KLOETINGE
tel. 0113-213173

Kloetinge JO11-2 – SVV’65 JO11-3JM
13 april 2024 – door Raimond van Soest

Zaterdagochtend, 13 april. Tweede wedstrijd in deze 4e (korte) periode van de competitie in de 3e klasse. En dat dan ook nog tegen stadsrivaal SSV Goes. Een echte derby dus. Een belangrijke wedstrijd ook, willen we de 1e plaats in de ranking behouden. Er staat wat op het spel. VCK hijgt in onze nek.

Het laatste onderlinge duel, verloren we met 7-4 van SSV. Ik sprak nog met trainer Ronald voorafgaand aan de wedstrijd. “Ze zijn aan elkaar gewaagd.” En dat zijn ze. Op voorhand een spannende wedstrijd dus!

Maarrrr.. Wij hebben de vorige wedstrijd tegen MZC gewonnen en top gespeeld. We geloven weer in ons zelf en de spelers hebben er zin in! Die zijn er overigens ook allemaal, onze toppers. Geen blessures of afmeldingen. Jurre is er gelukkig weer bij. Het weer is daarnaast ook nog eens lekker. 14 graden in de vroege ochtend, een flauw zonnetje schijnt.

We beginnen, als altijd, met een pep-talk van Ronald.. Willen we winnen? Jaaaaa! Gaan we er voor? Jaaaaaaa! Houden we die 1e plaats?? Jaaaaa!!! JO11-2222222!

Eerste wissels staan overigens: Jurre, Jordi en Valentijn. Hahaha leuk detail: Ik hoor één van de ouders achter mij zeggen: “We hebben zoveel wissels, dat Emiel gewoon een heus reservebankje heeft neer gezet.” Maar goed: De opstelling is dan dus: Liam in de goal. Mick linksachter, Quinn centrale verdediger, Jonathan rechtsachter, Pelle rechtshalf, Timo centraal op het middenveld, Christijan linkshalf en captain deze wedstrijd. Milan in de spits. Erik-Jan is onze scheids.

Het is 8 uur 30. We gaan beginnen. SSV heeft de aftrap. En die zitten er gelijk bij ons er bovenop. SSV komt goed uit de startblokken dus en zetten bij ons hoog druk. Ronald roept dan ook meteen “Overtuiging jongens! Overtuiging!” En het is nog maar de 1e minuut. Maar hij heeft gelijk want SSV wordt gelijk gevaarlijk, komt onze 16 binnen. Schot SSVvvvvvv… Oef. Naast.

Sow zeg. Dat kan wat worden deze wedstrijd. SSV steekt meerdere keren ons middenveld over in de eerste 5 minuten en we hebben het zichtbaar moeilijk.

8.35 u. Valentijn, die wissel stond, komt er gelijk in. Pelle naar de kant. Timo schuift op naar rechtshalf. Valentijn nu centraal op het middenveld.

8.39 u. 9e minuut dus. Het gaat gelijk op. Toch ook wat spel vooruit nu van ons. Maar nog geen duidelijke kans gecreerd. SSV blijft druk zetten. Quinn werkt dan een bal weg over de achterlijn. Corner SSV… En die is: Hoog! Gevaarlijk! Maar Valentijn kopt weg! Ik hoor Emiel roepen: “Lekker Vaal!” Pfoei.

8.42 u. 12e minuut. Uitbraak nu van Kloetinge. Mick van achteruit. Timo, iets naar binnen getrokken, mooie steekpass van onze altijd fanatieke Timo op Milan. Mi loopt zich in de spits helemaal vrij. Lekker Mi! Die prikt door hun verdediging heen. Helemaal alleen op hun keeper af. Maar aaah, die bal van Timo is net te hard. Keeper SSV dus.

Jordi er nu in voor Timo op linkshalf. Christijan verhuist naar de rechtshalf.

8.43 u. Keeperbal dus SSV. Die komt hoog en ver. Verdedigingers er op. Maken het SSV moeilijk. Bal in de kluts. Een schot dan van dat meisje van SSVvvvv. Hoog over!

8.44 u. 14e minuut dus, eerste helft. Keeperbal Liam. Die is ook lekker. Aanval wordt mooi opgebouwd, wij worden nu gevaarlijk. Bal weggewerkt. Corner voor ons. Die komt in hun 16. Schotttttt Valentijnnnn… Geblokt.

