KLOETINGE
tel. 0113-213173

Kloetinge JO11-2 – SSV JO11-2
16 maart 2024– door Raimond van Soest

Het is zaterdagochtend, 16 maart. We spelen thuis de stadsderby tegen SSV. Daar waar zij deze periode de laatste tijd floreren in de 3e klasse en wij ‘as we know’ ernstige punten hebben laten liggen de afgelopen 3 wedstrijden. Het is niet eens zo lang geleden dat wij 2e stonden en SSV 3e. Maar goed de tijden zijn gekeerd.

Het is vroeg, het is een beetje fris maar het zonnetje breekt door. We spelen op veld 3, kunstgras. De spelers zijn allemaal vroeg naar bed gegaan. Niets aan het handje dus. Edoch SSV heeft ook her en der wat puntjes laten liggen. We moeten van eigen krachten uitgaan, punten behalen om in de middenmoot te blijven en zo ook in de 3e klasse.

We beginnen met Quinn en Chris als wissel. Liam natuurlijk als keeper en ook captain deze wedstrijd. Jurre helaas nog steeds geblesseerd.

(08.29 u) We beginnen goed. SSV heeft de aftrap, maar die wordt gelijk opgevangen door ons. Mick dan een lijnbal, vlakbuiten hun 16, op Timo in het midden. Eerste schot. Timo! In de hoek! Keeper SSV duikt en heeft hem. Bal was ook niet te hard.

(08.31) Aanval SSV. Wordt geblokt. Corner. Die wordt kort genomen op een middenvelder (nr 2) vlak buiten onze 16. Een schottt. Naast.

Lijnbal weer voor Mick. Net over de middenlijn op hun helft weer. Op Jordi. Jordi wil gaan. Die bal wordt weggewerkt. Mick dus weer lijnbal, nu nog meer op hun helft. Die wordt afgepakt, ze zitten er kort op. Aanval SSV. Gelijk naar voren. Gelijk ook een schotttt. Handen Liam!

(08.34) Keeperbal Liam. Die gaat lastig. Overname SSV op randje van onze 16. Een schot. Gelijk 0-1 SSV. Grrrr.

(08.35) 6e minuut eerste helft. Wij dus de aftrap op de middenstip. Die wordt gelijk geblokt door SSV. Overname SSV. Maar Pelle vangt die goed op. Geeft gelijk een top hoge lange bal. Die wordt opgevangen door spits Jordi, die maakt een aktie. Langs de linkerlijn over het middenveld, naar de achterlijn van SSV.. 3 verdedigers er op. Timo is mee in het midden, voor de goal van SSV. Jordi geeft hem mooi voorrr. Whahaha. Timo tikt hem er zo van dichtbij in! Hij tikt hem er in! Binnen 1 minuut.1-1

(08.36) Chris er nu in voor middenvelder Timo, die nu wissel gaat staan. En die Chris maakt meteen een top actie! Geeft een hoog voor met een boogbal op Jordi. Jordiiiiii… 2-1!

(08.38) SSV aanval. Die middenvelder weer met een hard hoog schottttt. Whaaaaa. Liam duikt omhoog, strekt zijn armen en tikt hem zo over de goal! Whahahahaa. Wat een top actie van captain Liam!

(08.39) 10e minuut eerste helft. Wij gelijk weer. Milan nu, ingetrokken vanaf rechts, voor de goal. Een schot. Aaaaach. Te zacht. Keeper. Zij nu weer. Mick verdedigd links achter. Trekt en duwt. Toch een schot van SSV. Hard weer. Liam duikt. Zit in de goede hoek! Maar paal! AAAaaach die bal ketst terug. Liam ligt nog op de grond. Die rebound wordt ingetikt. Jammer hoor. 2-2

Dan is het even middenveld-voetbal. Het gaat gelijk op. Net zoals de tussenstand nu is. Het is vlot en snel aantrekkelijk voetbal hoor! Maar goed, 15 minuten gespeeld nu, dus:

Time-Out
Quinn er nu weer in, op de positie van Pelle die er nu als wissel uitgaat.

(08.46) We beginnen weer. Aanval SSV. Mick, fanatiek, er weer bovenop. In de linkerhoek, vlakbij de cornerstip/achterlijn. Mick gaat er iets te fel op in. Vrije trap SSV. Die wordt goed genomen. Weer een trap van die middenvelder met dat harde hoge schotttt. Maar keeper Liam heeft hem weer!! Wat top! Whahahahaa. Wat staat Liam lekker te keepen zeg.

