Kloetinge JO17-1 scoort makkelijk tegen Sprundel JO17-1

Sprundel JO17-1

Onder 17 beker poule, Groep 1 07

15 september 2018 13:15

L.H.W. (Len) Wolters

Vandaag de laatste poulewedstrijd in de bekercompetitie. Deze keer was Sprundel JO17-1 te gast op het Wesselopark. Kloetinge had de vorige twee bekerwedstrijden gewonnen en als deze wedstrijd ook winnend werd afgesloten was de volgende ronde een feit.
Tijn L., Thijs F., Dook, Finn en Jussi speelden vandaag mee met Kloetinge JO17-2. Helaas werd deze wedstrijd tegen JVOZ JO17-1 met 1-8 verloren. Na de wedstrijd bleek dat Dook, na onderzoek in het ziekenhuis, zijn onderarm gebroken had tijdens de wedstrijd. Vanaf deze plek wens ik Dook een spoedig herstel.
Dan de wedstrijd. Vanaf het begin zette Kloetinge de verdediging van Sprundel onder druk. Sprundel kwam er niet uit en werd vastgezet op eigen helft. Na 5 minuten spelen de eerste kans van Kloetinge, maar de bal kwam in de handen van de keeper. Kloetinge bewaarde het geduld en bleef veel bewegen.
In de 11e minuut een lange bal van Luc op Merijn, die niet twijfelde en vanaf de linkerkant van het strafschopgebied van Sprundel uithaalde en zo de 1-0 scoorde. Nog geen minuut later een goede aanval over verschillende schijven. Jilles speelde Sander aan, die legde de bal voor zijn rechtervoet en passeerde met een schot de keeper van Sprundel en zette de 2-0 op het scorebord.
Kloetinge zat overal goed tussen en kon naar hartelust combineren. In de 17e minuut weer een aanval over links. Een goede lange bal van Ivann op Sander die de verdedigers omspeelde en vanaf de rand van de 16 de bal in de rechterbovenhoek schoot en zo Kloetinge op een 3-0 voorsprong zette.
Kloetinge had in alles overwicht. Toch duurde het tot in de 34e minuut voordat de 4-0 genoteerd kon worden. Een goede bal van Sander op de sprintende Joël die zo vanaf de rechterkant van het veld alleen op de keeper af kon. Joël bleef rustig en passeerde de keeper.
De 4-0 was ook de ruststand.
Ook in de 2e helft gingen de spelers Kloetinge vrolijk verder. Sprundel kwam er sporadisch uit, maar kon niet voor gevaar zorgen.
In de 43e minuut ging Sander er vandoor aan de linkerkant van het veld. Met een mooie pass bereikte hij Anselmo aan de rechterkant. Anselmo zette goed door in het strafschopgebied en met een goed geplaatst schot scoorde Anselmo de 5-0.
Een minuut na de 5-0 kon de keeper van Sprundel de bal alweer uit zijn goal halen. Jilles speelde Sander aan in de 16 meter. De inzet van Sander werd door de keeper niet goed verwerkt waardoor Sander de ingelopen Jilles kon aanspelen en zo kon Jilles met een schot de keeper passeren en de 6-0 voor Kloetinge scoren.
Na 15 minuten spelen in de tweede helft een bal van Ivann die via Sander bij Jilles kwam. Jilles probeerde de keeper te passeren, maar dit lukte niet. Via Ufuk kwam de bal weer bij Jilles, die nu wel de keeper kansloos liet. Dat betekende de 7-0 voor Kloetinge.
Dan de 73e minuut. Sander maakte het de keeper moeilijk om op te bouwen. Hierdoor speelde de keeper een moeilijke bal op de rechtsback van Sprundel die de bal in de voeten van Jilles speelde. Jilles zag de keeper wat te ver voor z'n goal staan, maar zijn inzet kwam op de lat. Via de lat kwam de bal bij Anselmo die de keeper redelijk eenvoudig kon passeren en zo de 8-0 kon scoren.
Het laatste doelpunt van vanmiddag (de 9-0) werd in de 74e minuut gescoord. Anselmo speelde Sander aan die 2 verdedigers te snel af was en de keeper in de rechterhoek passeerde.
Door de overwinning gaat Kloetinge door in de bekercompetitie.
Volgende week zaterdag start de competitie. Dan gaat Kloetinge op bezoek bij Terneuzen JO17-1. Om 11 uur zal er dan afgetrapt worden  op Sportpark De Vliegende Hollander in Terneuzen.
'11 1-0 Merijn (Luc)
'13 2-0 Sander (Jilles)
'17 3-0 Sander (Ivann)
'34 4-0 Joël (Sander)
'43 5-0 Anselmo (Sander)
'45 6-0 Jilles (Sander)
'55 7-0 Jilles (Ufuk)
'73 8-0 Anselmo