SSV er nu uit. Zij gelijk weer gevaarlijk. Corner voor SSV. Maar die loopt op niets uit. Keurig weggewerkt door Jona, die daar weer fijn werk verricht op rechts-achter. Uitbraak Kloetinge dan. SSV was met veel man mee naar voren dus ruimte voor ons. We zien dan ook gelijk weer ons tikkie takkie voetbal terug, nu we de ruimte hebben. Whahahaa zie ze eens gaan! Jordi, wat een aktie. Op de keeper af. Jordiiiii 1-0! Wat heeft ie toch een neus voor doelpunten, onze topscorer.

Gelijk: Time-out.

Jurre er nu in voor Mick op linksachter.

8.47 u. We beginnen weer. Zij aftrap. Maar gelijk overname Kloetinge. Afstand-schot Chrissss.. Keeper! Zij er nu uit. Blok Jordi die meeverdedigd. Corner SSV. Een schottttt. Maar Liam duiktttt en heeft hem! Tikt hem uit de hoek, over de achterlijn. Weer een corner voor hun dus. Druk voor onze goal. Veel spelers in onze 16. Verdedigers lopen elkaar dan in de weg. Bal in de kluts. Grrrr.. 1-1.

8.49 u. Wij aftrap. Daar komt gelijk een kans uit, maar keeper SSV. Dan zij weer. Maar weer Liam! Top! Quinn werkt weg.

8.53 u. 21e minuut eerste helft, bij een stand van 1-1 dus. Pelle komt er weer in. Nu voor Jonathan op rechtsachter. Ondertussen is er broederlijke mannenliefde langs de kant, waarbij vaders elkaar een onvervalste knuffel even. Ja mensen, het is spannend!

8.58 u. 26e minuut. Nu echt een fase voor SSV met wel 5 corners (of zijn het wel 10?) Ik ben de tel kwijt geraakt. Maar allemaal weggewerkt. Al onze spelers, en met name de verdediging, staan daar fantastisch te verdedigen. Compliment ook voor Jurre die, nét terug van een lange blessureperiode, natuurlijk weinig wedstrijd-ritme heeft, maar goed meekomt hoor.

Maar dan een uitbraak van Kloetinge! Afstandschot Timoooooo… boksbal Keeper! Jordi mee. Bal in de kluts. Opgevangen door Jordi, die speelt terug op Timo, die wat naar het middenveld is getrokken. Timo weer. Blok verdediging SSV. Dan hebben we nog tot twee keer toe een corner. Maar die gaat hoog over.

Dan 09.02 u. Rust. Met een 1-1 tussenstand.

9.20 u. We gaan weer beginnen. Wissels, die op het prachtige bankje van Emiel zitten, zijn: Jurre, Jonathan en Milan. Wij starten met de aftrap op de middenstip. Gelijk een aanval van Kloetinge. Via een mee opkomende Pelle, die ook lekker speelt. Die speelt de bal heerlijk langs het lijntje op Chris. Chris die duikt dan met de bal aan zijn voet de hoek in. Geeft voorrr.. Jammer. Bal weggewerkt door SSV.

9.23 u. Jordi nu gelijk wissel. Jonathan nu in de spits.

9.24 u. 4e minuut tweede helft. Aanval Kloetinge mooi vanuit achter opgebouwd door centraal verdediger Quinn, op middenvelder Valentijn. Die stuurt de bal de hoek in op Chris. Die doet een truukje, natuurlijk doet die een truukje, maar omspeelt daar weer meerdere spelers van SSV. Ik roep langs de lijn: “Laat maar zien Chris! Doe maar!” En hij doet het hoor! Vanaf de rechterlijn. Op best een afstand van de goal van SSV. Een weergaloos hard schot.. met een boog.. 2-1! Whoop! Whoop.

De coach van SSV, die vlakbij mij staat, zegt: “Prachtig mooi doelpunt hoor. Die zet je toch wel in je wedstrijdverslag hee.” Hahaha. Ik zeg: “Zeker wel!”

9.28 u. 8e minuut tweede helft bij een 2-1 stand. Zij nu. Ze moeten wel. Maar een altijd fijn en fanatiek spelende Mick er op. Lekker! Het is even gevaarlijk. Quinn werkt weg over de zijlijn. Zij lijnbal. Dan overname Pelle. Keurig gedaan Pelle! Netjes. Die passt op Valentijn op het midden, die geeft dan een steekpass op Jona in de spits. Tikkie takkie voetbal dus weer. Jona! Jona! Neemt een sprint. Loopt zich vrij. Schot Jonaaaaaa.. Geblokt!