(08.50) 18e minuut eerste helft, bij een 2-2 stand. Time-out is dus net geweest. Aanval Kloetinge via Mick langs het lijntje op Jordi op links voor. Valentijn speelt erg hoog nu, valt mij op, met de punt naar voren dus, meegelopen tot de rand van hun 16.. dat doet ie anders nooit. Ik heb in mijn notitieboekje staan: Is Valentijn nu middenvelder???

Afijn. SSV pakt de bal af en gaat in de aanval. Valentijn rent het hele veld over terug. “Omschakelen!” Hoor ik Emiel roepen. Quinn werkt weg over de achterlijn. SSV corner. Die bal wordt weer door hn vaste middenvelder genomen. Hoooooog! En gelijk indraaiend op de goal geschoten. Schot in de linkerhoek. Liam zit er weer goed bij. Tikt hem uit de hoek. Maar aaaarch. Weer die rebound. Veel man voor onze goal in de 16. En die bal wordt ingetikt. Grrr. 2-3 SSV.

(08.53) 21e minuut. Onze aanvaller/middenvelder Timo er nu in voor Mick, dus als linksback. Onze aanvaller Jonathan staat als rechtsback. Onze vaste verdedigers: Pelle en Mick dus nu tegelijk wissel. Quinn als laatste man/centrale verdediger.

Emiel heeft de opstelling dus drastisch gewijzigd in de time-out. Mijn vraag van zojuist wordt dus bevestigd: Valentijn is dus inderdaad middenvelder. Er is geen voorstopper nu in deze formatie. Later zou Emiel vertellen dat hij, samen met Ronald, besloten heeft voor een meer aanvallende opstelling. Waar ook wat voor te zeggen is, eerlijk gezegd. Dus dan staat het nu dus: Chris linksvoor. Jordi centrumspits. Milan rechtsvoor. Valentijn middenveld. Timo linksachter. Quinn centraal achter, en Jonathan rechts achter.

Het is ook wel een gewaagde opstelling moet ik zeggen. Hun middenveld is erg sterk. Zeker met die 2 mannetjes en hun harde hoge verre ballen. Afijn. De druk wordt nu wel opgevoerd door SSV. En wij mogen er ook wel meer bovenop hoor! Hoger druk zetten achterin! Maar goed, eerlijk is eerlijk, er staan twee aanvallers als verdedigers nu achterin. Je merkt en ziet dat het zoekende is daar.

(08.59) 27e minuut eerste helft. Aanval SSV weer. Een schot weeeeerrrr. Liam komt goed zijn goal uit. Een hard schot. Hoog ook! Whahahahahahaaa. Liam tikt hem zo over de goal! No-Fear-Liam! WhooopWhooop!

Dan een corner dus SSV. Een schot. Whahahaha. Weer Liam! Handen. Pakt hem! Het moet niet gekker worden. Wat keept Liam een top-wedstrijd!

(09.00) Keeperbal dus voor Liam. Dan toch overname SSV. Weer een hard schotttt. Maar nu gaat ie er wel in. Helaas. 2-4

(Pelle & Mick staan nog steeds wissel – for the record)

Dan aftrap voor ons. Daar komt een corner uit. Chris neemt hem vanaf de linker cornervlag. Mooi hard hoog schot met een boog, maar die gaat helaas over alles en iedereen heen.

Rust

(09.15) We gaan weer beginnen. Jona nu wissel. Pelle er weer in op rechtsback. Mick staat nog steeds wissel.

Aftrap Kloetinge. Jordi vanaf de aftrap op Quinn. Die geeft een hard schot, maar wordt door SSV opgevangen op het middenveld. Toch overname Kloetinge dan. We komen gretig uit de startblokken. Valentijn als middenvelder mee in het midden van de aanval. Krijgt een afvallende bal vlak buiten de 16 van SSVVVVV… Hard schot Valentijnnnnnn… Oef! Nét naast. Dat begint goed.

(09.16) 2e minuut, tweede helft. Keeperbal dus voor SSV. Die is niet best. Gelijk overname Kloetinge!! Milan, attent.. Schuift in.. Van dichtbij.. Milannnnn! 3-4!

