo laat hij dit ook deze wedstrijd weer zien. Patrick die regelmatig zijn goaltjes mee heeft gepikt door altijd door te gaan en druk te zetten, krijgt ook nu nog wat kansjes. Zijn corners zijn met sprongen vooruit gegaan, door te trainen met Gerard op zijn traptechniek. Sam die dit seizoen regelmatig in de spits stond, en qua loopvermogen vooruit is gegaan en belangrijke doelpunten heeft gemaakt. Ook hij was belangrijk met zijn mooie traptechniek bij corners. En dan Niels met zijn ongekende turbo snelheid, hij beloonde zichzelf door de wedstrijd op slot te gooien. Na een schitterende actie op snelheid, gaat hij op de keeper af, en schiet hij de 3-1 eindstand binnen.

Wat een mooie afsluiting van een prachtig seizoen! We gaan nog twee relaxte en gezellige toernooien spelen en sluiten het seizoen met zijn allen de 23e af met een gezellige barbecue op Kloetinge.