Milan komt er dan weer in de spits. Pelle wissel. Jona verhuist naar rechtsachter.

9.32 u. Het gaat gelijk op nu. Spannend dus. Aanval SSVvvvvv. Afstandschottttt… Whahahaaa. Liam heeft hem. Handen. Top gekeept hoor Liam! Dan is het alweer tijd voor: Time-out.

9.34 u. 16e minuut tweede helft. Nog steeds 2-1 voor ons. Zij beginnen. Wij gelijk overname op het middenveld. Maar bal raakt in de kluts. Zij dan aan de bal, maar die beland bij ons over de achterlijn. Keeperbal Liam dus. Prachtig hard en hoog schot van Liam, die wordt uit de lucht, op zijn voet, opgevangen door Chris. Hahaha hij lijkt wel een balletdanser. Prachtig om te zien. Chris geeft vervolgens een hoge bal voor op Jordi. Die neemt een sprint. Een schot. Keeper SSV.

9.38 u. 20e minuut tweede helft. Keeper SSV heeft de uittrap. Zij in de aanval. Ze komen met veel. Maar Mick, Quinn, Jona en Vaal er op. Mooi verdedigend spel weer. Toch een corner. Een schottttt.. In de hoekkk. Paal! Oef! Maar Liam zat daar overigens ook goed bij hoor.

9.40 u. Mick nu wissel. Jurre er in.

Uitbraak Kloetinge. Valentijn speelt de bal op rechts, op Chris, die trekt dan weer zijn trukendoos open, het ziet er weer mooi uit, maar loopt zich dan deze keer wel vast. Aaah jammer. SSV er dan uit. Oi Oi. Wij spelen nu erg met de punt naar voren, incl. laatste man Quinn. Uitbraak SSV dus. Maar Jurre vangt op. Netjes. Wij dan dus weer. De altijd gretige Jordiiii… “Aaaaah!” die wordt flink onderuit gekegeld. “Auw!” een vrije trap dus voor ons. Randje 16 bij SSV. Er is even discussie wie hem gaat nemen, ze willen allemaal scoren en winnen, maar trainer Ronald roept: “Wie neemt nu bij ons de vrije trappen jongens?” Milan gaat hem dus nemen. Zijn specialiteit. Hard schot Milannnnnnn.. Maar in de muurrr.

Ronald roept: “Omschakelen jongens!” Rete spannend nu.

9.44 u. 26e minuut tweede helft. Nog steeds 2-1 voor Kloetinge. SSV dan een corner bij ons. Maar die wordt weggewerkt. Toch een schottttt SSV…. Liam duikt én heeft hem! Liam heeft hem! Top hoor! Dat was bijna de gelijkmaker! Liam! De flying Dutchman staat weer in de goal. Whoop Whoop!

Wij er dan uit. En goed. Tikkie takkie weer. Onze aanval wordt door hun in de 16 over de lijn getrapt. Paniekvoetbal bij hun nu. Corner dus voor ons. Chris neemt hem vanuit de rechterhoek. Chris geeft een hard hoog schotttt.. een boogballlll.. Jordiii koptttttt… Jordiiiiiii… Whahahahaaa… 3-1! 3-1! 27e minuut tweede helft.

9.46 u. 28e minuut nog 2 minuten te spelen. SSV aftrap. Oei gelijk gevaarlijk. Jurre werkt die bal dan weg, maar niet lekker. Nog meer SSV dan. Naast! Dan gelijk weer SSV. Bal in de kluts. Corner voor SSV. (9.48 u.) Schot SSV. Oi. 3-2. Pfffff. Spannend.

9.49 u. Laatste minuut dan echt nu. Wij aftrap, nog gelijk een aanval. Het ziet er tof uit! Maar de tijd zit er op! ‘Fluit. Fluit.” Erik-Jan fluit het eindsignaal. Whoop whoop. We hebben de derby gewonnen met 3-2. Wat lekker zeg.

Ronald zei het al in de groeps-app: “Wat een helden!” En dat is het. Ze hebben niet alleen weer voetballend laten zien wat ze met z’n allen samen kunnen, maar ook veerkracht en weerbaarheid. Want SSV heeft in de wedstrijd toch ook een fase gehad dat ze wel tot 10x toe achter elkaar een corner bij ons hadden. Ik zeg chapeau! Een terechte 1e positie in de poule na 2, met overtuiging, gewonnen wedstrijden. Trots!