MIDDELBURG
tel. 0118-624208

Jong Ambon JO11-1 - Kloetinge JO11-2
9 maart 2024– door Raimond van Soest

Het is zaterdagochtend, 9 maart. We spelen uit in Middelburg tegen Jong Ambon. Een ploeg die in onze competitie alle lange tijd wat onderaan bungeld, maar vorige week hebben ze wel met 5-1 gewonnen tegen GPC. Maar goed waar wij dachten mee te mogen spelen om de eerste plaats in de 3e klasse, hebben wij natuurlijk wel de laatste twee wedstrijden op het einde steeds weggeven en dus verloren. Op voorhand dus geen automatische winstpartij. Zeker omdat héél het team gisterenavond een feestje (tot laat!) van één van de spelers had. We zullen zien.

Het is in ieder geval prachtig weer. Strak blauwe lucht. Licht fris briesje. Fijn voetbalweer. We lopen met de ouders het veld op, en ik hoor Erik-jan zeggen “Whooooo wat een knollenveld!” En ja een echt knollenveld is het. Veel hobbels, loszittende klei en weinig gras. Afijn. We zullen het er mee moeten doen.

We beginnen met Milan en Jona als wissels. Valentijn dus voorstopper. Pelle is captain en Jurre helaas nog geblesseerd.

(10.00 u) Wij starten met de aftrap. Zij vangen die bal gelijk op. Ze krijgen een poginkje maar wij komen er al snel mooi uit. Pelle op Timo op Jordi op Chris op links. We beginnen best goed. Maar ah.. die bal blijft stil liggen achter een pol. Chris mist daardoor zijn schot. Grrrr.. Jammer. Overname Jong Ambon.

(10.03) Uittrap Jong Ambon. Die komt niet te ver. Wordt opgevangen door Pelle op Jordi. Die kan niet verder. Dus Pelle krijgt hem weer terug. Even weer tikkie-takkie voetbal nu van onze zijde… Hard schot Pelleeeeeeee… Over!

(10.05) Uittrap keeper van hun dus. Die gaat deze keer hoog en ver, beland op ons middenveld. Mick op Timo.. die mist de bal.. knollenveld weer. Pelle pakt de bal op, gaat dan langs de lijn aan de rechterkant. Bal wordt weggewerkt. Lijnbal voor ons. Pelle neemt zelfffffff… Zijnet! Captain Pelle is lekker aan het voetballen hoor zo die eerste minuten!

5e minuut eerste helft. Milan komt nu in het veld, Valentijn wissel. Ronald & Emiel wisselen blijkbaar vrij snel want Milan stond nog maar 5 min aan de kant.

(10.06) 6e minuut. Keeper schiet uit. Weer opgevangen door ons. Pelle nu door het midden. Loopt zich vast. Bal komt terug. Mick komt aanlopennnn geeft een hard schot! Schiet tegen Pelle z’n rug aan.. bal stuitert/ketst weer terugggg… Quinn meegekomen op het middenveld geeft eeen poeierrrr.. Kanonskogel Quinnnnn.. Hoog over! Ik hoor Ronald roepen “Rust nemen Quinn. Rust nemen!”

We beginnen dus eigenlijk gelijk hartstikke goed! Ze moeten er alleen wél in natuurlijk. We zijn 5x gevaarlijk geweest maar het is nog steeds no-goal.

(10.08) Uittrap dus weer van Jong Ambon. Die komt hoog en ver. Aaaah en dan loopt dat dus niet lekker. Mi mist zijn man en laat hem lopen. Quinn was ook mee in de aanval, want die gaf die kanonskogel zojuist. Dus die speler loopt helemaal alleen op Liam af. Ronald roept “Uit je goal komen Liam, uit je goal komen!” En dat doet Liam dan ook goed. Maar ah nee hee.. die speler van Jong Ambon geeft zo een lop over Liam heen. Achste minuut. 1-0 voor Jong Ambon. Eigenlijk tegen de verhoudingen in.

(10.09) 9e minuut nu dus. Wij aftrap en gelijk in de aanval. Timo sla-omt door hun verdediging heen komt voor de keeper uit in hun 16.. Maar er komt geen schot. Bal in de kluts.. en een terugspeelbal van Jong Ambon op jun keeper. Klein tikkie terug en die pakt hun keeper op met zijn handen. “Hé scheids! Penalty” roept vader John bevlogen vanaf de zijlijn! Maar de scheids laat verder spelen. Uittrap dus voor Jong Ambon. Later in de rust zouden overigens John en Erik-Jan de spelregels nog opzoeken voor ‘een onrechtmatige terugspeelbal bij JO11. Maar de regels zijn: ‘de keeper komt er met slechts een waarschuwing van af.’ – Dit even for the record.

(10.10) 10 e minuut. Jordi nu wissel. Jona er in.

(10.12) Kans Timooooo.. Keeper.

(10.15) Time-Out.

