Kloetinge JO13-1 wint overtuigend van Steenbergen

Onder 13 beker poule, Groep 1 01

1 september 2018 9:45

Afgeschermd

Zaterdag 1-9-18
De start van het seizoen. Na een mooie toernooioverwinning vorige week, staat vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma, uit tegen hoofdklasser Steenbergen JO13-1. Omdat keeper Finn niet aanwezig is, starten we met Bodhi als keeper. Tevens zijn Robin en Finn Z geblesseerd.
1e helft
De openingsfase van de wedstrijd is een beetje rommelig. Kloetinge krijgt niet echt grip op het spel, hoewel we een overwicht hebben. Na een minuut of 10 volgt een corner, maar deze levert niets op.
Wel lijkt deze corner het sein voor meer druk vanuit Kloetinge. Verdedigend staan we goed en zijn nog niet in de problemen geweest. Vanuit het middenveld wordt een aanval over links ingezet. Schuin voor de 16 meter wordt overtreding gemaakt door Steenbergen. De vrije trap die volgt belandt via Ricardo op de paal, maar Mika is attent en weet de rebound tegen de touwen te schieten, 0-1 voor Kloetinge.
Na het bevrijdende doelpunt blijft het spel echter rommelig en soms ongecontroleerd, met ballen die niet goed aangenomen worden, passjes die te kort zijn en inworpen die lastig aangegooid worden.
Kloetinge krijgt een vrije trap op de rand van de 16 meter, schuin voor het doel. De bal wordt door een verdediger van Steenbergen weggekopt. Er volgt een uitbraak van Steenbergen, maar de steekpass op de spits van Steenbergen wordt door Persijn onschadelijk gemaakt.
De bal belandt op het middenveld en een één-tweetje tussen Jorik en Wesley geeft Jorik een steekpass op Pieter die via de zijkant een voorzet geeft, maar deze wordt tot corner verwerkt door Steenbergen. De corner levert helaas niets op.
Na een mooie combinatie op het middenveld tussen Jens en Wesley, geeft Jens steekpass op Mika die alleen op de keeper afgaat, maar hij komt net iets tekort om bij de bal te komen.
Kloetinge houdt heel de 1e helft een overwicht en Steenbergen komt er maar spaarzaam uit. Daar komt bij dat de verdediging goed staat, Thom, Wessel, Jay en Persijn spelen geconcentreerd en geven de aanvallers van Steenbergen geen kans. Vlak voor tijd krijgt Kloetinge nog 2 kleine kansjes, een schot van Mika van buiten de 16 wordt geblokt en een schot van Ricardo gaat net naast.
Rust
In de rust benadrukken de trainers dat er geconcentreerd gespeeld moet blijven worden, dat we de rust moeten bewaren en de ruimtes moeten zoeken. De kansen komen dan vanzelf. Jorik geeft aan last te hebben van zijn enkel en wordt gewisseld. Boris komt in het veld en neemt de linksback-positie in.
2e helft
Kloetinge begint weer fel aan de wedstrijd en Steenbergen wordt snel onder druk gezet. Hier hebben de Brabanders moeite mee, maar het lukt Kloetinge nog vooralsnog niet het overwicht in meer doelpunten om te zetten.
Na een afgeslagen aanval van Kloetinge, belandt de bal op de rand van de 16 meter voor de voeten van Wesley. Hij aarzelt geen moment en neemt de bal vol op de wreef. De keeper heeft de bal alleen voorbij horen komen, maar helaas gaat de bal via onderkant lat het veld weer in. Dit schot had meer verdiend!
Een paar minuten later is het dan wel raak voor Kloetinge. Na een mooi steekpassje van Jens op Thom schiet Thom schuin voor doel keihard in de verste hoek, 0-2 voor Kloetinge!
Kloetinge blijft druk zetten en er komen meer kansen. Na een solo van Mika, door de verdediging van Steenbergen, kan alleen de keeper redding brengen en even daarna volgt een schot van Jens dat net naast gaat. De 0-3 wil nog niet vallen....
Halverwege de 2e helft volgt een uitbraak van Steenbergen over de linkerkant en de spits van Steenbergen komt alleen voor Bodhi te staan, maar met een katachtige reflex weet Bodhi er een corner van te maken. De corner levert niets op.
Na een mooie opbouw via Boris en Wesley, komt de bal bij Jens, die hard uithaalt, maar helaas recht in de handen van de keeper. Twee minuten later is het wel raak! Na pass van Jens op Ricardo, weet Ricardo de bal keurig door de benen van de keeper in het doel te schieten, 0-3 Kloetinge!
Er volgen nog kleine kansjes maar een schot van Pieter mist kracht en een voorzet van Ricardo gaat voorlangs. Uit de daaropvolgende aanval wordt wel gescoord door Mika, maar doelpunt wordt afgekeurd omdat Mika buitenspel stond.
Steenbergen snakt naar het einde en het lijkt een kwestie van tijd dat Kloetinge de score verhoogt. Na een scrimmage voor het doel van Steenbergen belandt de bal uiteindelijk op het hoofd van Pieter, die de bal in de verste hoek kopt. De keeper is kansloos, 0-4 Kloetinge.
De wedstrijd is natuurlijk al lang gespeeld en het lijkt erop dat de concentratie bij Kloetinge wat verslapt. De opkomende rechtersaanvaller van Steenbergen kan het strafschopgebied te makkelijk ingaan, maar Wessel weet de aanvaller af te stoppen. De verder goedfluitende scheidsrechter is resoluut en legt de bal op de stip. Er is helaas geen VAR aanwezig, want het vergrijp van Wessel was dermate licht dat hier nooit een strafschop voor gegeven had mogen worden....
De hoop is op Bodhi gericht, maar de speler van Steenbergen schiet de bal hard en laag in de rechterhoek, 1-4.
De laatste minuten van de wedstrijd dringt Kloetinge weer aan, na mooie aanval die bij Jay begint, belandt de bal bij Pieter die teruglegt op Mika, maar zijn schot gaat hoog over. Vlak voor tijd komt er nog een uitbraak van Steenbergen en staan er 2 man vrij voor keeper Bodhi. Bodhi is echter niet onder de indruk en weet de bal met een mooie redding tot corner te verwerken. Vanuit de corner volgt nog een schot van Steenbergen, maar deze gaat net naast.
Na 1 minuut blessuretijd fluit de scheidsrechter af. Een mooie overwinning voor de JO13-1 en een goed begin van de bekercompetitie.