(09.19) Aanval SSV. Geeft voorrrrrr in onze 16. Op die nr 2, dat kleine mannetje. Timo (nog steeds linksback), Timo duikt er op! Maakt het hem moeilijkkkk. Schot: Naasttt.

(09.20) 5e minuut. Kloetinge aanval via het middenveld. Vaal op Milan op Jordi. Tikkie Takkie voetbal weer even van onze zijde. Jordi prikt door hun verdediging heennnn.. maar ook náást!

Het gaat dan weer even heen en weer. SSV aan de bal maar opgevangen door Valentijn op het middenveld. Vaal geeft een hoge bal. Werkt weg. Timo mee opgekomen vanaf linksachter. Nu net over de middenlijn. Hard schot Timoooooo. Keeper SSV!

Het is 3-4. We gaan gelijk op. Het is knetter spannend!

(09.22) Oké Valentijn nu dan wissel. Jonathan blijft nog steeds wissel. Mick er weer in op linksachter voor Timo.

Ik hoor de jongens op het midden van het veld (Timo en Milan) discussiëren wie er nu dan ‘voorstopper’ is?.. Of middenvelder?.. Ik denk bij mijzelf ‘volgens mij is er geen voorstopper’. Er is dus schijnbaar wat onduidelijkheid. Ik wil bijna uit automatisme het veld instappen, maar kan mij inhouden.

(09.27) 12e minuut tweede helft. Oei. Oei. Oei. Aanval SSV. Die raakt in de kluts. Achterin staat het bij ons op een kluitje. Die nr 2 van SSV staat helemaal vrij in het midden. Oooooooh een hard en hoog schot. 3-5 SSV.

(09.28) Aftrap Kloetinge. Gelijk overname SSV. Gelijk gevaarlijk. Net over het middenveld. Weer die nr 2.. vanuit het middennnn.. hard en hoog weer.. Liam duikt nog. 3-6 SSV.

(09.30) Weer gelijk overname SSV na onze aftrap vanaf de middenstip. Aanval SSV door het midden. ‘Wie verdedigd wie?’ Heb ik opgeschreven in m’n notitieboekje. Quinn te ver naar voren. Mick in z’n eentje, twee man SSV in de aanval. Randje 16. Schot van dichtbij. 3-7 SSV.

Pffffff…
Time-out
Jona er nu weer in. Jordi nu wissel.

(09.33) We starten weer. Wat pogingen van ons, maar die gaan naast of in de handen van de keeper.

(09.36) 19e minuut, tweede helft. Aanval SSV. Door het midden. Hetzelfde recept.. hard en hoog. 3-8 SSV.

In 12 minuten dus 4 tegengoals om onze oren.. Oef..
Niet goed. Het stond 3-4 mensen! 3-4! Nog geen kwartier geleden.

(09.37) Afijn. Ik blijf natuurlijk ‘de vader van’.. Valentijn heeft dus net een kwartier wissel gestaan en komt er weer in ‘als pitbull op het middenveld’. Milan nu wissel.

(09.42) Tjaaa. En dan zien we wonder boven wonder nog een iets van tegengas opeens van Kloetinge. Aanval Chris vanaf links op Jona in de spits. Mooie voorzet Chris die inloopt voor hun goallll… Jonaaaaaaa 4-8!

(09.43) 26e minuut, tweede helft. Zij dus aftrap. Gelijk in de aanval. Iedereen in de verdediging er op. Lopen elkaar in de weg. Bal in de kluts. SSV van dichtbijjjjjj… 4-9

(09.45) 28e minuut. Aanval SSV. 4-10

Pfffff…
Einde wedstrijd.

Aankomende zaterdag de laatste wedstrijd in de poule tegen Zeelandia Middelburg. Wat we dus op voorhand dachten dat het een kampioenswedstrijd zou zijn en zou móeten zijn, wordt dus een mogelijke degradatiewedstrijd! Ongelooflijk hoe het zo heeft kunnen lopen. Maar goed.. Zeelandia heeft vanmorgen ook verloren (hun eerste wedstrijd!). En tegen Jong-Ambon nog wel. Ik zei het al: ‘Hoe gek kan het lopen.’ Dus wellicht zijn er kansen, om deze periode, deze poule nog positief, als middenmoter, af te sluiten. We zullen zien.