(10.18) Valentijn terug in het veld. Ronald blijft snel wisselen. Mick nu wissel. Pelle als rechtspoot nu dus als linker back/verdediger. Valentijn op rechts back. Quinn laatste man. Milan nogsteeds voorstopper achter Timo.
Lekkere aanval Kloetinge nu. Hard schot Milannnnnn… Keeper! Eindelijk eens een schot op hun goal. Lekker hoor Mi!

(10.23) 20e minuut eerste helft. Beetje middenveld-voetbal nu. Loopt daar ook niet lekker. Valentijn die de bal als rechts-back verspeeld. Jong Ambon dus aan de bal. Milan in het midden laat zijn man wéér lopen. Ik hoor Emiel roepen “Lopen MI!” Quinn mist vervolgens óók de bal. Valentijn vanaf rechtsachter dan, die er als stofzuiger, naar het midden trekkend, dan maar er op duikt. Iedereen probeert nu te herstellen. Lopen elkaar daarbij in de weg. Schot kleine spits Jong Ambonnnnn… Naast!

(10.26) 23e minuut. Wat kansjes voor Kloetinge maar allemaal gepakt of op de keeper. Pelle er weer in. Quinn nu er uit.

(10.29) 26e minuut. Bijna rust. Uittrap Liam. Maar oh oh oh die loopt niet lekker. Net zoals het héle team nu niet echt lekker meer loopt. Die uittrap komt niet ver en zó in de voeten van hun kleine behendige spits. Schot. Goal. 2-0

(10.30) Wij dus aftrap. Aanval Kloetinge dat dan weer wel! We zien vermoeide koppies. Maar geen hangende hoofdjes. Aftrap dus. Die beland wat in de kluts. Pelle die van links naar binnen is getrokken, vangt die bal op, geeft hem aan Vaal, die automatisch ook wat naar binnen trekt naar het middenveld, ja het is daar wat druk nu op het middenveld. Spelers worstelen ook wat met hun posities is mijn idee. Maar Valentijn geeft een lekker hoge bal naar voren. Een beetje met een boog. Bereikt daar Timo mooi in de voet. Schiet dan de bal. Timoooo.. Bal in de kluts.. Jona loopt dan mooi innnnnn… Kan hem zo intikkennnnn… in de linkerhoek van de goallll… Maar: Aaaaaah keeper!

Hij moet er toch een keer in mensen!

(10.32) 29e minuut eerste helft. Wéér een aanval van Kloetingeeeee… Forzaaaa Kloetingeeeee… Timoooo geeft voor. Goed gekeken Timo! Jordiiiiiii… 2-1! 2-1!

(10.35) En dan is het RUST.

(10.50) De spelers betreden weer het veld. Het is wederom aftrap voor Kloetinge.. en gelijk goed uit de startblokken hoor! Gelijk een aanval. Jammerrrr.. voor de goal van Jong Ambon langs.

(10.51) Keeperbal dus voor Jong Ambon. Gelijk een uitbraak. Oooooohwwww gevaarlijk voor onze doel.. Kluts.. Naast..

Wij dan keeperbal. Weer dan aanval Jong Ambon. Lijnbal voor hun. Iedereen wordt door Ronald naar een verdedigende positie gedirigeerd. “Omschakelen jongens. Omschakelen!” Emiel: “Terug! Terug!” Maarrrr.. Valentijn vangt die bal daar op rechts op. Geeft voor op een alleen vrijstaande Jordiii. Jordi uitbraak, er zijn maar 2 verdedigers van Jong Ambon nu daar achterin. Jordi schietttttt van een afstandddddd…. ‘BAM’ .. Paal!

Oi Oi Oi Jordi.. Dat had de gelijkmaker moeten zijn! Het staat dus nog steeds 2-1.

Dan weer een uitbraak van Jong Ambon. Bal hoog. Onze verdedigers tegen hun aanvallers. Een schot. Liam handen.

Weer uitbraak Jong Ambon. Onze verdediging staat bijna gewoon stil. Kom op jongens! De vermoeidheid slaat nu zichtbaar toe. Gelukkig: Liam handen!

We zitten nu ongeveer in de 5e minuut tweede helft. Wij er uit met een goede uittrap van Liam. Uitbraak Jordi.. weeeeeer keeper! Slechte uittrap dan van de keeper van Jong Ambon. Opgevangen door ons. Wij er bovenop. Schottt. Oh! Keeper! Die bal stuiterd uit zijn handen.. rebound… Weer keeper! Spannend!

(10.58) Quinn er weer in. Mi nu weer wissel. Valentijn dus nu weer voorstopper.

(11.00) 10e minuut tweede helft. Zij weer een aanval. Ik zei al; de vermoeidheid slaat echt nu toe bij onze spelers. Met name het middenveld en verdediging loopt te ‘slacken.’ Maar ook onze voorhoede is niet nauwkeurig. Anders hadden we er al 6 ingeschoten. Emiel ‘roept niet’, maar ‘schreeuwt’ langs de lijn: “Overtuiging! Overtuiging!” Zij dus in de aanval. Dan dus een hard schot van Jong Ambon, van net over de middenlijn. Onze middenveldspelers staan er bij en kijken er naar. Een hard en hoog en ver schot over onze verdediging heen.. Jong Ambonnnnnn… ‘Boem’ zo in onze kruising.. Kon Liam helemaal niets aan doen.. 3-1

(11.02) ‘Fluit. Fluit’ Een schijnbaar vroege time-out.

