Een zwaar bevochten punt voor Kloetinge JO17-1

Roosendaal JO17-1

Onder 17 competitie (A-cat), Hoofdklasse F

29 september 2018 13:15

Afgeschermd

Na de uitwedstrijd van vorige week kwam deze keer Roosendaal JO17-1 op bezoek. Een ploeg met voornamelijk grote, sterke spelers.
Vandaag deden Merijn, Luc en Ufuk mee met Kloetinge JO17-2 (de wedstrijd tegen Luctor Heinkenszand werd met 3-4 gewonnen met onder andere 2 goals van Ufuk), Thijs de Keijzer keepte bij Kloetinge JO19-1 (2-2 in de uitwedstrijd tegen Baronie) en Dook en Maxime waren door blessure niet inzetbaar. Anselmo en Raphael begonnen vandaag op de bank.
De eerste helft had Kloetinge het moeilijk. Zoals gezegd is Roosendaal een ploeg met grote, sterke spelers die het moeten hebben van duelkracht (ook voetballend staan ze zeker hun mannetje) terwijl Kloetinge juist de duels uit de weg moet gaan om de voetballende kwaliteiten te kunnen benutten. Kloetinge kwam niet in het spel en er werden veel overtredingen gemaakt. Roosendaal zette goed druk op de verdediging van Kloetinge, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Kloetinge kwam er sporadisch uit en ook dat leidde niet tot echte doelpogingen.
Na half uur spelen moest Jake van het veld met een blessure aan zijn enkel en kwam Anselmo binnen de lijnen.
In de 37e minuut een aanval van Kloetinge via de rechterkant. Helaas kon, door balverlies van Kloetinge, de middenvelder van Roosendaal de bal in de diepte op de spits spelen die alleen op Finn (onze keeper van vandaag) af kon lopen en de bal achter de uitkomende Finn schoot. Een 0-1 achterstand voor Kloetinge.
Na rust probeerde Kloetinge meer druk te zetten, maar Roosendaal wist de bal vaak te onderscheppen en Kloetinge moest alle zeilen bijzetten om Roosendaal van scoren af te houden. Net als in de eerste helft werden er veelvuldig overtredingen gemaakt waardoor de scheidsrechter een drukke middag had en het spel vaak stillag.
In de 54e minuut een corner voor Kloetinge. Bij de tweede paal legde Ivann de bal terug op Sander die met een soort volley probeerde de keeper van Roosendaal te passeren, maar een verdediger stond in de weg. Een paar seconde later dan toch de 1-1. Tijn L. kreeg de bal op de rand van de 16 meter en met een schot passeerde hij de keeper van Roosendaal in de rechterhoek. Opluchting in het veld, bij de supporters en in het coachvak.
Twee minuten later een vrije trap voor Kloetinge na een overtreding op Joël. Een goede bal van Sander bereikte Ivann die de inlopende Tijn L. zag. Tijn schoot de bal binnen, maar tot teleurstelling van alles en iedereen met een Kloetinge hart werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Kloetinge speelde beter en voor het eerst in de wedstrijd had Roosendaal het moeilijk.
De spanning werd groter en daarmee ook de frustratie. Tien minuten voor tijd een opstootje voor de dug-out van Kloetinge over een ingooi. De spelers van Roosendaal stormden massaal op Ivann af waarbij de trainers en leider van Kloetinge de gemoederen probeerden te sussen. De scheidsrechter besloot om de nummer 10 van Roosendaal met rood van het veld te sturen. Na herhaardelijke opmerkingen op de leiding kreeg een speler van Roosendaal van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart waardoor ook hij er met rood af moest.
Een hectische slotfase met kansen voor Kloetinge en Roosendaal. Na de nodige extra tijd, floot de scheidsrechter af bij een 1-1 stand. Een zwaar bevochten punt voor Kloetinge.
Na twee wedstrijden zijn er 5 ploegen met 4 punten waarvan Kloetinge er 1 is. De tegenstander van vandaag staat op de eerste plaats (door een beter doelsaldo) gevolgd door Kloetinge en op de derde plaats staat de tegenstander van volgende week.
Kloetinge gaat komende zaterdag op bezoek bij Beek Vooruit JO17-1. Om 11.15 uur wordt er in Prinsenbeek afgetrapt. We zullen zien wat deze wedstrijd zal brengen.
[klik op de foto voor de foto's van de wedstrijd gemaakt door Nicolette van Herwijnen]
Met dank aan Jurgen Voet voor de beelden van de wedstrijd.