Valentijn nu weer wissel samen met Jonathan. Dus beide het veld af. Mi en Timo er weer in. Ronald en Emiel lijken nu schijnbaar steeds nog sneller te wisselen want Milan stond nu pas 4 minuten wissel. Afijn:

(11.05) We starten weer. Even verder in de wedstrijd om 11.11 u. 17e minuut tweede helft bij een 3-1 stand voor Jong Ambon. Wij corner. Die wordt hoog voor gegeven door Chrisssss. Pelle raakt de bal niet lekker. Een meegekomen Mick vangt op, hard schot Mickkkkk op Jordi. Wordt geblokt. Afvallende bal op Milan, mee opgekomen. Door het midden.. hard schot Milannnnnnn.. Lat/Paal! Dus wel gelijk een goede aktie van Milan hoor!

Dan: Schot Jordi! Naast! Corner Chris. Weer een lekkere boogbal.. keeper graait. Mist. Drukte vlak voor het doel van Jong Ambon nu. Aaaaah. Een lopje Kloetingeeee.. Ooooooooohhh… Jaaaaaa… Neeeeee… Over de goal! Het leek wel of ie er in zat! Maar de bal zit in het net.. achterzijde goal… Pfffff… Hartkloppingen…

(11.16) Nu. 22e minuut, tweede helft. Aanval Jong Ambon. Ze krijgen een lijnbal net over het midden van het veld. Er staan maar slechts 3 aanvallers van Jong Ambon maar iedereen op het middenveld en in de verdediging lijkt weer vastgenageld en stil te staan. Te slapen. Afwachtend. Niemand die op die jongen af gaat. We missen beweging en pit achterin. AanvallerJong Ambon prikt daar dus gemakkelijk door heen. Schiet van dichtbij. Liam graait nog naar de bal.. maar.. 4-1..

(11.17) 23e minuut, tweede helft. Valentijn en Jona komen het veld weer in. De 5 minuten wissel-tactiek.

Aftrap Kloetinge, en gek genoeg hangen de koppies niet, want daar, daar komt weer een serieuse aanval uit. Ze zijn ontzettend moe en kunnen bijna niet meer. Maar daar komt nog best een toffe aanval uit ook. Toch de bal in de kluts. Bal weggewerkt. Corner voor ons. En dat is ook nog eens een mooie hoge ballll… Jordi koptttt! Ja dat kan die ook! Maar wéér die keeper!

Dan tegenaanval Jong Ambon. Zij weer dus. Bal in de kluts voor onze goal. Liam komt uit zijn goal. Probeert de bal te pakken. Graait missss… Schot van dichtbijjjjjjj…. Naast! Oeffff.

(11.20) Laatste 3 minuten, tweede helft bij een 4-1 achterstand. Liam schiet uit. Wij weer aan zet. Die bal gaat rond de middenlijn uit. Gestaggel over ‘voor wie nu die lijnbal is’. De scheids zegt ‘voor Jong Ambon’, maar Jona is het er niet mee eens, eist en neemt de bal op en neemt de lijnbal toch. Spelers van Jong Ambon protesteren verder niet… Dusss wij aan de bal. Dan Jona op Jordi. Geblokt en het wordt nog corner! Die bal werd hard over de achterlijn geschoten en dus weg gewerkt. Ligt daar dan tussen de struiken met van die prikkeltakken. De tijd dringt! Nog maar twee minuten te gaan! Opeens wordt het op een één of andere manier toch nog spannend. Een ouder duikt de bosjes in om de bal te halen.

Corner dus voor ons. In de linkerhoek. Chris neemt hem. Mooi hoog. Een boogbal. Komt voor de goal van Jong Ambon.. Dichtbij de doellijn. Veel van ons mee naar voren. Valentijn ook mee in de 16. Timoooooo schiet. Keeper duiktttt.. heeft hem, maar niet vast. Tikt hem weg. Bal komt dus terug. Rebound. Valentijnnnnn kort tikkie op Timoooooooooooo… Whahahahahahaaaa… 4-2! Toch nog even een soort van verdiend ere-doelpunt op het einde.

Want de scheids fluit dan ook af. De tijd zit er op.

En toch voelde dat laatste doelpunt toch nog wel een beetje goed. Want ze hadden het de eerste helft zeker goed gedaan, met heel veel kansen en mogelijkheden die er niet in gingen. En dat moet zeker beter en trefzekerder. En in de tweede helft sloeg de vermoeidheid en de lamlendigheid toe. Bij héél het team. Maar over-all, met terugwerkende kracht, als ik mijn wedstrijd-notities lees, hebben ze ook niet heel rampzalig gedaan. We hadden eigenlijk gewoon in goede doen hier moéten en kúnnen winnen..

Afijn: Volgende week thuis tegen SSV. Laten we dan maar gewoon onze échte kwaliteiten zien en benutten! (En natuurlijk gewoon vroeg naar bed gaan ;)